Monday, April 25, 2011

suke hati korang la 2 !

salam ! :))

ari ni bersamaan 25 aribulan 4 2011 segalanya da terbongkar..cehh ! bapak poyo siiooottt ! kononnya sempena tahun nak exam SPM ni nak wat sesi luah perasaan dan sesi mintak maaf..mula mula cakap pasal orang ni segale la..pas tu amal suruh feha cakap pasal aku...bile nak cakap rase macam salah plak..feha start cakap pasal aku bla bla bla bla bla bla bla bla dan bla bla bla lagi bla bla bla bla..aku sikit pun tak terasa..mungkin ape yang aku cakap pasal diri aku selame ni betul..AKU JIWA KOSONG..tak rase bersalah apetah lagi nak terase..pas tu amal cakap pasal kem BM..feha suruh diam..bile die da siap cakap, aku tanye pasal kem BM tu...die tanye aku ade cakap ape ape tak, tak pun cakap nak pindah..aku cakap la ade tapi sebab budak pulapah malas nak maintain nama orang lain..aku tahu sape budak yang terase ngan kate kate aku nak pindah tu, anim an ?? die gak yang bukak cite tu kat dorang yang lain..feha cakap dorang tak sampai ati nak pulaukan aku...yupp ! rancangan budak 5sc tu nak pulaukan aku kecuali ana, ayu dan anis..


alasannye nak sedarkan aku...YUPP !! aku memang da sedar pasal perangai aku dan korang makin makin menyedarkan aku..terima kasih banyak banyak aku ucapkan atas keprihatinan korang !!! tapi aku rase tak perlu sampai nak pulau pulau kan aku..cube aku plak yang pulaukan korang..mesti tak suke an ?? tegur suda r..tak payah nak wat semua tu...kate tak sampai ati tapi wat gak an ?? oke la tu..aku caye...erm...aku malas gak nak gi mintak mintak maaf tu, iyela kang wat malu je orang tak nak maafkan kite an ??? last last aku pergi la gak...kang ape plak kate orang..aku mintak maaf kat anis, ayu then ana..feha datang mintak maaf...then, aku bukak cite semuanye..al-kisahnye,,,,(malas nak cite tak penting pun, kang kate aku raih simpati..) then, nemo, anim dan pika mintak maaf..ya ya ya..aku maafkan korang...korang tak pernah sakitkan ati aku apetah lagi wat salahkan aku walaupun sebesar zarah yee...then, aku blah nak amik beg kat makmal bio...aku tanye ayu pasal hal tu..ni antara isi perbualan aku dan ayu..

aku : ayu, kau, ana ngan anis tahu tak pasal hal dorang nak pulaukan aku tu ?
ayu : tak. aku tak tahu pun pasal tu sampai la jumaat malam kem BM tu..malam tu baru anim cite.
aku : hahh ? anim cite ape ?
ayu : mule mule aku nak ajak kau tido same dorm ngan aku..pas tu anim kate tak payah ajak..aku pelik ar nape die cakap macam tu..pas tu die macam nanti aku cite..tup tup malam tu die cite la pasal budak budak ni nak pulaukan kau..
aku : ooh..biar la dorang..

tu antare perbualan antare aku dan ayu mase nak gi makmal bio..isi selanjutnye...bla bla bla bla bla bla dan bla..perasaan aku ?? marah la gak..macam poyo je..bagi aku kalau nak kawan ngan aku, terime je baik atau buruk perangai aku..nak komen aku, komen la aku tak kisah pun..tapi kalau nak ubah perangai secara drastik..tak ! tak mungkin ! aku nak tanye korang boleh ke ubah perangai korang secara drastik ??? tak an ?? macam tu la aku..aku akan komen korang tapi aku tak akan suruh korang ubah perangai korang..wat ape semua tu ???macam bait lirik lagu siti..
      
        Baiknya Aku Buruknya Aku

Terimalah Aku Apa Adanya


terime jela..aku terime je perangai korang tu..teruk ke tak..aku tak kisah..aku pegang ngan kate kate mak aku..

1. kawan datang dan pergi
2. kalau die setia, die akan tunggu
3. kalau die nak tinggalkan kite, die akan tinggalkan kite gak..
4. ramai lagi kawan kat luar sane..
5. nak kawan, kawan la...tak nak kawan suda..

ni yang mak aku ajar aku..aku da kene brain wash ngan mak aku..macam yang aku cakap kat entri yang Suke Hati Korang La ! aku takde hak nak pakse pakse korang suke kawan ngan aku..tu hak korang sendiri..suke ati korang la nak wat ape pun..nak pulaukan aku ke ape ke wat la..aku Insya -Allah boleh bawak diri ngan keadaan tu..aku da kene macam tu dari form3 lagi...sape yang rapat ngan aku dari lower form tahu la ape yang pernah aku lalui..ape ape pun thanks ngan Program Penyedaran A'tirah korang tu..aku da makin makin sedar..just wait and see perubahan aku yang korang nak tu...aku akan usaha nak berubah utk korang je..special for 5science 2011 student..wassalam..

MOOD : OOH ! AKU DA TAHU + A BIT MAD + REDA SESANGAT !


 :DD seronok dapat tahu hal ni ! ! !

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment