Wednesday, March 7, 2012

Dream High 2 (Korean Drama)

salam guys :)

haha . update entri lagi ? a'ah laa ~ tyra sangat tak okay hari ni . oleh itu , dia meng'update' entri banyak-2 . okayy ! layan je tyra hari ni . haha . siapa minat tengok drama korea ? mesti ada kann . sekarang ni kan tengah hot cerita Dream High 2 . siapa da tengok cerita tu ? kalau ada yang da tengok Dream High mesti nak tengok cerita kedua dia kan ? tyra kongsi sikit pasal Dream High 2 :)



Sinopsis


Sekolah Tinggi Seni Kirin telah diambil alih oleh Oz Entertainment kerana hampir bankrup kerana masalah kewangan . Oz Entertainment kemudian memindahkan bintang idolanya sendiri ke Kirin untuk menghindari tetapan hukum yang mengharuskan penghibur di bawah usia untuk belajar dengan waktu yang ditetapkan . Persaingan berlaku diantara mahasiswa bermasalah di Sekolah Tinggi Seni Kirin dengan idola yang dipindahkan dari Oz Entertainment . Shin Hae-Sung (Kang So-Ra) memasuki Sekolah Tinggi Seni Kirin dengan markah ujian tertulis yang tinggi, namun nilai kerja yang buruk. Dia kemudian bertemu rakan sekolahnya Jin Yoo-Jin (Jinwoon) dan JB (JB), yang membuatnya menyedari bahawa muzik boleh menjadi menyenangkan . Jin Yoo-Jin berkelakuan seperti ketika dia seorang anak kecil. Sekarang, dia ialah mahasiswa bermasalah dan bermimpi menjadi seorang bintang rock. Dia mencuba untuk menyembuhkan rasa sakitnya yang disebabkan oleh perceraian ibu bapanya melalui dunia muzik.



“Dream High Season 2″ will follow idol stars heading out to find their hopes and dreams. This Drama will deal with new students instead of the first batch of students.
Kirin High School of Art has been taken over by a company, Oz Entertainment because of financial bankruptcy. Oz Entertainment then transfers over its own young idol stars to Kirin High to avoid a law requiring under age entertainers to study for a set time. Competition then brews between troubled students at Kirin High School of Art and then newly transfered idols from Oz Entertainments...
Shin Hye-sung (Kang Sora) enters Kirin High School of Art with a high written exam score, but poor performance score. She then meets fellow students Jin Yoo-jin (Jung Jin-woon) and JB, who makes her realize how fun music can be. Yoo-jin acted when he was a child. Now, he is a troubled student dreaming of becoming a rock star. He attempts to cure his pain caused by his parent’s divorce through music.


Main Cast
Kirin's Teachers
  • Park Jin-young as Yang Jin-man (English teacher)
  • Kwon Hae-hyo as Joo Jung-wan (Principal)
  • Kim Jung-tae as Lee Kang-chul (President)
  • Choi Yeo-jin as Ahn Tae-yeon (Vocal teacher)
  • Kahi as Hyun Ji-soo (Dance teacher)
Kirin's Students / Extended Cast
  • Ailee as Ailee
  • Yoo So Young as Park Soon-dong
  • Jr. as Jung Ui-bong
  • Kim Ji Soo as Park Hong-joo
  • Jung Yeon Joo as Lee Seul
Cameos
  • Kim Soo Hyun as Song Sam-dong (ep 1)
  • IU as Kim Pil-sook (ep 1)
  • TOXIC as street band (ep 1)
  • Boyfriend as Roly Poly back up dancer (ep 2)
  • MYNAME as OZ Entertainment's idol group (ep 2)
  • Ham Eun Jung as Yoon Baek-hee (ep 3)
  • PSY as teacher (ep 5)
  • Yeeun as Ye Eun (ep 9)
  • Suzy as Go Hye-mi
  • Taecyeon as Jin-guk
  • Wooyoung as Jason

erm , tu jela kott . setakat ni , ni la drama korea yang tyra tengah layan . haha . suka weyhh ! peduli la apa yang orang kata . selamat menonton .

till then , wassalam :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment