Sunday, November 28, 2010

kegilaan saia..:)

salam :)

oke..aku nak cite skit pasal novel yang aku ngah giler nak bace niyh..nak tahu novel ape??erm..novel The Twilight la...huhu..disebabkan aku ni lemah skit nak bace novel english jadi aku bace novel yang da ditranslatekan ke bahasa melayu..haha..terok an??tapi kalau movie aku lagi suke english..tak la rase jiwang sangat..haha..buat mase ni, novel melayu The Twilight ni ditranslate dan diedarkan oleh pelangibooks publishtion..(betol ke aku eje ni???)jadi aku jumpe 2 buah novel The Twilight yang da ditranslate iaitu The Twilight Saga-Senjakala..(aku belom bace lagi, dalam usaha membelinye gune duit sendiri..huhu)

ni cover depan novel tu...sorry tak bape nak jelas..:P

The Twilight Saga- Senjakala



Type
:
Book
Item Code
:
SSTM7001
Weight
:
450 gram
ISBN
:
978-983-00-4232-9
Barcode
:
978-983-00-4232-9
Age Group
:
Umum
Language
:
Malay
Author
:
Stephen Meyer
Dimension
:
130mm X 188mm X 484 muka surat
Price per Unit ( ): RM34.90




NOVEL TERLARIS NEW YORK TIMES NOVEL TERLARIS NEW YORK TIMES
Novel terlaris Publisher Weekly
"Novel Terlaris Sepanjang Dekad... Setakat ini " Amazon
Novel " Pilihan Ramai" Teen People
*"Dihangatkan oleh unsur suspens dan romatik yang seimbang, cerita ini membuat pembaca penuh teruja untuk terus membaca."
- Publisher Weekly
*"Unsur penuh bahaya novel ini mewarnai keterujaan tema kisah cinta rahsia yang disulami unsur perjuangan untuk terus hidup... novel ini membuat pembaca seolah-olah turut merasai pengalaman tersebut." 
- School Library Journal

Siri SAGA Twilight: Senjakala * Cinta Baru Tiga perkara yang aku pasti: 
Pertama, Edward sebenarnya pontianak.
Kedua, sebahagian daripada dirinya - dan aku tidak tahu betapa kuatnya sebahagian itu - yang dahagakan darahku.
Dan ketiga, aku sungguh- sungguh mencintainya.



then, yang ni plak novel The Twilight Saga-Cinta Baru..novel ni memang best siiooottt!!!rugi kalau tak bace..korang rase tak sabarsabar bile bace novel ni..rase saspen, takot, sedih, rindu dan macammacam lagi la..sure banyak kali nanti korang nak bace..macam aku la jadinye..

ni pon cover depan novel tu...from mine..

The Twilight Saga- Cinta Baru



Type
:
Book
Item Code
:
SSTM7002
Weight
:
500 gram
ISBN
:
978-983-00-4233-6
Barcode
:
978-983-00-423-6
Age Group
:
Umum
Language
:
Malay
Author
:
Stephen Meyer
Dimension
:
130mm X 188mm X 531muka surat
Price per Unit ( ): RM34.90




NOVEL TERLARIS NEW YORK TIMES NOVEL TERLARIS NEW YORK TIMES
" Golongan remaja akan menikmati siri novel penuh pengembaraan ini."
- Booklist
" Novel ini penuh dengan unsur suspen dan romantik." 
- USA Today
" Novel yang mengimbangi unsur romantik dan aksi dengan bijaksana."
- VOYA
" Novel in... membuat pembacanya tertunggu-tunggu novel yang seterusnya ."
- School Library Journal

Aku tahu yang kami berdua benar-benar dalam bahaya. Meskipun begitu, aku masih merasa tenang dan selamat. Merasa sempurna. Jantungku berdengup kencang. Nadiku sekali lagi berdengut pantas dan hangat, dan dadaku penuh dengan keharuman aroma kulitnya. Kelukaan dahulu seolah-olah telah tiada.
Aku sihat - bukan sembuh daripada luka, tetapi seolah-olah luka itu memang sedia tiada sejak mula.


so, aku rase berbaloi kot bile bace novelnovel ni kan..tak la membazir mase cuti ni kan???lagi pon aku bercuti kat rumah je..huhu..so, membace jela yang patut...

salam..:D








Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, November 23, 2010

ooh..tusyen mase cuti

salam..:)

tusyen lagi???tak ade erti cuti la wat aku bulan 11 ni..iyela kan...macam yang aku post entri barubaru ni..selagi tak habis silibus..tusyen jela...minggu ni, bermule ari ni..tusyen chemistry sampai ari khamis..jumaat plak tusyen biology..adush!!(sambil tepuk dahi aku..)aduyai..ini ke yang harus dilalui oleh pelajarpelajar 4sc smkshk???huhu..redha jela kan...minggu depan plak..1minggu cikgu azwan tu da cop nak wat klas addmath plak...hah!!amik ko..blajar la sampai jadi miong..lame plak tu..dari pkul 8.30a.m. sampai 12p.m..aku bukan la cepat belajar..ermm..tak ape tira...usaha je..kalau sedangsedang aku dapat..kene la terime ngan ati yang tak bape nak redha an..erm...semangat betol cikgucikgu aku ni wat kelas mase cuti..so, bukak buku, bukak scientific calculator, amik kertas kajang dan wat kerje, kerje dan kerje...

aku yang menstudykan diri..huhu

tadi teacher sutini tanye kami..nape result physics kami terok???kami pon menjawab..er..er...susah la..konsep paham..tapi bile nak jawab soalan bla bla bla...tu la jawapan kami sekelas..hakikatnye memang susa physics tu..aku da tak tahu cam ne lagi nak belajar bagi paham...wat latihan pon da miongmiong..adeh!!!kesimpulannye..physics itu susa, memeningkan, memigrinkan, mengusutkan, dan memayahkan...sampaikan aku jadi jatuh cinta kat calculator aku sebab selalu tekantekan die..huhu..I LUV SCIENTIFIC CALCULATOR...hahaha...miong suda..

ooh..my calculator..ngee~

MOOD : MIONG + CRAZY..ngeee~~~

salam..:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, November 22, 2010

cuti sekolah 2010 da bermula..

salam..:)

yeeaahh..da cuti sekola...wuuhuu...happy ke aku ngan cuti sekola ni..erm???(question mark besarbesar..)tahun depan aku nak SPM plak..cuti ni, cikgucikgu subjek elektif sibuk nak buat tusyen..iyela, aku tahu ape sebabnye..sebab silibus tak habis lagi..haha..sekola lain sume da habis..tapi sc tulen sekola aku ni...lambat je blajarnye..macam kurekure..kiteorang yang tak fahamfaham cikgu ajar..nak wat macam mane lagi an??so, cuti ni aku dan kawankawan kene blajar dan blajar..yeah!!!tak boleh malasmalas..padahal aku memang tak bape nak rajin...huhu..

aku ingat cuti ni aku nak la kemas bilik kesayangan aku tu..tapi asyik t'tangguh je..sebabnye??ye!!!MALAS..haha..alahai..nanti aku eat la gak..walaupun lambat..asalkan wat an..sejak akhirakhir ni, aku mule gile ngan siri the twilight..ala, cite pontianak ngan serigal jadian tu la..cuticuti ni, tu la bende yang aku layan..selame ni aku tengok siri tu kat astro je..aku ingat duit belanje sekola yang aku kumpul tu aku nak beli dvd siri the twilight tu..dari siri pertama The Twilight, kedua The Twilight Saga:New Moon ngan ketiga The Twilight Saga:Eclipse..yang bakal keluar nanti tak silap name dia The Twilight Saga:Breaking Dawn..kalau ade duit lebihlebih aku nak beli novel dia versi melayu..huhu..excited sangat..

bella + jacob

bella + edward <33

MOOD : EDWARD + BELLA + JACOB..<33

salam..sume..:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, November 13, 2010

hati berdebar..

salam..:)

da seminggu lebih exam da berlalu..cikgucikgu aku tengok ade yang semangat nak tande kertas exam..ade tu,baru satu kertas da stop kan..(satu kertas pon tak habis..kuikui)erm..aku tahu yang cikgucikgu ni tak ade mood nak tande kertas exam tu..

kot cmni la kertas exam budak kelas aku an..

alahai cikgu..kami semua ni bukan duduk kat sekola yang standart macam cikgu..setakat sekola felda yang tak berapa nak vogue..iyela kan cikgu kan sekola kat sekola sbp, mrsm..lepas tu mula nak bandingbandingkan..mane la ati aku ni tak cuak..rase macam bodoh sangat..cikgu, saidina Abu Bakar pun pernah bersabda..yang berbunyi..didiklah anak kamu mengikut zamannya..bukan mengikut zaman kamu..kalau cikgu rase penat nak ngajar kiteorang, pergi ajar sekola yang memang pandai tu..result yang sure gempak tu..sepanjang minggu lepas dan minggu ni (tak termasuk ari sebab aku tak sekola..huhu) baru 5 kertas je dapat..iaitu b.Melayu, Sejarah, p.Islam, Mathematics dan Biology..<semua di sebelah aku dapat A dan A- cume Bio je aku dapat C..alahai..kire bersyukur la tu..tak sngke boleh dapat 4A buat mase ni..amazing!!!ari Isnin ni 15  November..ari anugerah cemerlang..dan kemungkinan aku rase cikgu beritahu sape manusia bertuah tu ari ni jugak..aku plak kat rumah ni..sakit tekak melanda la...bukan aku tak tahu sape yang bakal naik pentas tu..semestinye bukan aku..hahaha..(sedih sebenarnye ni..)aku sedar dan tahu yang aku ni bukan pandai sangat pun..alala je..uhukx..(sengih dan batuk gedik..hahaha)yang paling aku takut kalau aku ade gagal..oohh!!tidak!!tak dapat kredit pun tak ape asalkan lulus suda la...terutamanye Addmath ngan Physics..huhu..tu subjek killer aku tahu tak??nak lulus punye la susa..rase kalau terjun bangunan pun belum tentu aku lulus..haha..kalau tak lulus mahu tak aku frust menonggeng..adohai..

AAARRRGGGGHHHHH!!!!!!!

takmo takmo gagal..tak sanggup tengok gred G uh..buruk sangat..kalau D kire ok lagi la..sebab lulus...tapi untuk SPM nanti tak boleh gagal dan tak boleh takat lulus je..tapi kene kredit..wajib!!!nak masuk U skrang result kene la okeoke..kalau tak..habis la..bak kate nabil..'lu, pikirla sendiri!!'jadi, kene la usahe lebih sikit..(walaupun aku ni agakagak pemalas skit..haha)

salam..:))

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, November 3, 2010

SPBT aku kembali!!!!

salam..:)

aku ni rajin ke??question mark bsarbsar kat cni..haha...aku bukan seorang pelajar yang rajin sangat..alaala gitu jela..kalau keje senang memang sure la aku buat..name pun senang..kalau yang memerlukan kudrat aku smpai aku naik lelah..mintak maaf la..memang xnak wat de..haha..name pun xbape nak rajin..tapi kalau babbab bilik spbt ni..memang rajin la aku cakap..lagilagi kalau cop buku, tulis nombor perolehan, kemas kini buku baru n n bla bla bla...(banyak sangat daa...)dulu sebelum menjadi ahli spbt secara rasmi ni, memang darxdarx kelas aku yang wat sume kerje tu...tapi aku n the gang je yang jadi tukang tengok..wat pe la ramairamai wat kerje kat bilik spbt yang agakagak sempit tu...rimas jadinye aku taw x.???tapi skarang aku taw tanggungjawab aku..(ceh! poyo la plak aku ni..)tadi aku ngan emirul(sejak bile tah mamat sorang ni jadi ahli spbt...)jadi pengecop bukubuku baru yang terhormat..emirul siap sorokkan cop tu, xnak bagi orang lain yang cop..terok la ko ni...kesian jugak kat teacher shuhaila coz die antara yang mencari cop tu...nemo, anis ngan meng sibuk kat bahagian failfail, cari cikgu n lastlast sekali nemo ngan anis yang tingga untuk susun buku yang darxdarx form1 pulang...aku stilt mengecop...banyak lagi woo nk cop dan kemaskini..novel bm dan bi form5 dan form2, antologi form5 dan form2..tu sume untuk sibilus baru tahun depan...n buku teks akaun baru pun untuk tahun depan...entahentah banyak lagi dowh..arel plak macam biskut aku tengok..kejap ade kejap xade..macammacam la kerje yang die kene wat...kalah PM kite..kihkihkih...

 bayangkan aku angkat buku sebanyak ni..adush'

kirekirenye minggu ni minggu sibuk aku la...coz minggu ni minggu pemulangan buku teks...tu xtermasuk kerjekerje yang aku sebut tadi..adeh..nak merungut xboleh..huhu..wat jela kan...ni baru form1..belum form2 dan form4 yang bakal memulangkan bukubuku dorang...yang tu lagi parah...form3 da settle..jadi xde masalah..form5??entah la...malas nak amik taw..haha

p/s:azza dan ain nape xdatang skola tadi???malas wat kerje la tu..kerjekerje mari...=]

salam..:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, November 1, 2010

niat balas dendam..

salam..:)

bergaduh boleh wat kte kehilangan kawan..
kalau orang wat dajal kat kte..perlu ke kte blas balik??aku rase xperlu la..selama aku hidup kat dunia ni..selalu la gak kne dajal ngan orang lain...t'utama ngan orang yang poyo kate aku kawan die..tp perh...cam siot je..siap pulau kan aku, coz xnak kawan ngan aku..perliperli tu perkara biase la tu..kalau aku marahkan orang lain pun..die tetap nak ngate aku..ceh!konon watwat xdengar..tp sempat nak ngate aku tu..bengang, sakit ati, marah..semuanya ade..sabar jela yang aku reti wat..sabar yang paling dasyat di abad ini..(haha..dari tahun 6 smpai skarang taw x sabarnye..)

muke aku xla cam ni mase nyabarkan diri..(buruknye taw x??huhu)

walaupun aku da mintak maaf, die n the gang wat bodoh tahap c**** je..yang da ok ngan aku cume 2 orang je..yang terlibat dalam masalah tu la...(xboleh gtaw..mampus aku nanti..)ni kalau terjumpe kat manemane...jeling jela yang dorang reti..pas tu bisikbisik..(cam la aku xtaw korang ngutuk aku...)skarang sape yang patot ade niat balas dendam..aku kan??tp kire baik la aku xsampai ati nak wat coz dorang ni kawan aku..dorang la yang berdosa ngan Tuhan..weyh, korang taw x??memutuskan tali persaudaraan sesama Islam, berdosa besar taw...kalau kte xbertegur sapa selama 3ari pun da berdosa, pe tah lgi putuskan persaudaraan..aku cuma nak berbaik..tpi dorang ni teramat la sombong dan bajet xnak berbaik..nasib la dorang ni lelaki...mane la aku brani nak ajak b'gaduh..kang xpasalpasal aku yang terok kne blasah...(brani cakap kat belakang & kat cini je...huhuhu)tpi kan dorang ni xpikir ke pasal semua ni..nak kate xpandai, ramai da pergi kat teknik..mungkin perasaan marah dorang tu xhilang lgi kot...ala..paling koman pun..marah da hilang tpi dendam yang tertanam dalam ati dorang tu..sucisuci kan la ati tu..aku tetap maafkan korang walaupun korang xnak maaf dan kawan ngan aku..(sungguh mulia ati atira ni..huahuahua..)so, xperlu la nak ade niat balas dendam ni..xelok taw..memaafkan seseorang tu lagi baik daripada balas dendam...aku xnak gaduh pun ngan korang..sebab xberfaedah..antaranya..:

1.boring nak bertekak..
2.tmbah dosa aku je..
3.korang still kawan aku..

mungkin kene nyanyi lagu sorrysorry ni dlu kot..baru dorang nak kawan ngan aku..kihkih

maaf tu boleh ubah segalanya..

MOOD : BENGANG + BAIK ATI SANGATSANGAT

salam..:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment