Tuesday, April 3, 2012

learn new word !

salam guys :)

tyra belajar perkataan baru ? tu pun nak heboh ke ? haha . suka hati lahh ! bukan word English , Korean tau tapi bahasa Melayu yang bunyinya macam merapu jee . :p alkisahnya , masa tu family tyra tengah on the way ke Kuantan masa hari sabtu (31 Mac) . bila budak-2 asrama dua ekor tu ada , masing heboh la nak bercerita pasal cerita-2 dan kawan-2 kat asrama . biasanya si Udyn la paling excited nak bercerita . masa udyn bercerita keluar satu perkataan yang tyra tak pernah dengar . btw, Wawa tahu perkataan tuu . cehh ! berlagak la tu . dorang tahu , aku tak tahu kann ?  perkataannya ialah Mencapap . what the hell ? haha . mencapap means is suka mencari publisiti . jenis orang nak semua orang kenal dan pandang la tuu . okayy , the second words is from udyn . his own words ! haha . sebab excited sangat bercerita dia tersasul sebut publisiti menjadi Publisatay . masa dia sebut tu semua tak perasan kecuali tyra . then , tyra tanya "kau sebut ape tadi ? publisatay ?". tanpa belas kasihan , tyra terus tergelakk . haha . satu kereta gelakkan kan dia . nak cover da tak boleh . sorry ye udyn :) PEACE . tu la perkataan yang tyra dapat bila lepak ngan budak-2 dua ekor tuu . hehe .

till then , wassalam .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

2 comments:

  1. la nemo pon bru tau.. hehehe.. btw.. memang perkataan ke2 tu bunyi macam best.. hehehe

    ReplyDelete
  2. @nur : haha . best je kann ? kita try guna nakk ? haha

    ReplyDelete