Tuesday, October 25, 2011

untunglahh !

salam guys..

just wanna to say....

UNTUNGLAHH awak tu cantikk ! ramai peminatkan..tak macam kita ni..tak secantik awak tuu..pastu ramai nak kawan dengan orang yang cantik macam awak tu..tambah lagi suara awak yang gedik-gedik manja tu.. siapalah tak suka..

daa~~ sikit pun aku tak heran..I'm really don't mind that lahh ! so, get lossttt !

till then, wassalam..
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, October 21, 2011

senarai universiti dan program di malaysia

salam guys !

korang nak tahu senarai ipta, ipts, maktab perguruan, universiti dan kolej kat malaysia..kilik link kat bawah ni..

http://www.mqa.gov.my/mqr/akrbyipta.cfm

senarai program yang berdaftar pun ada kat situ..so, boleh lah semak program mana yang sesuai untuk korang..sambil-sambil tu boleh tahu gak kat mana letaknya ipta dan ipts yang korang berkenan..hehe :)) GOOD LUCK !

till then, wassalam.. :D
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

please la ! don't be cruel !

salam guys !

why I mention that question ? this because I couldn't see that anymore..kejadian ni berlaku depan mata aku dan pernah terjadi kat aku..jadi kalau aku dah pernah kena, aku tak nak la kawan yang rapat dengan aku pun kena gak..kejadian tu aku pernah cerita kat entri yang lepas-lepas..so, find it by yourself at my past entry...kalau kita tak suka sesorang tu sebab perangai dia..jangan la ambil jalan yang mudah, bodoh dan kejam..tak suka tu tegur jela..jangan la nak point dia, bahan, boo, pulaukan dan seangkatan dengannya..why ? it can make other people think that your are not so good in solving a friends problem..orang yang korang point tu mungkin ambil endah tak endah but me as a friend feel so pity to that person and feel a bit angry to them..bukan senang ubah perangai dan tingkah laku..perkara tu ambil masa nak ubah..tegur dia secara berterusan..kalau dia terlepas cakap, tegur terus..tercakap kuat, tegur gak..give her moral support to change not point or boo her..that was totally annoying ! contohnya kawan aku masa lower form, nama dia hamizah..kalau dia nak tegur kita atas kesalahan atau kesilapan yang kita buat, dia akan jumpa secara personal dan tegur kita..that its ! simple right ? no need to point, boo or so whatever to that person..orang yang sibuk nak point and boo dia tu pun kena muhasabah diri gak..korang sibuk orang tu ego sangat la, orang ni mulut lepas, orang sana heboh..korang tak fikir orang lain pun ada tak puas hati gak dengan korang..maybe perangai, persetujuan, pergaulan, kerjasama and anythings lah can be..but they do not tell you..just keep inside their heart..dengan beranggapan malas nak tegur sebab kang tak pasal-pasal kena point gak dengan korang..ada orang sanggup ikut telunjuk kita semata-mata nak jaga hati kita bukan atas sebab kewibawaan kita..dalam satu kumpulan tu kena ada persetujuan ramai bukan keputusan kita je...orang lain ikut je sebab malas nak bertekak dan bergaduh..kalau aku pun ikut jela..malas nak bertekak..buang air liur aku je..so, think inside your heart deeply..what was you done to the person that you don't like ? don't like about her attitude ? WHAT WAS YOU DONE ? the person was crying because of your terrible action...JUST THINK GUYS !


till then, wassalam.. :))
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, October 16, 2011

tak sangka betul !

salam...

ape yang aku tak sangka tu ?? nak tahu tak ? semalam hari sabtu 15.10.11 aku pergi kiara nak beli seluar si udyn tu..mase otw naik escalator (betul ke aku eja ni?) aku nampak mesin timbang tu..nak tahu la berapa berat aku kan..lagipun lepas raya ni si ana asyik komen die tak boleh angkat dan dokong aku lagi sebab aku da makin berat..cehh!! mase gredding, cikgu rita panggil aku NAJWA..aisehman ! saya A'TIRAH la cikgu..najwa tak sekolah kat smkshk..nak tahu ape alasan cikgu rita ??? "muka kamu da bersih pastu badan da berisi sikit".. atas sebab-sebab ini la aku pergi kat mesin timbang tu..minta mak 20sen..hehe..dan masukkan kat tempat masuk duit..letak beg aku kat tepi dan berdiri tegak...nombor tu pun bertukar-tukar..then, it stop ! and show number 50.0..yayy ! I don't believe it !!!! biar betul kan ?? aku ketuk mesin tu..memang tak bertukar pun..aku pun berlari atas escalator tu pergi kat mak aku..OOH ! ape aku nak buat ni ?? text ana..ade ke patut dia dan nemo gelakkan aku..tak patut betul ! resah je aku rasa..tak pernah berat aku lebih daripada 46kg..patutnya nak exam ni berat aku makin kurang, ni tak, makin naik ade la..takpela..lepas spm ni sure turun berat aku..cehh ! poyos sungguh aku..


oke..till then, wassalam..
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment