Sunday, March 11, 2012

aktiviti dengan kawan-kawan ?

salam guys :)

ape kena ngan tajuk tu ? okayy . kawan-2 tyra kat pulapah ni sibuk nak buat reunion . haa ~ best kann ? dapat kumpul balik ? macam tu la kann . :) kawan-2 kelas KAA tyra pun sibuk nak buat reunion gakk . tu belum budak-2 kelas science lagi . erm , kita cerita yang paling serious nak buat . PEACE :) . tyra nak join reunion budak-2 pulapah tu tapi ada masalah-2 kecil yang buat tyra susah nak kata "yupp ! aku join !" . masalahnya :

- kat group Oldskool member tu ramai kawan lama diaorang . bukan tyra tak suka nak berkawan tapi reunion tu kan untuk kawan-2 lama . tyra masa kat SK Pulapah tu tak sampai setahun punn . siapalah kita kann ? rase tyra bakal memcacatkan reunion tu nanti .

- dulu kan tyra ada masalah ngan budak-2 lelaki pulapah tu . pasal kes adik tyra tuu . lepas kes tu yang okay ngan tyra cuma azrul dengan ayie je . yang lain tu tyra taktahu dorang still marahkan tyra dan still taknak kawan tyra . erm , mase upper form tyra cakap kat sorang budak lelaki ni pasal pesanan adik dia , dia langsung tak respon atau pandang tyra . nak cakap ape tuu ? so , tyra kalau join reunion tu mesti rasa janggal dan kekok . rasa macam tak pernah kenal dorang . but tyra always forgive them :)

- yang ni paling masalah . duit ! memandangkan tyra tak kerja , mana nak check out duit ? kalau reunion dekat-2 mak abah mungkin baik hati nak bagi duit , kalau jauh banyak pertanyaan abah tu karang . even tyra nak pergi bahau dengan kawan-2 pun tak bagi . apatah lagi times square tu . nak guna duit raya , duit nak simpan dalam tabung haji . duit yang tyra ada sekarang cuma masa pergi praktikal memandu , tu pun tinggal RM5 . giler sengkek tyra sekarang ni . jadi , lepas ni takde da duit .

- hari ! kalau reunion tu hari sekolah macam mana ? siapa nak masak kat rumah ? okay tu mungkin mak abah tak kisah . yang kesiannya adik bongsu tyra yang sorang tu . siapa nak amik dia balik sekolah dan nak duduk dengan siapa masa nak tunggu abah balik pukul 1 , mak balik pukul 2 ? kesian plak tyra rase nak tinggal dia . kalau dia reti urus diri sendiri takpe tapi apa la yang budak 6 tahun reti urus .

tu la masalah dan dilema tyra . mak abah tyra bukan senang-2 nak bagi kalau takde reason yang kuat . tyra nak join tapi bila fikir masalah-2 kata atas tu , tyra jadi serba salah . so , kalau reunion tu jadi dan tyra tak dapat join . tyra just wish all of them had great time together :)

till then , wassalam :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment