Monday, November 1, 2010

niat balas dendam..

salam..:)

bergaduh boleh wat kte kehilangan kawan..
kalau orang wat dajal kat kte..perlu ke kte blas balik??aku rase xperlu la..selama aku hidup kat dunia ni..selalu la gak kne dajal ngan orang lain...t'utama ngan orang yang poyo kate aku kawan die..tp perh...cam siot je..siap pulau kan aku, coz xnak kawan ngan aku..perliperli tu perkara biase la tu..kalau aku marahkan orang lain pun..die tetap nak ngate aku..ceh!konon watwat xdengar..tp sempat nak ngate aku tu..bengang, sakit ati, marah..semuanya ade..sabar jela yang aku reti wat..sabar yang paling dasyat di abad ini..(haha..dari tahun 6 smpai skarang taw x sabarnye..)

muke aku xla cam ni mase nyabarkan diri..(buruknye taw x??huhu)

walaupun aku da mintak maaf, die n the gang wat bodoh tahap c**** je..yang da ok ngan aku cume 2 orang je..yang terlibat dalam masalah tu la...(xboleh gtaw..mampus aku nanti..)ni kalau terjumpe kat manemane...jeling jela yang dorang reti..pas tu bisikbisik..(cam la aku xtaw korang ngutuk aku...)skarang sape yang patot ade niat balas dendam..aku kan??tp kire baik la aku xsampai ati nak wat coz dorang ni kawan aku..dorang la yang berdosa ngan Tuhan..weyh, korang taw x??memutuskan tali persaudaraan sesama Islam, berdosa besar taw...kalau kte xbertegur sapa selama 3ari pun da berdosa, pe tah lgi putuskan persaudaraan..aku cuma nak berbaik..tpi dorang ni teramat la sombong dan bajet xnak berbaik..nasib la dorang ni lelaki...mane la aku brani nak ajak b'gaduh..kang xpasalpasal aku yang terok kne blasah...(brani cakap kat belakang & kat cini je...huhuhu)tpi kan dorang ni xpikir ke pasal semua ni..nak kate xpandai, ramai da pergi kat teknik..mungkin perasaan marah dorang tu xhilang lgi kot...ala..paling koman pun..marah da hilang tpi dendam yang tertanam dalam ati dorang tu..sucisuci kan la ati tu..aku tetap maafkan korang walaupun korang xnak maaf dan kawan ngan aku..(sungguh mulia ati atira ni..huahuahua..)so, xperlu la nak ade niat balas dendam ni..xelok taw..memaafkan seseorang tu lagi baik daripada balas dendam...aku xnak gaduh pun ngan korang..sebab xberfaedah..antaranya..:

1.boring nak bertekak..
2.tmbah dosa aku je..
3.korang still kawan aku..

mungkin kene nyanyi lagu sorrysorry ni dlu kot..baru dorang nak kawan ngan aku..kihkih

maaf tu boleh ubah segalanya..

MOOD : BENGANG + BAIK ATI SANGATSANGAT

salam..:)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

3 comments: