Sunday, December 26, 2010

shopping shopping

salam..:D

kirenye lagi seminggu nak sekola untuk sesi 2011..erm..tahun depan aku bakal jadi pelajar form5..aduh!!!spm bakal menanti aku ngan muke yang mengerikan...haha..pe tah yang aku mengarut ni..

ari tu balik kampung, mak ngan abah ajak gi shoping barang barang sekola..aku ikut je..beli kain baju sekola aku, kain tudung, kasut sekola dan beg sekola..tapi part beg sekola aku tak beli..sebenarnye beg sekola aku elok lagi..(terlampau elok sebenarnye..hoho)kasut sekola aku beli sepasang je..hehe memang perangai aku kalau kasut tahun lepas aku elok lagi, aku akan beli sepasang je..mak aku sibuk cube try test baju tadika irfan..huh!!parah betol..baju die aku tak tahu bape kali try..tapi seluar irfan 6 kali cubaan..perrhh!!dalam sejarah betol adik bongsu aku ni..udin plak yang susa nak cari seluar die..korang taw, warne seluar pengawas sekola aku tu memang 1 dalam 1000 kalau nak cari kat temerloh pahang tuu..adeh!!last last cari kat bahau jela..nasib jumpe..fuhh..kasut irfan la paling susa nak cari..kaki kecik sgt..dan nasib die baik jumpe kat temerloh dan jumpe lagi sepasang kat the store mentakab..



then, sampul surat besar dari kementerian pendidikan sampai..wawa dapat sbpi jempol..perhh!!!bangge siot..tapi yang bengangnye..kene la beli tudung baru cik wawa..coz sbpi tak pakai tudung segi 3 uh..tapi bulat dan labuh..kasut kene kasut hitam kulit bertumit 1 inci..padahal si wawa tu da beli kasut putih kanvas..jadi kami pun gi ke bahau untuk beli barang barang die untuk masuk sbpi uh..penat???yupp..memang penat...terima ksih kat ko wawa, akak memang da sakit kaki tunggu ko..memang panjang senarai barang darx sbpi uh..sampul surat. setem, baju t-shirt putih, baju sekola cottton ( mak aku da terbelikan baju kain licin..), stokin hitam, kasut hitam kulit, seluar track, kasut sukan, baju tidur, seluar slack, tudung bulat, tudung harian, gampar ukuran pasport dan bla bla bla..entah la kalau ade lagi..kene la cari dan beli..sambil tu kene jage ifan..perrhh..penat tak terkate la..oke la..till then..

MOOD : PENAT + JELEZ + SAKIT KAKI

salam..


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, December 16, 2010

memory at Bukit Gambang Water Park, Kuantan!!!

salam..:)

huhu..sory sory..patutnye awal awal aku da tulis pasal gambang ni..tapi aku dalam mood malas nak surf internet..haha..entah la nape cuti cuti ni aku malas sangat..perangai yang sangat tak baik..aish!!terok betul aku ni..btw, aku pergi gambang 8 aribulan tu..mase ari rabu..hoho..bersamaan ari reunion kaa..malangnye aku tak dapat pergi..erm...nampaknye bukan rezeki aku nak pergi reunion tuu..oke oke..meh kite cite pasal gambang tu..tempatnye??memang best..sampai sampai terus sewa pelampung..satu yang single dan satu lagi double..irfan amik yang single..jadi yang double aku, udin dan wawa yang amik..kiteorang terus berlari ke tempat slide..perhh!!!wa cakap lu..memang syok r..kat situ bley amik pelampung..tak payah sewa..so, aku tibai yang single punye..de tiga slide tuk double dan single..iaitu crystal slide, galaxy side dan canopy slide then, kiteorang naik yang family raft ride..bley naik ramai ramai..huhu..tibe tibe nampak lane racer..yang tu kene naik sorang sorang..lane racer tu kene gune tikar die(betol ke??tah la..)dan tuk menggelongsor kene meniarap..perh!!!cuak mase first time tu..tapi lebih 5 kali kiteorang naik...

bile da penat..baru la nak pergi kat penguin island..huhu..kat tempat irfan, mak dan abah main air..penguin island aqua play tak boleh bawak tiub a.k.a pelampung..tapi syok de air pancut..tak tahu nak gambarkan..penguin islang de kids slide yang tak akan aku naik dan main..huhu..cume udin, wawa, irfan dan mak je yang naik main..pastu, mak ngan abah gi 'dating' kat glacier river a.k.a journey of ice..de ombak kat situ..pastu pe lagi kan udin aku main kat glacier river tu..join jela..ombak die..memang best..

de tempat yang aku tak masuk..contohnye telematch pool dan coco beach a.k.a wave pool..sebabnye aku rase tak memcabar dan penyeronokan kot..ombak boleh main kat laut..erm...ni la muke muke yang syok main air sampai tak nak balik..:DD

wawa kat aqua play penguin island

aku dan udin kat aqua play

kene jirus..haha

wawa, udin dan irfan kat kids slide pool

perjalanan nak naik kids slide..

uhuu~~gedebush..

yaa..langgar wawa..

haha..kesian budak lain yang kene langgar ngan tiub adik adik aku

nak cakap ape udin??hoho

irfan!!kamera kat sini la...

me with udin yang gayat ngan tiub..

cun mak aku pose with irfan..:D

coco beach..

paling kanan lane kedue: wawa..sebelah die: udin

haha..wawa sedar da kalah..

this time just me and wawa..
aku sebelah kiri, wawa sebelah kanan..

yahoo~~~aku menang!!

mandi???

yang penting pose!!

glacier river yang panjang..

wawa, udin and nenek..

mak kate panas tempat duduk tuu..hehe

yeah!!!aku sedang berposing ndan happy nyer..

:DDD

best dan syok kan??korang tengok jela gambar gambar ni sebagai bukti kukuh yang aku teramat happy..aku syok main air kat sini..rugi sape tak pergi dowh..memang best..pengalaman yang bermakne buat aku..rase nak pergi lagi la...hopefully dapat gi ...hoho..abah!!jom!!!

MOOD : HAPPY + EXCITED + HOPEFULLY

salam..:D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, December 5, 2010

my favourites stuff..

salam..:DD

korang mesti ade barang barang yang korang sayang kan???ape perasaan korang kalau barang kesayangan korang tu hilang???perrhh..sure boleh giler kan?disebabkan saia ni perempuan dan masih remaja(kanak kanak besar bak kate mak..hehe)kalau barang kesayangan aku tu hilang atau rosak..perkare perkare yang aku akan buat ialah :
1.cari kat sume tempat
2.muke da panik giler...
3.mule sepah kan sume bende
4.tanye adik adik
5.bgtahu mak abah
6.saia nangis sekuat kuatnye..:D
hahaha..kelakar kan??tapi tu la realitinye..aku memang sayang giler barang tu kalau da tertakrif sebagai aku punye..hah!!jangan sentuh atau amik tanpe kebenaran aku!!kalau tak mati aku kerjekan..(serious ni...)ni la antare barang barang kesayangan aku..

ni hp aku..hadiah pmr..:D
nak yang walkman yang slide tuu..

sebenarnye mase upsr dulu aku dapat hadiah hp gak..tapi hilang kene curi..kat sekola plak tu..aish!!sadis betol la..gggrrrrr..geram betol la sape yang gatal sangat curi hp aku..sim aku tu!!!!

entri sebelum ni aku da cite pasal novel ni kan??so, this is my fav one..
aku banyak novel..lagi lagi dari pts..aku sayang gak novel novel lain tu..but ni lagi bermakne la...sebab pasal The Twilight..huhu

my cap...aku tak ingat aku beli kat mane...
tapi aku suke pakai..lagi lagi bile aku rambut pendek..:o

sweett!!huhu..
aku pernah tertinggal kerongsang princess aku kat terengganu..mase tu gi rombongan ke kelantan dan terengganu..perrhh!!!sadis dan sedih betol...


my volet..
accually ade lagi due..tapi aku tak minat sangat..sebab so PINK dan tak kene pada pandangan mate aku..


my memories..baby minie album picture..:)
sume kenangan aku ngan kawan kawan mase lower form...yupp...i miss they damn much..


bukti aku pemilik tegar album gambar niyh..:DD


haha..tak pecaye ke???aku ni sensitif gak orangnye..
btw, aku sayang ketat ketat kawan kawan aku niyh..:D


aku nak beli macam macam..tapi tak termampu..haha..sendiri mahu ingat la kan? aku ni pelajar sekola..bukan da keje pon..jadi kesimpulannye aku kene jage barang barang yang aku ade ni jangan bagi hilang..huhuhu..kalau tak mahu merane aku kehilangannye..aiseh..(nape poyo sangat ayat aku ni??)oke la..sampai sini jela ek??

salam...:DD

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, December 3, 2010

otak serabut...ati saket..

salam..:)

sejak cuti ni aku bukan bercuti pown..tapi tusyen tusyen dan tusyen..aiseh..penat siiioooottt!!!ooh Tuhan..serabut kepala aku ni..macam macam maklumat da sumbat..chemistry, addmath, biology..aku tak kesah kalau ade tusyen, tapi kalau hmpir seminggu asyik di kelas je..penat gak..tu belom campur physics yang tah bile nak wat..ooh, cikgu ayu tak payah la wat kelas..haha..bodek punye kes daa.. :D sebenarnye abah aku da mule bising tu..iyela, asyik kelas je..die nak bawak aku ngan family gi cuti cuti malaysia plak..haha..gi gambang water theme park..mandi joommm!!!erm..aku takot plak kalau plan abah tu bertindih ngan reunion kaa aku tu..alahai abah...:(
habis burn la rm6 aku tu..uwaa!!!takpe..redha je an???bukan rezeki kot..ceh!!poyos plak...haha..

oke oke..sume yang atas tu ^..tak la wat ati aku saket..nak taw pe yang wat ati aku saket???jawapnnye,,,,FACEBOOK!!!huh!!memang wat ati aku panas je..lagi lagi orang tu kte kenal dan da membe..tapi bile kte add..hampeh mampos tak nak approve..membe aku yang lain add nak plak approve..cis!!kurang ajar betol!!!ko tengok la nanti..aku ajar ko cukup cukup..(cakap je lebih ni, padahal nak tengok muke budak tu pun aku tak nak..haha)btw, aku memang saket ati dan sedikit jeles ar..huh!!nak taw nape??konon da nak baik baik ngan aku..tapi kat FB tu wat macam musuh plak..hah!!nak perang sangat!!aku campak bom atom dulu!!haha..mampus ko..tak sempat wat pertahanan dan persiapan perang da kalah..hahahahaha

haha..mengarut da aku ni..(betol betol ni..:DD) see u next time..daa...

salam..:DDD

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment