Tuesday, January 31, 2012

Ujian komputer KPP :)

salam guys :)

huhu . entri ni bukanlah nak perasan lebih tapi terasa la bangga kat diri sendiri ni kann ? sebenarnya hari ni (31/1/12) , tyra ade ujian komputer kat myeg . punya la semangat bace buku 500 soalan tu . takut tak lulus tau tak ? sebenarnya tyra nak ujian dari minggu lepas tapi institut memandu tu tak angkat-2 call . AISH . so , call semalam , make sure kan hari ni tyra nak ujian . disebabkan tyra tak pernah belajar komputer lagi , tyra kena datang pukul 10am untuk belajar kat institut memandu tu . hoho . pukul 9.30am saya da sampai tau ! makan-2 roti telur dulu ! (abah makan roti canai lahh !) . first kali buat ujian kpp kat situ dapat 100%  tau ! then , kali kedua 90% jehh . bangga la gak :p . mase masuk kat myeg nampak budak pakai baju kelas 5SC . alorhh ! saya kenallahh . pergi kat kaunter , budak tu tegur . haha . tyra ujian kali pertama , emirul ulangan :p . OOPPSS ! tercakap plak . HARHAR . mase tunggu nak ujian , lepak ngan sorang akak ni . she was very nice person lorhh . tyra siap dalam 15 minit , then , ulang semak sampai setengah jam . teruk kan ? bila cek jawapan markah penuh 50 . EHH ! macam tak betul je . tengok tyra lulus . keluarla ngan muka blur . akak tu tanya dapat berapa . tyra cakap tak tahu (blur sebenarnya :p) dan tahu lulus je . huhu . bila keluar slip jawapan . EHH ! betulahh . tyra dapat 50/50 ! bangga giler ! tak sangka dowhh :) . bila keluar dari myeg . lepak ngan emirul sampai dia balik . tak silap dia ngan kakak dia . mirul dapat 45/50 tak silap . mase yang first dia dapat 41 je . tu yang kena ulang balik tu .

nak tahu kan ? nama tyra salah tau ! Siti Nur A'tirah binti Sulaiman ? aigoo ~ saya bukan anak cik sulaiman lahh . saya anak cik shahimi lahh . tyra pergi balik institut memandu tu , nak betulkan nama dan tetapkan tarikh nak pergi kelas amali plak . so , hari sabtu nanti tyra ade kelas . erm , agaknya tyra nak kawan ngan siape ekk ? budak hanim hari tu agak-2 ade tak ? harap-2 adelahh . tyra tak nak duduk sorang-2 . mati kutu nanti . ERKK ! haha .

till then , wassalam :)

p/s : Please click this link for TIPS UNTUK UJIAN KOMPUTER KPP -> Ujian Komputer KPP
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, January 30, 2012

resepi sambal udang

salam guys :)

tyra ingat tyra nak kongsi la pasal resepi-2 ni . buat mase ni tyra da cuba masak beberapa lauk . menjadi woo ! tapi kali ni tyra buat entri resepi yang first dulu . then , baru yang seterusnya . haha . baru teringat nak buat . wait for it yarhh ? *smile :)

Resepi Sambal Udang 






- udang (dalam 20 ekor) da di bersihkan
- 1/2 biji bawang besar (blend)
- 3 ulas bawang putih (blend)
- halia (blend)
- 1 biji bawang besar di potong bulat
- minyak masak
- sos cili
- sos tomato
- cili boh (tyra blend sama ngan bawang besar , bawang putih dan halia)
- 1 biji tomato (diblend)
- gula
- garam

CARA-2 MEMASAK


1. panaskan kuali . then , panaskan minyak (jangan terlalu panas !) .
2. masukkan bahan-2 yang da diblend bersama cili boh tadi . then, masukkan tomato yang diblend tadi . tumiskan sampai pecah minyak .
3. bila cili da warna merah gelap ngan minyak ditepi-2nya , masukkan bawang besar yang dipotong bulat tadi .
4. gaulkan cili tadi . then , masukkan sos cili , sos tomato , gula dan garam mengikut citarasa . pastikan cukup rasa masam , manis dan pedas .
5. akhir sekali , masukkan udang . gaul sampai udang masak okayy .
6. sebelum dihidang , pastikan sekali lagi sambal udang tu cukup rasa .

p/s : jangan masak udang lama sangat . nanti keras tak sedap plakk . yummyy ~

till then , wassalam :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, January 27, 2012

sudah ADA yang baru , yang lama DILUPAKAN

salam guys :)

haa ~ gempak tajuk dia . hehe . sebenarnya tyra nak cerita pasal DIARI . siape ade diari ? angkat tangan ! tyra start ber'diari mase tahun 6 sampai la tingkatan 3 . masuk tingkatan 4 , tyra da sombong ngan diari ni . nak tahu kenapa ? tyra da mula ber'blog . sahh ! tyra da lupa diri kann ? teruk betul . mase kemas-2 bilik tyra , terjumpa la semula diari-2 tyra tu . fuhh ! tiada ku sangka macam tu rupanya tyra mase lower form . nakal giler ! haha . jiwang plak tu . tersenyum plus tersengih plus gelak sorang-2 bace diari tyra tu . tu baru bace yang happy-2 je . tyra tak bace part yang sedih-2 lagi . ermm ~ agaknya macam mana la nanti ye ? takpe kann . yang sedih-2 tu kita buat pengajaran . PEACE :) . kenape tyra suka blog daripada diari ? ( opss ! sorry yarh dear diari !) bila tulis diari , tyra terlebih emosi . nak mencarut plus memaki je kerja bila marah . kat diari boleh mention nama sesiape ye yang tyra suka . tu sangat tak bagus bila ulang bace mase untuk mase depan . kat blog tak boleh nak buat macam tu . banyak risiko tau . kang tak pasal-2 kena saman . siape yang susah ? tyra gak yang susah . bila berblog ni , biar satu Malaysia tahu kisah tyra ni . MUAHAHAHA . tapi tyra tak buat blog macam diari . semua nak luah . tyra masih cover mana yang patut . hehe . rahsia tau :)

ade ape dalam diari tu ? kebanyakkan kisah tyra ngan kawan-2 tyra dan lelaki yang pernah singgah kat hati tyra ni . tak semua couple okayy . ade yang cuma sebagai pendengar yang baik . yang couple tu , hehe . adelahh . tapi tu cuma cinta zaman budak-2 mentah lagi . sekarang tyra da matang ! huhu . poyos lahh ! cute je cerita tu kann ? kan ? kan ? cuma tyra je yang tahu . tak lame tu , tyra adelah alami zaman gelap ( perrhh !) . tyra ade masalah ngan kawan pulapah tyra sendiri . bukan salah tyra pun . ERMM ~ nak buat macam mana , kita redha jelaa ~ ape-2 pun tyra masih jadi kawan awak-2 semua walaupun awak semua tak nak kawan tyra .

okayylahh . ni da kira pecah rahsia sendiri ni :p . tyra nak sambung balik menulis diari walaupun sekarang tyra da ade blog . tak baik lupakan yang lame . kita mesti HARGAINYA . don't worry dear blog , I'll not forget you and you to dear diari :)

till then , wassalam :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

AWESOME GIVEAWAY by Farez Shah

salam guys :) hehe .
awak dah saya tag untuk My First Giveaway By Farez Shah .


FarezShah  <----- klik sini ye .

syarat untuk join giveaway ni :

1) mempunyai alamat di Malaysia
2) buat entri bertajuk AWESOME GIVEAWAY by Farez Shah , copy banner giveaway kat atas ni .
3) follow blog Farez Shah dan like fanpage Farez
4) letak link sponsor dalam entri awak semua .
- sila like dan follow sponsor tau . WAJIB !
- tag 3 orang dan makesure dorang tahu .
- kalau da siap , tinggalkan link korang kat blog Farez Shah .
- giveaway ni akan terbatal kalau kurang 20 orang . jadi , jum ramai-2 join .

hadiah ? mesti la ade . kalau nak tahu , jum jenguk blog Farez Shah ni .

tyra da siap , tinggal nak tag kawan2 je . sila2 la join sekali . gudluck :)









Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Now this is one epic flashmob happened in KLIA

salam guyss !

jum tengok flashmob ni ! agak-2 kalau berbakat kita cuba buat plak . hehe .

Now this is one epic flashmob happened in KLIA, watch! #MASflashmob

till then , wassalam .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, January 19, 2012

tak patut betul !

salam guys .

erm , cepatkan nak update entri ! a'ah . tyra rase terkilan sangat . bukan ape . kes ni da lame tyra pendam dari tyra tahun 6 lagi . mase tyra masuk SK Pulapah sampai adik-adik tyra , udyn ngan wawa habis sekolah kat situ dan hingga mak tyra pindah mengajar kay situ . "Jangan kawan ngan anak2 pengawai !" . ayat ni yang buat tyra marah . dari tyra sekolah kat SK Pulapah ade segelintir budak2 dan cikgu yang tak suka ngan adik beradik tyra . mungkin tyra tak rase teruk macam adik2 tyra rase . wawa pernah diperli "kamu belajarlah ngan emak kamu tu". wawa tak dibenarkan menari padahal mase tahun 1 ngan tahun 2 dia menari ngan teacher . udyn plak pernah dianaktirikan daripada masuk ape2 acara mase hari sukan . majoriti pernah pilih udyn untuk rumah sukan , tapi cikgu ni dengan sesuka hati reject udyn dan pilih budak lain . alahai ~ bukan adik2 tyra pun , anak2 pegawai lain pun kena gak . siap kena cubit sampai lebam2 . kesian budak tu . budak tahun 2 tu bukan nakal pun . sorrylah cikgu , saya memang tak respect cikgu ! maaflah ye ? cikgu layan anak pegawai macam tu ye ? tengoklah nanti cikgu , suatu hari nanti cikgu kena balik nanti . bukan cikgu je , anak cikgu pun same nanti . hidup ni macam roda , kejap kita kat atas , kejap kita kat bawah . sorry , saya hilang respect sangat ngan cikgu !

till then , wassalam .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

semua da PERGI .

salam guys :)

haha . nape tyra buat title macam tu ? erm ~ sebab sorang2 ahli keluarga tyra keluar daripada rumah pulapah ni haa ~ sadis je kann ? mula2 tahun lepas mase 5 Januari 2011 (tyra ingat dohh :p ) wawa daftar kat SBP Intergrasi Jempol . hah ! sorang da hilang dari rumah ni dekat setahun , masuk tahun ni kira 2 tahun lahh . lepas tu si udyn plak . dia daftar kat sekolah Teknik Tengku Jaafar 30 Januari 2012 nanti . ermm ~ sunyi lah rumah ni nanti . dulu mase wawa ade , memang kerja tyra dan udyn membuli dia . haha . suke dengar wawa jerit plus nangis plus marah2 . terukkan tyra ? hehe . lepas tu , tyra ngan udyn selalu gaduh . kalau kat atas motor tu boleh menangis tyra sebab gaduh ngan udyn ni . tu belum lagi ngan lawak2 bodoh dia . merapu habis . betullah kata peribahasa tu "air yang dicincang takkan putus". gaduh macam mana pun tetap adik-beradik kan ? tyra marah macam mana pun kat dorang , tyra tetap layan kehendak dorang . tuliskan nama , sampulkan buku , teman buat homework , teman pergi sana sini , carikan barang dorang , masakkan untuk dorang dan macam2 lagi lahh . nama pun kakak . 'beginilah nasib diriku yang malang , ooh Tuhan ~' (lagu dalam ali baba bujang lapuk . hehe )
haha . mane wawa ? mane udyn ? takkan tak boleh teka kott 

erm ~ takpe kan ? demi belajar kita kena berkorban sikit . lepas ni , giliran tyra plak yang nak tinggalkan rumah . kang tiba2 lagi jauh daripada 2 adik tyra ni . sape tahu kan ? dorang cuma kan batu kikir dan seremban . tyra nanti , ermm ~ kat mana lah ye ? doakan adik-2 tyra ni berjaya dan jadi orang yang berguna . kiranya dorang berdua ni da capaikan impian tyra selama ni . tyra tak dapat SBP , wawa dapat . tyra tak dapat Teknik , udyn dapat . Alhamdulillah . rezeki masing2 kita tak tahu . yang pasti tyra akan rindukan dorang nanti :D

till then , wassalam .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, January 12, 2012

borang UPU fasa 2 2012

salam guys :)

ERM ~ pening nak pilih program ape ? tyra pun pening gakk . haha . yela kan , lain yang dirancang lain yang dipilih . adoii ! malangnya saya . takpelahh . tyra boleh edit balik nanti lepas result SPM keluar nanti . takpe-2 manalah tahu yang kita pilih tu tiba-2 dapat . siapa tahu kan ?


HAHA ! okey tak ? okey tak ? InsyaAllah dapat . AMIN ~

till then, wassalam :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, January 7, 2012

Science's Memories :)

salam guys :)

ngehngeh . lambat betul tyra nak buat entri ni . haha . idea banyak sampai mencurah2 tapi jari ni malas nak menaip . haha . ape la tyra ni . teruk-2 :p . ermm ~ tyra masuk kelas sc tanpa kawan2 baik sendiri . haa ~ hamik kau ! kawan2 satu kelas tu memang ade tapi tak rapat macam sekarang . hehe . sebulan , dua bulan cuba sesuaikan diri . terase gak diri di sisihkan . tapi sendiri mahu ingatlahh tyra mase tu tak rapat ngan semua budak2 sc . Alhamdulillah , tak lame lepas tu tyra dapat sesuaikan diri . ERM ~ 2 tahun kat kelas SC . dari 2010 until 2011 . banyak gak kenangan mase kat sc ni . pahit dan manis semua ade . yang pahit tu memang tak nak ingat tapi tak mudah nak lupakan . tyra buat pengajaran buat kali kedua . hehe . yang manis tu , kalau bila ingatkan balik , boleh tersenyum2 plus tersengih2 sorang2 diri . kan gila namanya tu ~ pedulilahh ! janji kita bahagia . ngehngeh . 2budak2 lelaki dulu baru budak2 perempuan . lelakikan imam . huahua . (tyra ingat ikut baris XD )

Amal : erm ~ ape yekk ? kau okey sebenarnye . cuma lagi baran daripada aku kott . haha . jangan marah2 aku :) . gudluck buat kerja .
Ayie : haha . nak kutuk kau lagi lahh . boleh ? gurau je kawan . kes aku taknak kawan mase form4 dulu , aku mintak maaf yee ? emo sikit mase tu . hehe . aku rase kau tahu kot ape sebabnye . thanks tolong aku buat homeworks dan layan kepala otak aku ni . :p
Razman : kau jiran paling baik kott . haha . kau rajin layan kepala otak aku , angan2 aku . hehe . thanks merajinkan diri hantar lauk . hehe .
Emirul : kalau lepak ngan kau , memang pecah perutlahh . ngan lawak kau , ayat kau ntah merapu tu . aigoo ~
kiranya kau ni boleh jadi pelawak lahh . hehe . thanks cuz sudi2 ajar aku fizik . aku hargai ye ?
Sara : kau pun lebih kurang jehh . merapu ~ haha . kalau tak merapu bukan kau lahh . btw , thanks bagi kami menggunakan nama MANYOO tu sesuka hati . haha . siapa ade group lagi . :)
sharizal : budak PA yang berani terjah ke kelas SC . aku salute ngan kau ! kau berani ! kau otak giler2 . takde masalah ngan kau pun . erm , cakap nanti terang lebih tau ! hehe
Habib : macam mana nak cakap erkk ? kau muke BLURR ! haha . tapi kau bagus . mase bio lah . baik kau tolong membedah katak tuu . walaupun kau sendiri geli nak pegang katak tu . muehehe .
Arel : nak cakap ape lagi ? kau the best ! ketua pengawas yang paling hujan . haha . faham2 lah ye ?
Farhah : aku tak lame ngan kau . kau okeyy cuma agak berani sikit dalam berkawan . hehe . thanks cuz pernah jadi lucky friend aku .
Ain : hehe . suka usik kau ngan sara . opss ! jangan marah . hehe .
Farihah : kau memang hebohh . haha . kalau kau takde dalam kelas tu , sunyi jehh . :)
Linda : aku familiar giler ngan cara kau gelak . takde sape boleh tiru kott . da dapat gaji nanti , belanja kitaorang kat sini ye ? hehe :)
Pika : erm . marah aku ke ? yelahh , aku kan selalu usik kau . lagi2 mase dalam bilik APD . hehe . suke tengok respon marah kau yang takde rupe marah . :p . mase bio pun same . nak mengadu ngan nemo konon . hehe . tak dapat de kawan :D
Emy : kakak yang garang . haha . seronok tengok kau gaduh2 manja ngan Ema tu . hehe . best kalau cerita2 pasal kawad ni . takpun gosip2 gitu ~ :p
Anem : nampak je diam kau ni tapi bila bukak mulut . hamik kau ! memang gempak an ? bila kau bagi ceramah hari tu , PERRGHH ! best kawan ! budak2 bangga ngan kau . thanks sebab selalu tolong aku mase study :)
Ema : erm , bila kawad giler garang . haha . tapi sebenarnya kau ni MANJA . haa ~ jangan taknak mengaku . hehe . mase belajar sejarah lah best . kau okeyy bab politik ni . hehe :)
Nemo : nemo , nemo , nemo . bagus gak aku panggil kau nemo . ramai yang ikut . wahh ! terasa BANGGA plak aku . kalau claim ni dapat takk ? haha .
Anis : haha . korea !!! aku terpengaruh ngan kau la ni . takpe , aku tak marah . suke ade lahh :) ooh , ye . thanks ajar aku mane2 yang aku tak faham . lagi2 bile aku da give up . seronok kawan ngan kau . kau selalu happy . bak kate kau , " aku selalu optimistik" hehe .
Ana : my cikguu :) banyak jasa2 kau kat aku ni . terima kasih banyak2 :) . rindu ngan nasi goreng , karipap yang mak ana buat . tu belum kentang ngan nuget yang mak ana selalu buat . yummy ~
Ayu : kalau tak dengar suara kau bercakap memang tak sah agaknya . cot cet cot cet . haha . ade je cerita kau . sorry kalau ade teguran aku buat kau marah . aku kan sayang kau XD . ingat pesan aku tau .

banyakkan ? banyak sangat kenangan tu . cukup tak RAM korang ? HAHA (mengong aku ni !) kiranya kelas kita baik bila bekerjasama . hehe . puji kelas sendiri ni . kelas paling happening :) sampai pening2 cikgu ni layan kita . hehe . jumpa bulan march nanti . hope budak2 5SC semuanya dapat result yang bagus2 . kitakan penyumbang A untuk sekolah .

till then , wassalam :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, January 4, 2012

KAA's memories :)

salam guys :)

hari ni da masuk sesi persekolahan 2012 ( 4 Jan ) . sebenarnya tyra rasa rindu nak pergi sekolah . HAHA ! kantoi siott ! bukan rajin nak belajar tapi rajin nak buat aktiviti kat sekolah tuu . lagi-2 mase KAA dulu . starting 2007 until 2009 . giler banyak kenangan mase tu . ade sedih , ade happy , ade gelak-2 , ade air mate mencurah macam air terjun kota tinggi , ejek mengejek , debat-2 dan macam-2 lagi lahh . tak habis sampai esok kalau nak taip ni . tyra mula ngan sorang-2 dulu tau . erm , budak lelaki dulu lahh . hehe :) . pastu baru budak perempuan .

Faqih : macam mana nak cakap ye ? kau kawan yang rapat ngan aku sampai sekarang . mase zaman KAA dulu ade gak lah kita gaduh-2 . tak setuju punya pasal lahh . pastu pengakuan kau mase form4 tu . hehe . aku ingat tuu . kau banyak tolong aku , terima kasih sangat kawan :)
Rosydan : kau pesaing aku dalam senyap-2 . btw , terbukti kau lagi baik dari aku . aku bangga ngan kau . kadang-2 ngan idea ntah bukan-2 kau , memang kelakar . kau walaupun pandai , kau tetap ade humor . haha . jenguk-2lah kitaorang kat negeri sembilan ni . :p
Azri : kau ?! kau kawan debat aku . cehh ! pasal politik , study , agama semua kau sapu ! semua kau nak menang . yang paling aku ingat mase PRU-12 dulu . kau ye nak menang . payah betul . lepas tu kau ni lalang-2 . kejap kerajaan , kejap pembangkang . ntah ape-2 lah kau . baguslah kau tahu territory kau kat mana . kat BAHAS !
Arel : erm ~ kau kawan aku yang paling lasak mental dia . haha . sebab boleh tahan nak dengar luahan perasaan aku ni . kau da banyak sangat tolong aku . tak terkira rasanya . kau paling loading plus blur pernah aku jumpa . tu belum part kau jadi "pekak" kejap . haha . bila aku gosip-2 kat belakang ngan Azza , dengar je kau kan ? bagus betul !
Azrul : seronok kawan ngan kau . macam naik roller coaster . kisah kau ngan kawan baik aku tu , memang aku ingat . sweet korang ! pastu ade la kes ngan budak-2 pulapah tu . sedih gak bila ingat . sedih bila kawan yang aku da kenal , pulaukan aku . tapi kau buat aku jadi alumi ngan perkara macam tu . jadikan aku tak kisah . tapi kita da okey kan ? :)
Ayie : mengong ! haha . aku tak tahu kenape aku suka panggil kau macam tu . kau kadang-2 okey, kadang-2 tak . kau kadang-2 jadi pendengar masalah yang baik tapi kau sangat menyakitkan hati ! haha . macam mana lah aku boleh kawan lagi ngan kau ? ingat tak bila ade manusia tu kata kau ni suka menyibuk hubungan orang lain ? kalau tak ingat . pandai-2lah ingat balik :p
Shue : kawan yang baik sebenarnye kau ni . tak kenal tak cinta kan ? kes-2 dulu da lepas , so , lupakan je okeyy . janji kau tak buat . erm , yang aku perasan , kau still ingat kawan-2 KAA bila kau cuti . Alhamdulillah . terima kasih kawan :)
Fatin Farhana : gosip kau ngan Man bila nak habis ek ? haha . takpe , aku tak kisah nak dengar :p . erm , sorry kalau mase kau ade luahkan perasaan dulu , aku tak berapa nak amik port . hehe . sebab kau mase tu pun ade kisah sedih . you know , right ? terima kasih sudi tolong ngan masalah aku dulu . kau buat aku berani nak hadapi masalah tu . :)
Ayoi : kau paling sempoi , kawan ! senang kawan ngan kau . kau pun jenis faham orang lain . aku suke :) . mase kau konon nak study Sejarah same-2 ngan aku , padahal nak tahu jawapan aku je kan ? haha ! takpe , aku tak kisah . aku happy je . suka usik-2 kau , kadang-2 gosip-2 . nasib la sape yang kena mase tu .
Syikin : erm , ape nak kate ye ? kau okey sebenarnya . tapi biasalah manusia . tak semua perfect . oh ! ya . terima kasih untuk baju kau dulu ye . sebab kasi aku pinjam . kat rumah kau juga kau tukar mase tu . haha .
Farah : sejujurnya , aku memang tak rapat ngan kau . tapi kau okey je . aku takde masalah ngan kau . seronok ingat cikgu Yazid panggil kau Comel ! haha . habis kena usik ngan dia dulu .
Hanis : kau sporting ! tu aku definikan kau . tak sangka mase jamuan akhir tahun form3 , kau boleh berposing sakan ngan kitaorang . haha . pastu kau rajin tolong menTRANSLATEkan bahasa Arab ke Melayu . haha . aku plak suka buat operasi 'copy and right' buku kau bila tak siap . haha . name pun A'tirah kan ?
Fisha : kau senyap-2 ngan Milo kan ? haha . mane aku tahu ? sixth sense ! haha . jokes . aku rapat ngan kau mase form1 . masing-2 blur lagi mase tu . tapi kau sangat baik . kau tolong halau kan si ajib tu . haha . seriously aku tak suka dia . huh ! tolong jawab soalan-2 aku . banyak karenah kan aku ni ?
Hamizah : erm , :) . aku pernahlah tersakit hati ngan kau . ala~ budak-2kan mase tu . ade je tak puas hati . tapi aku tahu niat kau baik . kita pun takde masalah kan ?
Jihah : kau baik tapi selalu jadi biskut chipsmore . selalu menghilang . bukan tak ambil berat cuma kami tak dapat nak contact kau . kau rajin buat kerja , aku tabik ngan kau ! gudluck kawan !
Ain : haha ! upper form kau memang persaing kuat aku . jealous ? ade gak ! hehe . usaha je penting . seronok usik kau ngan sara tu . haha . lawak dohh ! memori mase kat PD memang best . hehe :)
Syafiqah : bila la aku dapat buli kau lagi ehh ? haha . seronok buli kau ! respon kau tu , kalau kau tengok kelakar siott ! btw, terima kasih jadi tiang aku bila aku perlukan .
Hanim : ingat lagi tak kes kau mase form 1 dulu ? ala , yang dengan budak 2KAA tu lahh . mesti ingatkan ? mase tu geram ade , marah ade , sakit hati tak payah cakaplah . yang aku sakit hati sekali , aku plak yang disalahkan plak lepas tu . aisehh .
Ana : erm ,nak cakap ape yek ? dari form 1 aku tak pernah ade masalah ngan kau . idea kau yang kadang-2 datang menggila kan ? hehe . best bila ade kerjasama ngan kau . lagi-2 mase jamuan akhir tahun KAA . seronok . :)
Ayu : kau ni ganas tahu tak ? seram aku tengok . haha . only joking :p . mase form 1 aku selalu bengang ngan kau, ana dan nemo . nak tahu kenapa ? sebab kau lah selalunya yang tegur cikgu pasal homework . perhh ! marah aku tau ! da la aku selalu tak siap . kuikui . terukkan aku ni ?
Nemo : nama nemo ni aku yang 1st panggil kau mase form 4 kan ? takpelahh . aku suka nama tu :p . mase KAA dulu kau ni selalu tak bergambarkan ? geram aku . rase nak tarik-2 je kau mase tu . hehe . mase tu lahh . jangan marah ye ?
Aten : kau adik aku paling BUSUKK ! haha . bila ingat balik , mase KAA kau selalu sakit pastu pengsan . cuak mase tu . yang paling aku ingat , aten dukung aku untuk pergi bilik rawatan sebab kaki aku tak boleh berdiri . nak berjalan lagilah tak boleh . terima kasih adik :)
Azza : kau lah kawan baik aku merangkap kawan gaduh aku . sorrylah mase form 1 dulu aku pernah marah kau sebab jam aku . haha . emosional betul .last-2 baik gak lepas tu siap nangis peluk-2 lagi . haha . lawak siott :p banyak sangat kenangan aku ngan kau . sampai tak terkira . nanti kita lepak same-2 .
Ayien : kau ..................... the bestlahh ! terima kasih sebab jadi pendengar dan penasihat aku . haha . aku suka jadi posmen tak bertauliah kau . nota sejarah tu penting . kalau tak sampai , tak tahu lahh . haha . respon kau mase dapat hadiah ayie mase form 2 tu . haha . melompat aku ngan azza . sorry kawan :p

sebenarnya kenangan ngan korang terlampau banyak sangat . kalau nak cerita mahu sampai seminggu tak habis . haha . btw, kenangan kat KAA banyak mematangkan aku . terima kasih korang sebab sudi jadi kawan aku sampai sekarang . GUDLUCK FOR SPM 2011 . aku doakan result kita terbaik nanti .

p/s : nanti tyra tulis entri pasal memori mase upper form ngan kawan-2 kelas Science :D

till then , wassalam .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, January 3, 2012

Azam Tahun Baru 2012

salam guys :)

selamat tinggal tahun 2011 . selamat datang tahun 2012 :) . ERMM ! kalau tahun-2 yang lepas , azam baru selalunya same jehh (untuk tyra lahh) . nak tingkatkan ranking kelas dan batch , kurangkan bercakap dalam kelas , study more hard and others . tapi kali ni azam baru lain sikit . hehe . yela , ade 3 bulan untuk result , 5 bulan untuk tawaran diploma dan 9 bulan untuk matrik . haa ~ kan lame tu tak belajar dalam kelas , tak tawaf kat area SMK Ser Hills tu ( haha , tahu ke ?) . azam korang ape ye tahun ni ? azam tyra banyak la jugak . ade untuk jangka masa pendek dan jangka masa panjang . woo ~ da semakin okey lah ni . hah ! ni senarai azam tyra . InsyaAllah tercapai nanti . :)

> I want to be optimism person (thanx anis , kau inspirasi yang ni . )
> tyra nak pandai memasak tanpa jeling resepi , pandang pun tak nak . huhu
> to improve my English language .
> learn about korean (everything ! especially the language . :)
> nak jadi lebih beradab bila bercakap . InsyaAllah .

yang atas ni semua mase nak tunggu tawaran . bila da dapat tawaran nanti (InsyaAllah) , azam berubah balik macam masa zaman sekolah tu . huhu . dan ade beberapa azam tambahan :

> nak kenal ngan kawan-2 baru .
> belajar berdikari :p ( tak tahu boleh ke tak ni )

erm ~ tu jelah kott . azam tak boleh banyak-2 . nanti tyra lupa . hehe . terlampau fokus yang penting . doakan ye ? AMIN ~


till then , wassalam :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment