Sunday, December 26, 2010

shopping shopping

salam..:D

kirenye lagi seminggu nak sekola untuk sesi 2011..erm..tahun depan aku bakal jadi pelajar form5..aduh!!!spm bakal menanti aku ngan muke yang mengerikan...haha..pe tah yang aku mengarut ni..

ari tu balik kampung, mak ngan abah ajak gi shoping barang barang sekola..aku ikut je..beli kain baju sekola aku, kain tudung, kasut sekola dan beg sekola..tapi part beg sekola aku tak beli..sebenarnye beg sekola aku elok lagi..(terlampau elok sebenarnye..hoho)kasut sekola aku beli sepasang je..hehe memang perangai aku kalau kasut tahun lepas aku elok lagi, aku akan beli sepasang je..mak aku sibuk cube try test baju tadika irfan..huh!!parah betol..baju die aku tak tahu bape kali try..tapi seluar irfan 6 kali cubaan..perrhh!!dalam sejarah betol adik bongsu aku ni..udin plak yang susa nak cari seluar die..korang taw, warne seluar pengawas sekola aku tu memang 1 dalam 1000 kalau nak cari kat temerloh pahang tuu..adeh!!last last cari kat bahau jela..nasib jumpe..fuhh..kasut irfan la paling susa nak cari..kaki kecik sgt..dan nasib die baik jumpe kat temerloh dan jumpe lagi sepasang kat the store mentakab..



then, sampul surat besar dari kementerian pendidikan sampai..wawa dapat sbpi jempol..perhh!!!bangge siot..tapi yang bengangnye..kene la beli tudung baru cik wawa..coz sbpi tak pakai tudung segi 3 uh..tapi bulat dan labuh..kasut kene kasut hitam kulit bertumit 1 inci..padahal si wawa tu da beli kasut putih kanvas..jadi kami pun gi ke bahau untuk beli barang barang die untuk masuk sbpi uh..penat???yupp..memang penat...terima ksih kat ko wawa, akak memang da sakit kaki tunggu ko..memang panjang senarai barang darx sbpi uh..sampul surat. setem, baju t-shirt putih, baju sekola cottton ( mak aku da terbelikan baju kain licin..), stokin hitam, kasut hitam kulit, seluar track, kasut sukan, baju tidur, seluar slack, tudung bulat, tudung harian, gampar ukuran pasport dan bla bla bla..entah la kalau ade lagi..kene la cari dan beli..sambil tu kene jage ifan..perrhh..penat tak terkate la..oke la..till then..

MOOD : PENAT + JELEZ + SAKIT KAKI

salam..


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, December 16, 2010

memory at Bukit Gambang Water Park, Kuantan!!!

salam..:)

huhu..sory sory..patutnye awal awal aku da tulis pasal gambang ni..tapi aku dalam mood malas nak surf internet..haha..entah la nape cuti cuti ni aku malas sangat..perangai yang sangat tak baik..aish!!terok betul aku ni..btw, aku pergi gambang 8 aribulan tu..mase ari rabu..hoho..bersamaan ari reunion kaa..malangnye aku tak dapat pergi..erm...nampaknye bukan rezeki aku nak pergi reunion tuu..oke oke..meh kite cite pasal gambang tu..tempatnye??memang best..sampai sampai terus sewa pelampung..satu yang single dan satu lagi double..irfan amik yang single..jadi yang double aku, udin dan wawa yang amik..kiteorang terus berlari ke tempat slide..perhh!!!wa cakap lu..memang syok r..kat situ bley amik pelampung..tak payah sewa..so, aku tibai yang single punye..de tiga slide tuk double dan single..iaitu crystal slide, galaxy side dan canopy slide then, kiteorang naik yang family raft ride..bley naik ramai ramai..huhu..tibe tibe nampak lane racer..yang tu kene naik sorang sorang..lane racer tu kene gune tikar die(betol ke??tah la..)dan tuk menggelongsor kene meniarap..perh!!!cuak mase first time tu..tapi lebih 5 kali kiteorang naik...

bile da penat..baru la nak pergi kat penguin island..huhu..kat tempat irfan, mak dan abah main air..penguin island aqua play tak boleh bawak tiub a.k.a pelampung..tapi syok de air pancut..tak tahu nak gambarkan..penguin islang de kids slide yang tak akan aku naik dan main..huhu..cume udin, wawa, irfan dan mak je yang naik main..pastu, mak ngan abah gi 'dating' kat glacier river a.k.a journey of ice..de ombak kat situ..pastu pe lagi kan udin aku main kat glacier river tu..join jela..ombak die..memang best..

de tempat yang aku tak masuk..contohnye telematch pool dan coco beach a.k.a wave pool..sebabnye aku rase tak memcabar dan penyeronokan kot..ombak boleh main kat laut..erm...ni la muke muke yang syok main air sampai tak nak balik..:DD

wawa kat aqua play penguin island

aku dan udin kat aqua play

kene jirus..haha

wawa, udin dan irfan kat kids slide pool

perjalanan nak naik kids slide..

uhuu~~gedebush..

yaa..langgar wawa..

haha..kesian budak lain yang kene langgar ngan tiub adik adik aku

nak cakap ape udin??hoho

irfan!!kamera kat sini la...

me with udin yang gayat ngan tiub..

cun mak aku pose with irfan..:D

coco beach..

paling kanan lane kedue: wawa..sebelah die: udin

haha..wawa sedar da kalah..

this time just me and wawa..
aku sebelah kiri, wawa sebelah kanan..

yahoo~~~aku menang!!

mandi???

yang penting pose!!

glacier river yang panjang..

wawa, udin and nenek..

mak kate panas tempat duduk tuu..hehe

yeah!!!aku sedang berposing ndan happy nyer..

:DDD

best dan syok kan??korang tengok jela gambar gambar ni sebagai bukti kukuh yang aku teramat happy..aku syok main air kat sini..rugi sape tak pergi dowh..memang best..pengalaman yang bermakne buat aku..rase nak pergi lagi la...hopefully dapat gi ...hoho..abah!!jom!!!

MOOD : HAPPY + EXCITED + HOPEFULLY

salam..:D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, December 5, 2010

my favourites stuff..

salam..:DD

korang mesti ade barang barang yang korang sayang kan???ape perasaan korang kalau barang kesayangan korang tu hilang???perrhh..sure boleh giler kan?disebabkan saia ni perempuan dan masih remaja(kanak kanak besar bak kate mak..hehe)kalau barang kesayangan aku tu hilang atau rosak..perkare perkare yang aku akan buat ialah :
1.cari kat sume tempat
2.muke da panik giler...
3.mule sepah kan sume bende
4.tanye adik adik
5.bgtahu mak abah
6.saia nangis sekuat kuatnye..:D
hahaha..kelakar kan??tapi tu la realitinye..aku memang sayang giler barang tu kalau da tertakrif sebagai aku punye..hah!!jangan sentuh atau amik tanpe kebenaran aku!!kalau tak mati aku kerjekan..(serious ni...)ni la antare barang barang kesayangan aku..

ni hp aku..hadiah pmr..:D
nak yang walkman yang slide tuu..

sebenarnye mase upsr dulu aku dapat hadiah hp gak..tapi hilang kene curi..kat sekola plak tu..aish!!sadis betol la..gggrrrrr..geram betol la sape yang gatal sangat curi hp aku..sim aku tu!!!!

entri sebelum ni aku da cite pasal novel ni kan??so, this is my fav one..
aku banyak novel..lagi lagi dari pts..aku sayang gak novel novel lain tu..but ni lagi bermakne la...sebab pasal The Twilight..huhu

my cap...aku tak ingat aku beli kat mane...
tapi aku suke pakai..lagi lagi bile aku rambut pendek..:o

sweett!!huhu..
aku pernah tertinggal kerongsang princess aku kat terengganu..mase tu gi rombongan ke kelantan dan terengganu..perrhh!!!sadis dan sedih betol...


my volet..
accually ade lagi due..tapi aku tak minat sangat..sebab so PINK dan tak kene pada pandangan mate aku..


my memories..baby minie album picture..:)
sume kenangan aku ngan kawan kawan mase lower form...yupp...i miss they damn much..


bukti aku pemilik tegar album gambar niyh..:DD


haha..tak pecaye ke???aku ni sensitif gak orangnye..
btw, aku sayang ketat ketat kawan kawan aku niyh..:D


aku nak beli macam macam..tapi tak termampu..haha..sendiri mahu ingat la kan? aku ni pelajar sekola..bukan da keje pon..jadi kesimpulannye aku kene jage barang barang yang aku ade ni jangan bagi hilang..huhuhu..kalau tak mahu merane aku kehilangannye..aiseh..(nape poyo sangat ayat aku ni??)oke la..sampai sini jela ek??

salam...:DD

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, December 3, 2010

otak serabut...ati saket..

salam..:)

sejak cuti ni aku bukan bercuti pown..tapi tusyen tusyen dan tusyen..aiseh..penat siiioooottt!!!ooh Tuhan..serabut kepala aku ni..macam macam maklumat da sumbat..chemistry, addmath, biology..aku tak kesah kalau ade tusyen, tapi kalau hmpir seminggu asyik di kelas je..penat gak..tu belom campur physics yang tah bile nak wat..ooh, cikgu ayu tak payah la wat kelas..haha..bodek punye kes daa.. :D sebenarnye abah aku da mule bising tu..iyela, asyik kelas je..die nak bawak aku ngan family gi cuti cuti malaysia plak..haha..gi gambang water theme park..mandi joommm!!!erm..aku takot plak kalau plan abah tu bertindih ngan reunion kaa aku tu..alahai abah...:(
habis burn la rm6 aku tu..uwaa!!!takpe..redha je an???bukan rezeki kot..ceh!!poyos plak...haha..

oke oke..sume yang atas tu ^..tak la wat ati aku saket..nak taw pe yang wat ati aku saket???jawapnnye,,,,FACEBOOK!!!huh!!memang wat ati aku panas je..lagi lagi orang tu kte kenal dan da membe..tapi bile kte add..hampeh mampos tak nak approve..membe aku yang lain add nak plak approve..cis!!kurang ajar betol!!!ko tengok la nanti..aku ajar ko cukup cukup..(cakap je lebih ni, padahal nak tengok muke budak tu pun aku tak nak..haha)btw, aku memang saket ati dan sedikit jeles ar..huh!!nak taw nape??konon da nak baik baik ngan aku..tapi kat FB tu wat macam musuh plak..hah!!nak perang sangat!!aku campak bom atom dulu!!haha..mampus ko..tak sempat wat pertahanan dan persiapan perang da kalah..hahahahaha

haha..mengarut da aku ni..(betol betol ni..:DD) see u next time..daa...

salam..:DDD

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, November 28, 2010

kegilaan saia..:)

salam :)

oke..aku nak cite skit pasal novel yang aku ngah giler nak bace niyh..nak tahu novel ape??erm..novel The Twilight la...huhu..disebabkan aku ni lemah skit nak bace novel english jadi aku bace novel yang da ditranslatekan ke bahasa melayu..haha..terok an??tapi kalau movie aku lagi suke english..tak la rase jiwang sangat..haha..buat mase ni, novel melayu The Twilight ni ditranslate dan diedarkan oleh pelangibooks publishtion..(betol ke aku eje ni???)jadi aku jumpe 2 buah novel The Twilight yang da ditranslate iaitu The Twilight Saga-Senjakala..(aku belom bace lagi, dalam usaha membelinye gune duit sendiri..huhu)

ni cover depan novel tu...sorry tak bape nak jelas..:P

The Twilight Saga- Senjakala



Type
:
Book
Item Code
:
SSTM7001
Weight
:
450 gram
ISBN
:
978-983-00-4232-9
Barcode
:
978-983-00-4232-9
Age Group
:
Umum
Language
:
Malay
Author
:
Stephen Meyer
Dimension
:
130mm X 188mm X 484 muka surat
Price per Unit ( ): RM34.90




NOVEL TERLARIS NEW YORK TIMES NOVEL TERLARIS NEW YORK TIMES
Novel terlaris Publisher Weekly
"Novel Terlaris Sepanjang Dekad... Setakat ini " Amazon
Novel " Pilihan Ramai" Teen People
*"Dihangatkan oleh unsur suspens dan romatik yang seimbang, cerita ini membuat pembaca penuh teruja untuk terus membaca."
- Publisher Weekly
*"Unsur penuh bahaya novel ini mewarnai keterujaan tema kisah cinta rahsia yang disulami unsur perjuangan untuk terus hidup... novel ini membuat pembaca seolah-olah turut merasai pengalaman tersebut." 
- School Library Journal

Siri SAGA Twilight: Senjakala * Cinta Baru Tiga perkara yang aku pasti: 
Pertama, Edward sebenarnya pontianak.
Kedua, sebahagian daripada dirinya - dan aku tidak tahu betapa kuatnya sebahagian itu - yang dahagakan darahku.
Dan ketiga, aku sungguh- sungguh mencintainya.



then, yang ni plak novel The Twilight Saga-Cinta Baru..novel ni memang best siiooottt!!!rugi kalau tak bace..korang rase tak sabarsabar bile bace novel ni..rase saspen, takot, sedih, rindu dan macammacam lagi la..sure banyak kali nanti korang nak bace..macam aku la jadinye..

ni pon cover depan novel tu...from mine..

The Twilight Saga- Cinta Baru



Type
:
Book
Item Code
:
SSTM7002
Weight
:
500 gram
ISBN
:
978-983-00-4233-6
Barcode
:
978-983-00-423-6
Age Group
:
Umum
Language
:
Malay
Author
:
Stephen Meyer
Dimension
:
130mm X 188mm X 531muka surat
Price per Unit ( ): RM34.90




NOVEL TERLARIS NEW YORK TIMES NOVEL TERLARIS NEW YORK TIMES
" Golongan remaja akan menikmati siri novel penuh pengembaraan ini."
- Booklist
" Novel ini penuh dengan unsur suspen dan romantik." 
- USA Today
" Novel yang mengimbangi unsur romantik dan aksi dengan bijaksana."
- VOYA
" Novel in... membuat pembacanya tertunggu-tunggu novel yang seterusnya ."
- School Library Journal

Aku tahu yang kami berdua benar-benar dalam bahaya. Meskipun begitu, aku masih merasa tenang dan selamat. Merasa sempurna. Jantungku berdengup kencang. Nadiku sekali lagi berdengut pantas dan hangat, dan dadaku penuh dengan keharuman aroma kulitnya. Kelukaan dahulu seolah-olah telah tiada.
Aku sihat - bukan sembuh daripada luka, tetapi seolah-olah luka itu memang sedia tiada sejak mula.


so, aku rase berbaloi kot bile bace novelnovel ni kan..tak la membazir mase cuti ni kan???lagi pon aku bercuti kat rumah je..huhu..so, membace jela yang patut...

salam..:D








Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, November 23, 2010

ooh..tusyen mase cuti

salam..:)

tusyen lagi???tak ade erti cuti la wat aku bulan 11 ni..iyela kan...macam yang aku post entri barubaru ni..selagi tak habis silibus..tusyen jela...minggu ni, bermule ari ni..tusyen chemistry sampai ari khamis..jumaat plak tusyen biology..adush!!(sambil tepuk dahi aku..)aduyai..ini ke yang harus dilalui oleh pelajarpelajar 4sc smkshk???huhu..redha jela kan...minggu depan plak..1minggu cikgu azwan tu da cop nak wat klas addmath plak...hah!!amik ko..blajar la sampai jadi miong..lame plak tu..dari pkul 8.30a.m. sampai 12p.m..aku bukan la cepat belajar..ermm..tak ape tira...usaha je..kalau sedangsedang aku dapat..kene la terime ngan ati yang tak bape nak redha an..erm...semangat betol cikgucikgu aku ni wat kelas mase cuti..so, bukak buku, bukak scientific calculator, amik kertas kajang dan wat kerje, kerje dan kerje...

aku yang menstudykan diri..huhu

tadi teacher sutini tanye kami..nape result physics kami terok???kami pon menjawab..er..er...susah la..konsep paham..tapi bile nak jawab soalan bla bla bla...tu la jawapan kami sekelas..hakikatnye memang susa physics tu..aku da tak tahu cam ne lagi nak belajar bagi paham...wat latihan pon da miongmiong..adeh!!!kesimpulannye..physics itu susa, memeningkan, memigrinkan, mengusutkan, dan memayahkan...sampaikan aku jadi jatuh cinta kat calculator aku sebab selalu tekantekan die..huhu..I LUV SCIENTIFIC CALCULATOR...hahaha...miong suda..

ooh..my calculator..ngee~

MOOD : MIONG + CRAZY..ngeee~~~

salam..:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, November 22, 2010

cuti sekolah 2010 da bermula..

salam..:)

yeeaahh..da cuti sekola...wuuhuu...happy ke aku ngan cuti sekola ni..erm???(question mark besarbesar..)tahun depan aku nak SPM plak..cuti ni, cikgucikgu subjek elektif sibuk nak buat tusyen..iyela, aku tahu ape sebabnye..sebab silibus tak habis lagi..haha..sekola lain sume da habis..tapi sc tulen sekola aku ni...lambat je blajarnye..macam kurekure..kiteorang yang tak fahamfaham cikgu ajar..nak wat macam mane lagi an??so, cuti ni aku dan kawankawan kene blajar dan blajar..yeah!!!tak boleh malasmalas..padahal aku memang tak bape nak rajin...huhu..

aku ingat cuti ni aku nak la kemas bilik kesayangan aku tu..tapi asyik t'tangguh je..sebabnye??ye!!!MALAS..haha..alahai..nanti aku eat la gak..walaupun lambat..asalkan wat an..sejak akhirakhir ni, aku mule gile ngan siri the twilight..ala, cite pontianak ngan serigal jadian tu la..cuticuti ni, tu la bende yang aku layan..selame ni aku tengok siri tu kat astro je..aku ingat duit belanje sekola yang aku kumpul tu aku nak beli dvd siri the twilight tu..dari siri pertama The Twilight, kedua The Twilight Saga:New Moon ngan ketiga The Twilight Saga:Eclipse..yang bakal keluar nanti tak silap name dia The Twilight Saga:Breaking Dawn..kalau ade duit lebihlebih aku nak beli novel dia versi melayu..huhu..excited sangat..

bella + jacob

bella + edward <33

MOOD : EDWARD + BELLA + JACOB..<33

salam..sume..:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, November 13, 2010

hati berdebar..

salam..:)

da seminggu lebih exam da berlalu..cikgucikgu aku tengok ade yang semangat nak tande kertas exam..ade tu,baru satu kertas da stop kan..(satu kertas pon tak habis..kuikui)erm..aku tahu yang cikgucikgu ni tak ade mood nak tande kertas exam tu..

kot cmni la kertas exam budak kelas aku an..

alahai cikgu..kami semua ni bukan duduk kat sekola yang standart macam cikgu..setakat sekola felda yang tak berapa nak vogue..iyela kan cikgu kan sekola kat sekola sbp, mrsm..lepas tu mula nak bandingbandingkan..mane la ati aku ni tak cuak..rase macam bodoh sangat..cikgu, saidina Abu Bakar pun pernah bersabda..yang berbunyi..didiklah anak kamu mengikut zamannya..bukan mengikut zaman kamu..kalau cikgu rase penat nak ngajar kiteorang, pergi ajar sekola yang memang pandai tu..result yang sure gempak tu..sepanjang minggu lepas dan minggu ni (tak termasuk ari sebab aku tak sekola..huhu) baru 5 kertas je dapat..iaitu b.Melayu, Sejarah, p.Islam, Mathematics dan Biology..<semua di sebelah aku dapat A dan A- cume Bio je aku dapat C..alahai..kire bersyukur la tu..tak sngke boleh dapat 4A buat mase ni..amazing!!!ari Isnin ni 15  November..ari anugerah cemerlang..dan kemungkinan aku rase cikgu beritahu sape manusia bertuah tu ari ni jugak..aku plak kat rumah ni..sakit tekak melanda la...bukan aku tak tahu sape yang bakal naik pentas tu..semestinye bukan aku..hahaha..(sedih sebenarnye ni..)aku sedar dan tahu yang aku ni bukan pandai sangat pun..alala je..uhukx..(sengih dan batuk gedik..hahaha)yang paling aku takut kalau aku ade gagal..oohh!!tidak!!tak dapat kredit pun tak ape asalkan lulus suda la...terutamanye Addmath ngan Physics..huhu..tu subjek killer aku tahu tak??nak lulus punye la susa..rase kalau terjun bangunan pun belum tentu aku lulus..haha..kalau tak lulus mahu tak aku frust menonggeng..adohai..

AAARRRGGGGHHHHH!!!!!!!

takmo takmo gagal..tak sanggup tengok gred G uh..buruk sangat..kalau D kire ok lagi la..sebab lulus...tapi untuk SPM nanti tak boleh gagal dan tak boleh takat lulus je..tapi kene kredit..wajib!!!nak masuk U skrang result kene la okeoke..kalau tak..habis la..bak kate nabil..'lu, pikirla sendiri!!'jadi, kene la usahe lebih sikit..(walaupun aku ni agakagak pemalas skit..haha)

salam..:))

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, November 3, 2010

SPBT aku kembali!!!!

salam..:)

aku ni rajin ke??question mark bsarbsar kat cni..haha...aku bukan seorang pelajar yang rajin sangat..alaala gitu jela..kalau keje senang memang sure la aku buat..name pun senang..kalau yang memerlukan kudrat aku smpai aku naik lelah..mintak maaf la..memang xnak wat de..haha..name pun xbape nak rajin..tapi kalau babbab bilik spbt ni..memang rajin la aku cakap..lagilagi kalau cop buku, tulis nombor perolehan, kemas kini buku baru n n bla bla bla...(banyak sangat daa...)dulu sebelum menjadi ahli spbt secara rasmi ni, memang darxdarx kelas aku yang wat sume kerje tu...tapi aku n the gang je yang jadi tukang tengok..wat pe la ramairamai wat kerje kat bilik spbt yang agakagak sempit tu...rimas jadinye aku taw x.???tapi skarang aku taw tanggungjawab aku..(ceh! poyo la plak aku ni..)tadi aku ngan emirul(sejak bile tah mamat sorang ni jadi ahli spbt...)jadi pengecop bukubuku baru yang terhormat..emirul siap sorokkan cop tu, xnak bagi orang lain yang cop..terok la ko ni...kesian jugak kat teacher shuhaila coz die antara yang mencari cop tu...nemo, anis ngan meng sibuk kat bahagian failfail, cari cikgu n lastlast sekali nemo ngan anis yang tingga untuk susun buku yang darxdarx form1 pulang...aku stilt mengecop...banyak lagi woo nk cop dan kemaskini..novel bm dan bi form5 dan form2, antologi form5 dan form2..tu sume untuk sibilus baru tahun depan...n buku teks akaun baru pun untuk tahun depan...entahentah banyak lagi dowh..arel plak macam biskut aku tengok..kejap ade kejap xade..macammacam la kerje yang die kene wat...kalah PM kite..kihkihkih...

 bayangkan aku angkat buku sebanyak ni..adush'

kirekirenye minggu ni minggu sibuk aku la...coz minggu ni minggu pemulangan buku teks...tu xtermasuk kerjekerje yang aku sebut tadi..adeh..nak merungut xboleh..huhu..wat jela kan...ni baru form1..belum form2 dan form4 yang bakal memulangkan bukubuku dorang...yang tu lagi parah...form3 da settle..jadi xde masalah..form5??entah la...malas nak amik taw..haha

p/s:azza dan ain nape xdatang skola tadi???malas wat kerje la tu..kerjekerje mari...=]

salam..:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, November 1, 2010

niat balas dendam..

salam..:)

bergaduh boleh wat kte kehilangan kawan..
kalau orang wat dajal kat kte..perlu ke kte blas balik??aku rase xperlu la..selama aku hidup kat dunia ni..selalu la gak kne dajal ngan orang lain...t'utama ngan orang yang poyo kate aku kawan die..tp perh...cam siot je..siap pulau kan aku, coz xnak kawan ngan aku..perliperli tu perkara biase la tu..kalau aku marahkan orang lain pun..die tetap nak ngate aku..ceh!konon watwat xdengar..tp sempat nak ngate aku tu..bengang, sakit ati, marah..semuanya ade..sabar jela yang aku reti wat..sabar yang paling dasyat di abad ini..(haha..dari tahun 6 smpai skarang taw x sabarnye..)

muke aku xla cam ni mase nyabarkan diri..(buruknye taw x??huhu)

walaupun aku da mintak maaf, die n the gang wat bodoh tahap c**** je..yang da ok ngan aku cume 2 orang je..yang terlibat dalam masalah tu la...(xboleh gtaw..mampus aku nanti..)ni kalau terjumpe kat manemane...jeling jela yang dorang reti..pas tu bisikbisik..(cam la aku xtaw korang ngutuk aku...)skarang sape yang patot ade niat balas dendam..aku kan??tp kire baik la aku xsampai ati nak wat coz dorang ni kawan aku..dorang la yang berdosa ngan Tuhan..weyh, korang taw x??memutuskan tali persaudaraan sesama Islam, berdosa besar taw...kalau kte xbertegur sapa selama 3ari pun da berdosa, pe tah lgi putuskan persaudaraan..aku cuma nak berbaik..tpi dorang ni teramat la sombong dan bajet xnak berbaik..nasib la dorang ni lelaki...mane la aku brani nak ajak b'gaduh..kang xpasalpasal aku yang terok kne blasah...(brani cakap kat belakang & kat cini je...huhuhu)tpi kan dorang ni xpikir ke pasal semua ni..nak kate xpandai, ramai da pergi kat teknik..mungkin perasaan marah dorang tu xhilang lgi kot...ala..paling koman pun..marah da hilang tpi dendam yang tertanam dalam ati dorang tu..sucisuci kan la ati tu..aku tetap maafkan korang walaupun korang xnak maaf dan kawan ngan aku..(sungguh mulia ati atira ni..huahuahua..)so, xperlu la nak ade niat balas dendam ni..xelok taw..memaafkan seseorang tu lagi baik daripada balas dendam...aku xnak gaduh pun ngan korang..sebab xberfaedah..antaranya..:

1.boring nak bertekak..
2.tmbah dosa aku je..
3.korang still kawan aku..

mungkin kene nyanyi lagu sorrysorry ni dlu kot..baru dorang nak kawan ngan aku..kihkih

maaf tu boleh ubah segalanya..

MOOD : BENGANG + BAIK ATI SANGATSANGAT

salam..:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, October 29, 2010

nilai PERSAHABATAN

salam..:)

sahabat a.k.a teman a.k.a kawan...sape tu??tu sume org yg dekat ngan diri kite selain family kte sndri...orang tu gak yg akan ade mse kte susa dan sng..tp xsume cam tu..de org yg lgsng xreti nk hargai kawan die sndri..tu bkan kwan tp lawan..skrang aq ade 3sahabat yg dekat ngan aq..kteorg knal mse form1 n tros rpat until skrng..mereka ialah : (sound effect>tadaaaa~~)
my bestfrienzs forever n ever
>sharifah nur ain a.k.a ain a.k.a ayien
>sayidah nur azzahara a.k.a azza
>fatin nabilah a.k.a aten

<yg wat peace tu ain, baju biru azza n pling kcik tu aten..>

huhuhu..wlaupun kteorg da t'pisah coz aq sorg t'cmpak kat klas 4sc dorg kat 4pa..no matter la..still blh lepaklepak, gelakgelak n entah ape2 lg la..tipu la kalau kteorg xpnah gduh, msam muke, touching..sume pnah b'laku..tp msingmsing da bsar kan..taw nak mtk maaf n b'baik semule..dlm klangan kteorg ni aq la yg pling tue..(huhu..kakak ni taw..)pas tu bru ain, azza n last skali aten..(my adikadik ni..=])ngan dorg mmang bleh giler la aq ckap..kalau da dpat topik..perh..mmg xblh nk b'hnti..haha..prnah bykbyk kali tu asyik kne tgur ngan tcher shuhaila coz b'ckap mse wat kerje math..ayat die yg aq ingat.."atirah n the gang..jgn wat bsing..)kalau yg b'tukar name je..hehe..kdgkdg azza yg kne..mse form3, rjin la kteorg ni jd planggan tetap makcik kantin skola kteorg tu...mknan favourite sure la mi goreng basah..yummy...(cik rndu a ngan mi acik..=[..)byk sgt memory n knangan kteorg...(korg sory xdpat lpak samesame td..ujan la..aq xbwk moto td...)
then, dlm klas 4sc skrg..aq rpat ngan dua hamba Allah ni...nk taw??ni haa..(sound effect>jeng jeng jeng....)
>nurhanim zulkifli a.k.a aniem
>norhanim md zin a.k.a nemo

<nemo baju kuning same ngan aq n aniem baju hijau uh..>

haha..dorg ade kawan baik dorg sndri...mcm aq gak..but dlm klas 4sc tu, kteorg tetap rapat n aq hormat yg dorg pon ade kwan baik dorg sndri..jd aq xperlu jelous..hehe..dorg okay ngan aq..wat mse ni xpnah nak perang dunia lg...hehe..aniem ni slalu tlg aq study..coz aq ni bkn la pndai sgt pun..alaala je..nemo, don't worryworry ngan darx tu..n nagn darx tutt tu..(fham sndri ae..)miong kot die..dlu bnci gilegile..skrg, syg plak..lantak r die tu..erm..lgpun xsalahkan ade ramai kwan baik..aq xksah pun xde pakwe a.k.a boyfriend tu..janji aq ade kwankawan baik yg faham, sayang, ade mase aq susa, sng, happy, frust, sdih..huuu~~~sukesuke..thx sgtsgt...SAYANG KORANG SUME!!!..:)

ain>azza>aten>aniem>nemo


ni yg atas ni dedicate to korg ye...

salam~~:))



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment