Wednesday, July 27, 2011

lawatan ke UniKL (MIAT & MFI)

as salam. .:DD

haha ! rabu bersamaan 27 julai 2011..aku, 5sc, 5pa, 4sc, 4pa dan some dari 5ss, 5tek1, 5tek2 pergi UniKL MIAt dan UniKL MFI..best ??sangat best..perut aku sememangnya penuh dalam bas sebab budak-budak kelas aku asyik menyumbat makanan..HAHA ! terima kasih daun keladi ye :p *ana, karipap kau aku tak dapat makan pun ;((  yang sedihnya plan aku nak duduk dengan geng aku tak kesampainan..kumpulan 1 = 5pa, 4sc dan 4pa..aku dalam kumpulan 2 = 5sc, 5ss, 5tek1, 5tek2..kat sana banyak jugak maklumat yang aku dapat..dapat gak merasa naik dalam kapal terbang, jalan-jalan kat dewan kuliah dan my favourite is cafe ! makan ! tapi banyak ajinamoto la..perh ! habis gatal-gatal muka aku..ERRGH ! tak suka, tak suka, tak suka ! kat MIAT kami kena pecah dan jalan ikut kumpulan..huhh ! sadis ! plan tak jalan lagi..tapi mase kat MFI baru la plan aku berjalan dengan baik..i lut it :pp hoho ! ni antara gambar yang aku sempat snapp ! enjoy ! !




student MIAT  










 tunggu giliran nak masuk kapal terbang
snnaappp !


on kerusi kapal terbang
*who the cutest or hottest one ?
haha ! cutest = nemo, hottest = me

 no comment :p huhu ~


 girl student 5sc in kapal terbang


 hahh ! kantoi ! tidur zzzZZZZ

 kasut baru cikgu raalzizi

 my bestfriends :D




 5sc student with our class teacherc cikgu zarina

 ooh ! tiang ! :pp

 aku rase ni gambar aku yang paling nice kat UniKL

haha ! aworkkk !

ooh, baru aku tahu yang UniKL ni banyak kampus yang berlainan..dan UKM dekat sangat atau bersebelahan dengan UniKL MFI..lepas lawatan kami menyinggah giant senawang untuk tukar baju, shopping, solat dan makan..kat sana aku lepak lagi dengan ain..azza dengan aten sekejap je..lepas tu menghilang tah ke mana..aku da selalu sangat pergi gaint tu..boring rasenye..erm..:( btw, seronok sangat lawatan ke U macam ni..tapi ni aktiviti terakhir kami..;( mase untul fokus SPM ! fighting :D

wassalam :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, July 25, 2011

mase sibuk sekarang !

assalam.. :)

sibuk ? memang sibuk pun..bulan ni sekolah aku baru mula nak buat kerja kursus addmath..aduhai..sekolah lain semua da buat..kate negeri sembilan baru nak buat, tapi aku dengar sekolah lui barat da buat awal..aiseh ! takpe. asalkan aku buat gak kerja tu..jawapan da dapat, so, besok bercadang-cadang nak tunjuk kat cikgu..minta pendapat sikit..hehe..minggu depan hampir 4 hari setengah aku takde kat sekolah..ermm..sadis pun ade gak..nak tahu kenapa ? ni sebabnya :-

= ISNIN > sekolah, 4.30pm gerak ke PD, malam aku tak tusyen addmath
= SELASA > pertandingan kuiz sejarah peringkat negeri
= RABU > lawatan ke UniKL, selangor
= KHAMIS > english in camp kat smk dato' mansor
= JUMAAT > sekolah, latihan griding untuk silat

aku rase minggu depan mesti cikgu-cikgu addmath aku sibuk bincang kerja kursus tu..tu pasal la aku nak tunjuk kat cikgu kertas jawapan aku tu..tak silap cikgu azwan cakap kena hantar sebelum 24 atau 28 ogos..kira-kira sebulan lah masa yang aku ada..HUHH ! sabar tyra ! usaha lagi :DD

erm ! yang lagi sadisnya bahawasanya trial SPM untuk semua sekolah menengah di negeri sembilan ialah 15 ogos..ceh ! bagus sangat la tu ! aku tak ready lagi..biology, chem, physics, sejarah, addmath, pendidikan islam aku tak cover lagi yang form4..bukan aku je, kawan-kawan aku yang lain pun sama..banyak lagi yang tak cover..silibus form5 sejarah dengan math je yang belum habis..aduh ! parah ;( ya Allah, aku bermohon padaMU..permudahkanlah semua ini untuk hambaMu ini..AMIN ~

pelajar biology SPM 2011 
= mase form4 2010
= tiada dalam gambar :- aku dan ema
= lokasi di makmal biology, smkshk




doakan aku dan kawan-kawan dapat lalui semua ni dengan baik..terutamanya subjek 'killer' kitaorang, addmath, bio, phy, eng, chem..kitaorang da tak boleh nak main-main lagi..sekarang mase kritikal, mase sibuk dan mase study HARD..oke guys !! fighting !
till then ! wassalam :D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, July 10, 2011

perjumpaan 3 penjuru 2011

as salam :)

ari jumaat ari tu 8 julai 2011 mula pukul 10 am ade perjumpaan 3 penjuru...ala ~ takkan tak tahu..ade sekolah panggil hari terbuka, hari bertemu pelanggan..mase nak tunggu pukul 10, macam biase la kena masuk kelas dulu..kelas pecutan silibus, kelas math dan kelas physics..budak kelas lain keluar pegi dewan ( perjumpaan form3 dan form5 dekat dewan ujana ilmu ) dalam pukul 9.45 am tapi kami 5science 9.55 baru keluar pegi dewan..mase nak turun dari blok makmal, aku nampak kereta mak..tapi takde membe nak teman pegi sane..so, aku ikut dorang pegi tandas dulu..tak lame pastu ayu datang, die bagitahu mak aku da sampai kat dalam dewan..

mase datang sane mak anim yang tengah jumpa cikgu zarina..mak suruh aku cakap dengan udyn pegi amik nombor giliran dulu..then, aku jumpe arel, die mintak mak aku amik kan result die..alahai ! no hal ! mak aku pun tak kisahla..aku da lame membe dengan die..bile aku duduk kat mak, ayah ayu tengah jumpa cikgu..pas aku da settle giliran aku plak..Alhamdulilah ! result aku baik la drpd form4 dulu..aku dapat 3A1B3C1D1G ( terukkan ? panjang sangat resultnye.. ) nombor6 dalam kelas dan dalam tingkatan gak..then, amik result udyn plak..result die lagi teruk drpd result aku mase lower form..arel balik dengan aku..

aku ajak mak makn lepas perjumpaan..PERRGGH ! udyn mintak makan macam result dapat straight A je..aku, mak dengan arel makan mi kari je..haha ! mi kari lagi sedap woo ! sampai comot tudung aku dek penangan mi kari tu...YUMMYY ! da terbayang da mi kari tu..: p

ape-ape pun aku kene usaha lagi untuk spm ni..trial tak tahu lagi bile..cikgu azwan bagitahu kerja kursus addmath buat bulan julai ni..huuhh ! sibuk, sibuk, sibuk ! doakan aku ye ? 

chaiyok ! chaiyok ! fighting ! :)) wassalam !

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment