Sunday, June 24, 2012

typing ! typing at UiTM .

assalam guys :)

haaa ~ ni la muka pemalas nak update entri . hikhik . *sawang ! sawang ! haha . entri last pun masa israk mikraj tuu . tu pun copy and paste . hehe . alahai ~ dulu pun da terlebih rajin update entri , sekarang kena jadi pemalas plakk . *ehh ! macam tu plak :p  okay-2 , tyra stop it ! nak cerita pasal UiTM Arau , Perlis ni . kenapa ? kan tyra da cerita hari tu , tyra dapat maktrikulasi NS ngan UiTM Arau ni . so , tyra tetap kan hati nak amik diploma kat UiTM dan tinggalkan matrik NS . kawan-2 tyra beramai-2 pergi matrik , yang tak pergi tyra , ana , pika , ain , man , sara . tu yang tyra tahu . yang tak lesap tanpa khabar berita tu , memang sure-2 tyra tak tahu . lalalalala ~ tyra daftar kat Kolej Dahlia 1 masa 2 Jun hari tuu . lepas tu , bermula la Minggu Destini Siswa (MDS) . penat ? memang giler penat . tapi sangat rindukan masa-2 MDS :) . rindukan akak-2 dan abang-2 PM dan OC gakk <3 . 5 Jun baru kitaorang secara rasmi jadi siswa dan siswi UiTM . Alhamdulillah . seronok kot . tapi ada gak la time tak berapa best . ada siswi yang tersangat kurang ajar . okay , fine ! kitaorang semua sakit hati ngan dia . sebab dialah akak-2 PM dan OC tak nak jaga kitaorang lagi . ehhh ! mak kau tak ajar nak hormat orang lain ehhh ? sengal --' . nasib baiklah , akak-2 ni still jaga kitaorang walaupun tak macam tuu . sebenarnya gambar masa MDS banyak dan ada gak video . tapi ada kat FB laa . klik sini ! klik sini ! hikhik . video tuu , tyra simpan sendiri buat kenangan .

sekarang da start kelas , memang penat laa . nak mendaki dari kolej ke kelas , belum ape-2 lagi da berpeluh plus penat segala . dari blok B ke blok C (takde jauh sangat yang ni .) tapi part paling jauh bila dari kompleks star nak ke blok B . aigooo ~ makin kurus la saya --' . hari tu lepas MDS pergi timbang berat badan turun 500 gram . tu baru seminggu . ni da berapa minggu daa ? mesti banyak gram yang turun . hahaha . masa dalam kelas ? tyra baik sikit kot dari masa zaman sekolah . *haha ! perasannya :P . masa physics seriously memang mengantuk dengan lect yang cakap mendayu je . menguap tak payah cakap , terlebih-2 daa . :P tapi yang pasti tyra tak pernah tidur lagi dalam kelas physics tuu . bagus kan ? kann ? btw , kelas math , tyra da surrender awal-2 . da tersenguk-2 daa . mengantuk giler ! *sorry lect ! otak a'tirah tak cukup oksigen tiap kali belajar math . tu ngantuk jee . tyra ngan kawan-2 tyra piqa dan ain plak memang da anti giler kelas BEL *kelas english . lol . sebabnya malas belajar BI balik , lect straight giler . okayy ~ yang tu pun tyra jadi anti . tak suka ! tak suka ! *tiru iklan cat tahun 2008 dulu . erm , nak buat macam mana kan ? redha jelaa . BEL sampai sem ke 3 sama ngan CTU . * yeahhh ! seronok --' . kelas CTU tak masuk-2 lagi . tu kelas agama Islam laa . ERK ! jangan jadi macam yang lepas-2 suda laa . harhar . kelas SUG100 ngan 130 dua-2 lect yang sama . so , takde la boring sangat dalam kelas . masa SUG100 ada LP . alaa ~ yang ukur-2 tu laa . haha . *tak tahu ? pandai-2 la jadi tahu . best tapi penat . sebab masa tu tyra puasa . lagi la penat kann ? padan muka kat saya ! hehe . SUG130 pasal komputer , buat-2 minat laa . asalkan tyra tak ngantuk masa tuu .  err ~ tu je kot buat masa ni . nanti cerita-2 lagi .

till then , wassalam
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

2 comments: