Wednesday, December 21, 2011

kami ke Genting Highlands dan Kalumpang Resort (part 2)

salam guys !

part 1 da habis . sekarang part 2 plak . sebab ape ade part-2 ni ? sebab panjanglahh . kang pening dan jenuh nak klik ke bawah . hehe . da tahu dahh ! aku pun same , malas nak bace panjang-2 . okey-2 kita sambung balik cerita part 1 . ummm (tarik nafas ni ) huuhh (lepasss) haha .

lepas turun genting , kami semua gerak ke kalumpang resort . jalan dia hala ke tanjung malim . sebenarnya tak nampak sangat da malam-2 tu . penat sangat lowhh . perut mase tu da lapar . emy da gastrik sebab tak makan mase kat genting . aku , nemo dan wawa da makan kat atas so takdelah lapar sangat-2 . tapi aku makan gak wafer . budak-2 makan naget buat alas perut . sampai kat kalumpang kami makan malam . then , gerak masuk dorm . dorm patutnya untuk 8 orang tapi kami lenjan je 10 orang kat situ . dorm budak-2 lelaki sebelah dorm perempuan tapi ke belakang sikit . mule-2 nak gabung katil , last-2 tak jadi . maknenye ade 2 katil kongsi dua orang . malam tu budak-2 lelaki mandi kat jeram tapi budak-2 perempuan mandi kat  dorm jehh . itu pun sejuk giler . menggigil habis . haha .

esoknya , breakfast dulu . lapar , lapar ! haha . padahal aku da mencekik dulu biskut kat dalam dorm . hehe . what to do ? I'm so hungry . :p . makan time again .






lepas makan , kami pergi jalan-2 kat situ . then , sempat rendam-2 kaki kat jeram . huhu . sejuk dowhh . btw , budak-2 lelaki da berendam da dulu . mahu tak sejuk plus menggigil . haha . kami yang perempuan ni tengok jela ~ tak mahu dehh ! SEJUKK !














lek-2 ngah lepak ngan budak-2 ni , cikgu zarina panggil suruh pergi padang . cikgu suruh tukar kasut tapi macam biaselah kami masing-2 ni DEGIL ! taknak tukar kasut . mase menunggu abang fasi kami tu , sempat lah ber posing bagai . mase nak amik gambar pun budak-2 lelaki kena marah cikgu zarina . yela an , taknak berdiri belakang budak-2 perempuan . kan da kena marahh . haha . padan muke . bak kate cikgu "bile da habis sekolah makin tak dengar cakap , makin degil" haha . adatlah tu cikgu ~ budak-2 lah katekan . cehh ! aku ni punn , poyoss ! haha .





haha ! kandid ! budak-2 5SC ni pantang dapat kamera . mesti nak kena snap . haha . whateverlahh . janji kami happy ! that's was really important ! :)) . cik abang yang di tunggu pun sampai . huahua . dia suruh kitaorang tukar kasut sebab tak boleh pakai selipar . aiseh ! terpaksela kitaorang ni lari anak-2 balik dorm untuk tukar kasut . then , kene warm up dulu buat regangan baru mulakan Cross River kitaorang tuu .


cross river ? erm , mula-2 aku ngan ana fikir dari seberang ke seberang satu lagi . rupa-2nya , lawan arus sungai tu . huhh ! penat siott . air dia deras plak tu . melayang semua . huahua . ada yang luka , sandle putus (haha ! sapelah tu ?) , hanyut bawa dak arus , tergolek bagai , seluar terlondeh , koyak pun ade dan paling penting kasut masing-2 penuh ngan pasir . sakit woo ! btw , ade orang tu untung kena escort balik ngan abang ensem (bak kate budak-2 ni . haha .) tu pun cik nemo kita tak dapat teruskan . ade masalah katenye . haha . yelahh  ~






haha . macam-2 aksi ade . lawak-2 . (senyum sorang-2 niyhh) . lepas habis cross river budak-2 pergi swimming pool . lepak-2 kat sana . haha . lawan bantal yang paling tak boleh blah . pening kau ! boxing pun ade . haha . budak-2 betul . then , kami siap-2 nak balik . makan dan solat dulu baru gerak . sebelum balik sekolah , kami singgah kat the mines dulu . mase otw ke the mines , masing-2 tidur . haha . penat sangat lahh sebab tu mengantuk . sampai dekat the mines window shopping dan shopping dulu . gula-2 kapas lah , gula-2 warna-warni tu , bebearlah , cincin ( saya lah tuu ~ ) , cenderahati untuk kawan-2 lain , buku dan seangkatan ngannya . then , makan malam . yummy ~ sedapnyaa ~ sok sek pasal someone (kan nemo kan ?) haha . 8 pm baru gerak ke negeri sembilan . adegan potong-memotong pun bermula . siap lambai pakai handphone (nyalakan lampu dulu) . haha . lawak lah korang . pukul 11 lebih baru sampai sekolahh . ape-2 pun  seronoknya masih terasa . btw , that's was really exciting vacation with my classmates . 

p/s : nak tengok some other pictures , klik facebook Ever Green ni yee ?

till, then . wassalam :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

kami ke Genting Highlands dan Kalumpang Resort (part 1)

salam guys ! :)

sorrylah . rombongan kami tu 12 dan 13 dis ni tapi hari ni baru nak tulis . haha ! sangat malas lahh ! ape-2 pun saya buatlahh gak . haha . rombongan ni budak-2 5SC 2011 yang rancang plus pertolongan cikgu zarinawaty . dapatlah pergi walaupun cuma 20 orang yang pergi . btw, giler BESTTT lahh ! perancangan gerak dari sekolah pukul 7 am tapi disebabkan emirul lambat pastu abang k-rul pun lambat . kitaorang gerak dekat pukul 8 am . HAHA ! abang van untuk perempuan da lame sampai awal (hehe . lupe plak name die sape . sorry bang ! ) kitaorang tunggu cikgu zarina kat petronas bahau . van abag k-rul amik ustazah diana ngan suami ustazah baru pergi kat petronas . kitaorang singgah RnR seremban untuk sarapan . hehe . aku beli milo panas jehh . sebab dalam van da mencekik kentang goreng ngan budak-2 ni . so kenyang lah den . sambil tu sempat berposing jap kat taman permainan kat situ . hehe :p








sebelum naik ke kami cadang nak naik kereta kabel . yelah kan , ramai tak pernah naik lagi . btw, saya da pernah naik ye . kat langkawi lagi tuu ~ haha . poyos . van perempuan sampai dulu so, menunggu jela . tunggu punya tunggu cikgu zarina je yang sampai . mase beratur nak naik kereta kabel , baru tahu van budak lelaki da sampai kat atas ( genting la tuu ~ ) cehh ! =,=  penat la tunggu korang ! marah ni ! erm . mase beratur tu ternampak sorang mamat ni . ade iras-2 abang sepupu aku . PERRGGH ! punyelah cuak . haha .pastu ternampak mamat yang ade iras-2 nichkhun . haha . budak-2 perempuan ni semua mate da pandang kat sane . huahua . apelah korang . padahal same je ngan aku . terapi minda kan ? sambil-2 tu cuci mate . :p

before naik kereta kabel :p


mase beratur panjang nak naik kereta kabel :)

otw to genting with nemo and ustazah zailin .
semua da naik yang depan . =,=
haha . ustazah gayat tuu ~





at outdoor theme park .
here I come :))


spinner ni giler best .
aku , nemo dan wawa memang tak puas . syokk !

haha ! roller coaster ni (corksrew) ni menakutkan .
wawa da mula salahkan aku sebab naik roller coaster ni . cehh !




mula-2 jalan same-2 . bile masuk theme park . ema , emy , feha , lin ngan budak lelaki lain da ikut jalan lain . aku ikut ustazah zailin . tapi lepas turun dari dinosaurland , aku , nemo ngan wawa lost dorang semua . haha . parah . last-2 pakat nak naik space shot . tapi hujanlahh plak . aku tahu lepas hujan aku nak rebut naik space shot tu . hehe . erm , kenapelah aku naik space shot tu tanpe budak-2 ni ? last-2 aku kena rakam ngan ayie tuu ! cehh ! kenangan konon ! erm ~ then , naik spinner . tak lame pun beratur :) lastly sebelum balik sempat naik roller coaster lepas menunggu dekat 30 minit . BERBALOI ! cume nasib kitorang tak berape baik sebab tak sempat naik flying coaster . banyak gak permainan yang kitaorang tak main . mase tak sempatlahh . takpelahh kan ? lain kali tu ade :p . beratur untuk naik kereta kabel . ngee ~ aku sempat beli gambar aku ngan budak-2 ni dalam kereta kabel . sorry . malas nak scan and upload . hehe .

lepas turun dari GENTING HIGHLANDS :D

muke masing-2 da penat . haha .

jum naik van and get ready go to kalumpang resort ! haha . sambungannya dalam "kami ke Genting Highlands dan Kalumpang Resort (part 2)" . hehe :)

p/s : nak tengok gambar lain , jenguk facebook si Ever Green ye .

till, then . wassalam .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment