Sunday, May 13, 2012

Selamat Hari Ibu :)

as salam guys :)

hari ni ahad minggu kedua kann ? so , hari ni hari ibu ! nak buat special untuk mak ? ntah laa . tyra da pun tak tahu . kiranya hebat lagi kot . haha . *cakap besar woo ! hari-2 masak untuk mak dan family , hari-2 kemas rumah , basuh baju hari-2 , sidai kain , sapu sampah etc . haha . kau ada ? takdekann ?? ramai cakap hari ibu tu haram . tyra ada tanya mak , mak cakap asalkan niat kakak betul . tyra tak merayakan macam orang kristian atau nasrani . cuma untuk satu hari ni , tyra akan buatkan mak kad :) kalau terlebih kretif tyra buatkan hadiah sendiri . tapi selalunya kad laa . dulu pakai tangan sekarang beli takpun tyra buat sendiri . :) nak tahu satu rahsia takk ? mak simpan semua hadiah dan kad-2 tyra tu dari tyra kecik sampai sekarang . terharu sangat :) *saya start menangis ni :'(  sesetengah orang , hari ibu ni baru nak tolong mak buat kerja rumah , habis selama ni duduk melangut tengok mak buat kerja sorang-2 . hari ibu , tyra still tolong mak buat kerja rumah tapi tambah advance sebab sikit tyra bagi hadiah . :) disebabkan tadi pergi Jusco Seremban 2 , tyra belikan mak kad hari ibu . disebabkan duit ada RM6 je , kad jela mampu . kalau tak tyra ingat nak belikan something lagi memorial :)

hehe . teddy tu cute kann ? setiap tahun tyra akan bagi kad kecuali terlebih rajin nak buat something macam kek :p cuba kira dari umur 5tahun sampai sekarang ada berapa kad tyra yang mak simpan . hehe . terharu sangat :)

tyra pilih kad ni bukan sebab teddy tu sebenarnya . tapi isi kad tuu . sesuatu ucapan yang tyra tak terfikir nak cakap kat mak . selalunya 'sayang mak' kann ? . tahun lepas tyra senaraikan semua yang mak buat kat tyra . siap ada gambar mak lagi :) hehe .

kerja wajib adik-2 tyra selalunya akan belikan kek . tapi sebab udyn dan wawa kat asrama cuma ada tyra dan irfan jelaa . jadi , kad sudah memandai bagi mak tyra :) birthday mak nanti kitaorang belikan kek ye ? hehe . ucapan untuk mak tyra :-

Selamat Hari Ibu ! love you always and everyday :) terima kasih sebab jaga kakak dari kecik , bagi makan minum cukup , belikan pakaian , gosokkan baju sekolah, layan cerita-2 kakak , ajar kakak buat homework, ajar mengaji , ajar solat , bagi nasihat , selalu tegur kakak kalau ada buat salah , ajar pasal adab , ingatkan pasal adat Melayu , selalu belikan itu ini , always support me in whatever I do , nasihat pasal budak lelaki *haha , ada dalam senarai mak tyra , believe in me , tolong kakak macam-2 hal , jaga kakak masa kat hospital , faham diri kakak dan macam-2lahh . da tak senarai sebab banyak sangat . ape-2 pun , kakak will always love you and remember all your advice :) Selamat Hari Ibu . terima kasih sebab jadi emak kakak untuk 18tahun ni :)

till then , wassalam :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

2 comments:

  1. wah.. nemo yang terharu plak rasanya..
    betul tu.. tgok pada niat kita raikan mak kita..
    ^^,

    ReplyDelete
  2. @cik dessert : tu laa . tyra rasa mak pun nak ada satu hari nak merayakan dia sebagai seorang ibu . hehe . btw, thanks nemo :)

    ReplyDelete