Wednesday, December 21, 2011

kami ke Genting Highlands dan Kalumpang Resort (part 1)

salam guys ! :)

sorrylah . rombongan kami tu 12 dan 13 dis ni tapi hari ni baru nak tulis . haha ! sangat malas lahh ! ape-2 pun saya buatlahh gak . haha . rombongan ni budak-2 5SC 2011 yang rancang plus pertolongan cikgu zarinawaty . dapatlah pergi walaupun cuma 20 orang yang pergi . btw, giler BESTTT lahh ! perancangan gerak dari sekolah pukul 7 am tapi disebabkan emirul lambat pastu abang k-rul pun lambat . kitaorang gerak dekat pukul 8 am . HAHA ! abang van untuk perempuan da lame sampai awal (hehe . lupe plak name die sape . sorry bang ! ) kitaorang tunggu cikgu zarina kat petronas bahau . van abag k-rul amik ustazah diana ngan suami ustazah baru pergi kat petronas . kitaorang singgah RnR seremban untuk sarapan . hehe . aku beli milo panas jehh . sebab dalam van da mencekik kentang goreng ngan budak-2 ni . so kenyang lah den . sambil tu sempat berposing jap kat taman permainan kat situ . hehe :p








sebelum naik ke kami cadang nak naik kereta kabel . yelah kan , ramai tak pernah naik lagi . btw, saya da pernah naik ye . kat langkawi lagi tuu ~ haha . poyos . van perempuan sampai dulu so, menunggu jela . tunggu punya tunggu cikgu zarina je yang sampai . mase beratur nak naik kereta kabel , baru tahu van budak lelaki da sampai kat atas ( genting la tuu ~ ) cehh ! =,=  penat la tunggu korang ! marah ni ! erm . mase beratur tu ternampak sorang mamat ni . ade iras-2 abang sepupu aku . PERRGGH ! punyelah cuak . haha .pastu ternampak mamat yang ade iras-2 nichkhun . haha . budak-2 perempuan ni semua mate da pandang kat sane . huahua . apelah korang . padahal same je ngan aku . terapi minda kan ? sambil-2 tu cuci mate . :p

before naik kereta kabel :p


mase beratur panjang nak naik kereta kabel :)

otw to genting with nemo and ustazah zailin .
semua da naik yang depan . =,=
haha . ustazah gayat tuu ~





at outdoor theme park .
here I come :))


spinner ni giler best .
aku , nemo dan wawa memang tak puas . syokk !

haha ! roller coaster ni (corksrew) ni menakutkan .
wawa da mula salahkan aku sebab naik roller coaster ni . cehh !




mula-2 jalan same-2 . bile masuk theme park . ema , emy , feha , lin ngan budak lelaki lain da ikut jalan lain . aku ikut ustazah zailin . tapi lepas turun dari dinosaurland , aku , nemo ngan wawa lost dorang semua . haha . parah . last-2 pakat nak naik space shot . tapi hujanlahh plak . aku tahu lepas hujan aku nak rebut naik space shot tu . hehe . erm , kenapelah aku naik space shot tu tanpe budak-2 ni ? last-2 aku kena rakam ngan ayie tuu ! cehh ! kenangan konon ! erm ~ then , naik spinner . tak lame pun beratur :) lastly sebelum balik sempat naik roller coaster lepas menunggu dekat 30 minit . BERBALOI ! cume nasib kitorang tak berape baik sebab tak sempat naik flying coaster . banyak gak permainan yang kitaorang tak main . mase tak sempatlahh . takpelahh kan ? lain kali tu ade :p . beratur untuk naik kereta kabel . ngee ~ aku sempat beli gambar aku ngan budak-2 ni dalam kereta kabel . sorry . malas nak scan and upload . hehe .

lepas turun dari GENTING HIGHLANDS :D

muke masing-2 da penat . haha .

jum naik van and get ready go to kalumpang resort ! haha . sambungannya dalam "kami ke Genting Highlands dan Kalumpang Resort (part 2)" . hehe :)

p/s : nak tengok gambar lain , jenguk facebook si Ever Green ye .

till, then . wassalam .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

3 comments:

  1. patutlah lme jgak lama cik atie kita nak post rupanya panjang jugak ye.. :)

    ReplyDelete
  2. ooo.. siap ade part2 lgi.. :)

    ReplyDelete
  3. haha ! tahu takpe nemo . panjang bebenor . tu pun ade story yang tyra tak masukkan . panjang sangat .

    ReplyDelete