Friday, November 25, 2011

minggu kedua SPM 2011

salam guys :)

haha ! hola-hola ! aku tak betul je kan ? minggu kedua da berlalu punn ~ starting dengan kertas Pend. Islam yang agak-agak susah tu mase hari selasa . lepas tu sambung addmath mase rabu . just with 5Sc and 5PA student . MAKK AII ! susah giler weyh ! tapi kan aku memang takde perasaan lepas paper BM hari tu . tak risau langsung dengan apa yang aku dah jawab . aku cuma risau giler dengan paper BM aku . takut tak dapat A je . ya Allah, tolonglah hambaMu ini dalam menghadapi peperiksaannya . AMIN ~ oke oke . sambung balik cerita tadi . then, continue with paper physics on thursday . entah la . don't know to say . paper 3 agak memeningkan sikit . btw, mase exam ni berjalan just paper 1 and paper 2 with others SPM candidates . paper 3 just 5Sc only . daa ~ sunyi giler de ~ boleh ade bunyi cengkerik . HAHA ! esok ade kelas bio . erm, tak kisah lagi la . ahad macam tak rehat je kan . nak siapkan chemistry plak . ayoo ~ hari isnin pagi, petang dan malam ade kelas chemistry . giler ! tak sedar aku nak bangun pagi selasa tu . cikgu jemput saya kat rumah ae pagi tu ? haha ! next week, chemistry start on tuesday . then, wednesday will be biology . haha ! ready to say 'MERDEKA ! ! !' .
till, then. wassalam .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, November 17, 2011

minggu pertama SPM 2011

salam guys..

minggu pertama SPM 2011 tamat hari ni..macam mana ? macam-macamlahh. tak tahu nak cakap macam mana. BM BI dan Sejarah aku dapat jawab. tapi tak tahu la betul ke tak an ? ikut kepala ni macam betul. kang bile sampai dekat pemeriksa, HAAHH ! amik kau ! hampeh. ehh ! tak baik cakap macam tu. berdoa dan tawakal jee~ :) math ? HAHA ! susah giler !! aku tak pernah jawab soalan macam tu. kalau orang teror math kata susah apatah aku yang tak pandai math ni. ermm~ sedih plak rasa. apa la result math aku nanti an ? teruk ke tak. hopefully tak teruk. tak dapat A, dapat B pun jadilah. aku tahu kelemahan aku. so, takde la nak target tinggi sangat. apa-apa pun aku dah berusaha sehabis baik. aku dah buat yang terbaik untuk yang aku faham dan ingat. minggu depan still kena berjuang lagi. paper PI dan seterusnya menanti sampai hari terakhir aku exam 30 nov ni. harap-harap dapat jawablahh.

Atas Nama Allah Yang Maha Pemurah & Penyayang
Al-Fatihah. Ya Allah ya Tuhanku. aku bermohon padaMu. Kau permudahkan aku semasa menjawab, Kau tenangkanlah hati aku semasa menjawab, Kau berikanlah aku keyakinan semasa menjawab dan aku bermohon padaMu Ya Allah, Kau berilah aku kejayaan dalam peperiksaan SPM 2011 ini. Kau berikanlah aku kejayaan dunia dan akhirat. sesungguhnya hanya pada Kau aku meminta. dan sesungguhnya tiada Tuhan yang layak di sembah melainkanMu Ya Allah dan Nabi Muhammad itu pesuruhMU ya Allah. Amin ya Rabbal Allamin.

till then, wassalam
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment