Sunday, November 11, 2012

Cuti Semester Oktober 2012

Assalam guys :)

Erk ! tyra tahu tahu ape da jadi ngan blog tyra ni. bersawang, berhabuk bagai. *tyra blur kejap, kenapa background blog tyra takde?* last tyra bukak 18 ogos, mase nak raya hari tuu. sekarang da bulan november. cuti semester da 3 minggu 3 hari. woohh ! lame tuu. final exam semester 1 pun da lepas. result pun da dapat. *saya sangat trauma ngan result saya.* malas nak cerita panjang, tyra study hard macam mane pun, tyra tetap tak dapat buat. ya Allah, dugaan sungguh kann ? duduk jauh-2 hadapi benda ni sorang-2. drop bile tahu result final tuu. menangis ? ye tyra menangis. tipu la kalau takk. maybe tyra tak dapat catch up lagi cara lecture tu ajar. selama ni da biase ngan cara cikgu azwan ngan cikgu zarina tibe-2 kene buat cara lain. shock habis lahh ! tyra kene buat cara lain pulak lepas ni. *fighting tyra !* 

alang-2 cerita pasal result, tyra nak cerita something. tak nak tahu pun takpe, cume nak luahkan perasan. mase mak pujuk tyra pasal result, mak cakap mak tahu tyra tak pandai macam budak-2 lain. dari tadika tyra tak pernah kene puji, dapat hadiah anugerah. tak pernah langsung. bile tyra pindah JB, tyra jumpa kawan-2 yang lagi pandai. tipu la kalau tyra tak jealous tengok orang lain dapat hadiah. then, starting tahun 5 sampai form5 tyra cube dapatkan anugerah. mak cakap tyra dapat semua tu bukan sebab tyra pandai tapi sebab semangat. semangat tu buat tyra berusaha lebih daripada orang lain. sebab tyra nak berjaya jugak. mak tahu kebolehan tyra kat mane, tahap tyra kat mane. mase UPSR, mak target tyra 2 A je tapi tyra dapat lebih daripada tu. mase tu tyra cuma sangka tu luck tyra je. same la mase PMR ngan SPM. tyra tak pernah terfikir pasal semangat tyra. tapi bile mak bagitahu, baru tyra terfikir. semangat can be the reason for all of this. mak tak nak tyra hilangkan semangat tuu even tyra duduk jauh kat perlis takde mak nak tyra cerita semua masalah tyra. sanggup pergi perlis pun sebab semangat tyra mak cakap. siapa sangka, budak yang tak pernah duduk asrama boleh survive kat perlis. berbulan-2 tak balik. mak bangga ngan ape tyra da dapat selama ni, walaupun tak pandai, tyra still dapat tempatkan nama tyra kat matrik ngan uitm. terima kasih mak sedarkan kakak :')

nampaknya cuti ni tyra kene banyak fikir macam mane nak cover result tyra balik. kalau part 1 tyra da work hard, lepas ni tyra kene work hard kuasa 3. ape-2 pun tyra masih bangga ngan pointer tyra. Alhamdullih :D

till then, wassalam
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

2 comments: