Thursday, December 16, 2010

memory at Bukit Gambang Water Park, Kuantan!!!

salam..:)

huhu..sory sory..patutnye awal awal aku da tulis pasal gambang ni..tapi aku dalam mood malas nak surf internet..haha..entah la nape cuti cuti ni aku malas sangat..perangai yang sangat tak baik..aish!!terok betul aku ni..btw, aku pergi gambang 8 aribulan tu..mase ari rabu..hoho..bersamaan ari reunion kaa..malangnye aku tak dapat pergi..erm...nampaknye bukan rezeki aku nak pergi reunion tuu..oke oke..meh kite cite pasal gambang tu..tempatnye??memang best..sampai sampai terus sewa pelampung..satu yang single dan satu lagi double..irfan amik yang single..jadi yang double aku, udin dan wawa yang amik..kiteorang terus berlari ke tempat slide..perhh!!!wa cakap lu..memang syok r..kat situ bley amik pelampung..tak payah sewa..so, aku tibai yang single punye..de tiga slide tuk double dan single..iaitu crystal slide, galaxy side dan canopy slide then, kiteorang naik yang family raft ride..bley naik ramai ramai..huhu..tibe tibe nampak lane racer..yang tu kene naik sorang sorang..lane racer tu kene gune tikar die(betol ke??tah la..)dan tuk menggelongsor kene meniarap..perh!!!cuak mase first time tu..tapi lebih 5 kali kiteorang naik...

bile da penat..baru la nak pergi kat penguin island..huhu..kat tempat irfan, mak dan abah main air..penguin island aqua play tak boleh bawak tiub a.k.a pelampung..tapi syok de air pancut..tak tahu nak gambarkan..penguin islang de kids slide yang tak akan aku naik dan main..huhu..cume udin, wawa, irfan dan mak je yang naik main..pastu, mak ngan abah gi 'dating' kat glacier river a.k.a journey of ice..de ombak kat situ..pastu pe lagi kan udin aku main kat glacier river tu..join jela..ombak die..memang best..

de tempat yang aku tak masuk..contohnye telematch pool dan coco beach a.k.a wave pool..sebabnye aku rase tak memcabar dan penyeronokan kot..ombak boleh main kat laut..erm...ni la muke muke yang syok main air sampai tak nak balik..:DD

wawa kat aqua play penguin island

aku dan udin kat aqua play

kene jirus..haha

wawa, udin dan irfan kat kids slide pool

perjalanan nak naik kids slide..

uhuu~~gedebush..

yaa..langgar wawa..

haha..kesian budak lain yang kene langgar ngan tiub adik adik aku

nak cakap ape udin??hoho

irfan!!kamera kat sini la...

me with udin yang gayat ngan tiub..

cun mak aku pose with irfan..:D

coco beach..

paling kanan lane kedue: wawa..sebelah die: udin

haha..wawa sedar da kalah..

this time just me and wawa..
aku sebelah kiri, wawa sebelah kanan..

yahoo~~~aku menang!!

mandi???

yang penting pose!!

glacier river yang panjang..

wawa, udin and nenek..

mak kate panas tempat duduk tuu..hehe

yeah!!!aku sedang berposing ndan happy nyer..

:DDD

best dan syok kan??korang tengok jela gambar gambar ni sebagai bukti kukuh yang aku teramat happy..aku syok main air kat sini..rugi sape tak pergi dowh..memang best..pengalaman yang bermakne buat aku..rase nak pergi lagi la...hopefully dapat gi ...hoho..abah!!jom!!!

MOOD : HAPPY + EXCITED + HOPEFULLY

salam..:D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment