Wednesday, March 23, 2011

Result SPM 2010

Salam :)


hahh ! kalau korang tengok mesti da taw kan ape aku nak cite..pasal result spm 2010 yang keluar ari ni iaitu 23 Mac 2011..sekolah aku masih tak dapat pelajar straight A+ lagi nampaknya..mesti ade satu B or C kat result dieorang..tapi aku masih bangge lagi sebab ade 10 pelajar cemerlang..btw, tahniah kepada abang dan kakak yang termasuk list cemerlang tu..:) ade la sorang akak ni, kedua cemerlang kirenye..lepas dapat result atas pentas, die datang kat meja kelas die untuk amik segala sijil..nak taw ape yang berlaku..die hanpir tak boleh bernafas ngan baik..hah ! terkejut giler ngan result die..kalau die tak duduk mase tu sure da pengsan aku cakap ! aku cakap kat die "tarik nafas kak ! tenang dulu !"..wah ! baguskan aku ! lagi lagi aku ditugaskan  menolong cikgu zarina di kelas kakak tersebut iaitu kak alfiza mahat dari kelas 5 akaun...

perasaan aku ?bangge ngan mereka yang berjaya ngan jayanya..cemburu pun ade gak !mase aku nanti macam tu ke nanti ? wallahualam..takut pun ade sebenarnye..takut aku tak dapat result yang baik mase result SPM 2011 nanti..aku bukan pelajar yang pandai pun..but bak kate member aku :


mase result tu ade yang epy sampai menangis, epy sampai kate nak kene sawan, epy tersenyum lebar je..kalau kecewe ngan result, nangis mesti ade kan ? tapi aku tak nampak ade yang meraung kekesalan tadi..ooh ! bagus la macam tu ! tak percaya ngan result sendiri pun ade tau ! cikgu cikgu cume tersenyum dengan lebarnye bile tengok gelagat abang dan kakak ni..kelakar pun ade ! aku tak terdengar lagi kalau kalau ade yang kate ayat keramat lepas resut tu..nak taw ape ? ni die > "menyesal abang/akak tak belajar betul betul mase tu..kalau tak mesti dapat lagi baik daripada ni"...memang keramat kan ?

sekarang mase aku plak ! belajar betul betul..tak ade istilah main main, nak bercouple, nak bercinta sakan, nak lepak, nak relax relax lagi..sekarang mase untuk pulun sehabis baik..cikgu zarina yang cakap ni.."mase bulan 6 cikgu da nampak result SPM kamu nanti" aduhai ! ape ape pun aku tahu matlamat SPM ni..dan aku harus berjuang untuk kejayaan aku nanti..


ini yang aku inginkan mase sekarang dan mase result SPM

ape yang perlu dibuat oleh calon SPM 2011 sekarang ? ya ! ! BELAJAR, STUDY, FOKUS dan sentiasa BERUSAHA lebih..

wassalam :D


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment