Thursday, May 5, 2011

Pertandingan Kawat daerah Jempol 2011

salam..

sebenarnya kawat daerah ni da lama lepas cuma aku yang tersangatlah malas nak update..HAHA ! mula-mula sebab penat pastu gara-gara tak ade mood...haaa ~ baguslah tu perangai macam tu a'tirah..oke oke..aku mula cerita ye..(poyo siioott !) pasukan kawat PPIM aku dapat tempatkan diri kteorang ke daerah ngan kadet polis lelaki dan wanita, KRS lelaki dan pengakap lelaki..pertandingan kawat tu kat SMK palong 7 masa ari rabu 4 Mei 2011..haha ! da bebanyak ari yang berlalu..bas kteorang pertama yang gerak tapi 3 paling lambat sampai gara-gara tersesat kat palong 6...aku plak tak perasan sampai la si shamira ngan suhaila kecoh-kecoh kat sebelah aku..erm..sebenarnya mase tu aku ngan ain tidur, tu yang tak perasan tu..HAHA ! driver bas tu palk marah sebab kteorang tak bagitahu jalan ke palong 7..heloo pakcik ! pakcik tak cakap pun kat kteorang yang pakcik tak tahu jalan..pastu nak marah..adoiyai ! sampai kat palong 7, ustazah kasmah, cikgu alin ngan yang lain-lain suruh kteorang cepat sebab giliran kteorang yang kedua..aik ! bukan ketiga ke ? huh ! bagus la tu ! seri perpatih yang number 2 tarik diri..memang tak kelam-kabut la kteorang...then, berkawat la kteorang...aku kene tukar penanda gara-gara gerakan siti kurang laju..seriuos aku cakap, tu yang menyebabkan aku banyak lupa step formasi..sorry ye korang ! nak buat macam mana kan ? benda dah jadi..kite kene redha jela..

lepas kawat semua, aku dan ain gi makan dulu...then, lepak jap kat "kelas persalinan" kteorang baru turun solat kat surau die yang tak bape best tu..tapi yang penting surau dorang sejuk taw..aku sempat nak tidur nak tunggu pukul 3 pm..aiyoo ! haha ! bengong betul ! 



pastu kiteorang kene masuk barisan, kene berbaris la macam kawat..PERRGGHH ! yang aku tak boleh tahan adun palong tu..dah la datang lambat, jalan terhegeh-hegeh plak tu..mase bagi ucapan "penutup" beliau tu, die asyik cakap pasal palong, balai polis palong dan paling aku bengang die cakap pasal jalan tak habis-habis...pasal kawat langsung tak ade..ERGHH ! sabar jela..aku cakap dengan teha yang aku rindukan shamsulkahar..HAHA ! die pun setuju dengan aku..dan keputusan pun diumumkan...



NGO lelaki :
pertama : PBSM palong 7
kedua : smkx
ketiga : pengakap smkshk

NGO perempuan :
pertama : pengakap palong 
kedua : PPIM smkshk
ketiga : smkx

GO lelaki :
pertama : kadet polis palong 7
kedua : kadet polis seri perpatih
ketiga : tiada

GO perempuan :
pertama : kadet polis palong 7
kedua : kadet  polis smkshk
ketiga : kadet polis smkx

KRS lelaki :
pertama : palong 7
kedua : smkshk
ketiga : smkx

KRS perempuan :
pertama : palong 7
kedua : smkx
ketiga : smkx



ketua platun terbaik :-
NGO lelaki : PBSM palong 7
NGO perempuan : palong 7 (smkshk tempak kedua ; fatehah bistamam)
GO lelaki : palong 7
GO perempuan : smkshk ; ema adzmi (palong 7 tempat kedua)
KRS lelaki : palong 7 (smkshk tempat ketiga ; fahmi)
KRS perempuan : palong 7

P/S : sorry yarh ! aku lupa sekolah lain yang menang sebab aku cuma tumpukan perhatian pada sekolah aku dan palong 7..hehe ! maaf sangat !



ape-ape pun kami gembira sangat dengan kejayaan ni..selama aku berkawat, PPIM smkshk tak pernah  dapat tempat kat daerah..even, platun yang terbaik tahun lepas pun tak dapat tempat..tapi tahun ni Alhamdulillah dapat tempat juga akhirnya..kepada semua pasukan kawat smkshk tahniah atas kejayan korang semua..dan yang paling istimewa pasukan PPIM 2011 tahniah sangat-sangat ye..:))

ni pic yang sempat aku dan teha snap..ENJOY !



maaflah ye ? ade masalah kat upload picture ..
cube try masuk link ni..Kawat kaki daerah 2011

till soon ! wassalam..<3




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment