Tuesday, May 29, 2012

Segmen : Hello My Coffe Friends

assalam guys :)

mood nak join segmen sorang kawan tyra ni :)


tarikh lahir tyra : 
*18 Mei 

kenangan terindah : 
*waktu tingkatan 3 , masa tu tyra tengah menangis sebab ada masalah ngan sorang kawan lelaki sekelas tyra . air mata tu masa macam air terjun kota tinggi laa *hiwhiw . macam budak-2 kecik je :p then , loceng berbunyi untuk waktu rehat . mula-2 tyra da nak keluar then masuk balik ikut pintu belakang . tak lama lepas tu budak-2 kelas tyra nyanyi ramai-2 lagu Happy Birthday . wahhh ! air mata yang da nak berhenti ni , mengalir balik . terharu sangat :') terima kasih sahabat KAA's tyra <3


tarikh tamat : 30 Mei 2012

till then , wassalam :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, May 23, 2012

20 perkara JANGAN

assalam guys :) 

tyra nak share something :) please read it .

20 PERKARA 'JANGAN'


1. Jangan sengaja lewatkan solat.
2. Jangan masuk tandas tanpa memakai alas selipar.
3. Jangan makan dan minum dalam bekas yang pecah atau sumbing.
4. Jangan biarkan pinggan mangkuk yang telah digunakan tidak berbasuh.
5. Jangan tidur selepas solat Subuh.
6. Jangan makan tanpa membaca BISMILLAH dan doa makan.
7. Jangan keluar rumah tanpa niat untuk membuat... kebaikan.
8. Jangan pakai sepatu yang berlainan pasangan atau pun memakai sebelah sahaja.
9. Jangan biarkan mata liar di perjalanan.
10. Jangan bergaul bebas di tempat kerja.
11. Jangan menangguh taubat bila berbuat dosa.
12. Jangan ego untuk meminta maaf kalau memang kita bersalah.
13. Jangan mengumpat sesama rakan taulan.
14. Jangan lupa bergantung kepada ALLAH dalam setiap kerja.
15. Jangan bakhil untuk bersedekah.
16. Jangan banyak ketawa.
17. Jangan biasakan berbohong.
18. Jangan suka menganiaya manusia atau haiwan.
19. Jangan terlalu susah hati dengan urusan dunia.
20. Jangan mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN.


till then , wassalam

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, May 20, 2012

Segmen : It's You I Review You

assalam guys :)

tyra join segmen yang kawan tyra buat ni . jum kita meramaikan segmen ni :P *promote kejap ! hehe 





tyra suka blog akak pika sebab tulisan dia quite simple dan kita boleh tersenyum sorang-2 . btw , akak pika sangat jarang update blog . kalau update blog , surely best lahh :)




tyra suka blog akak leya sebab tulisan dia yang ada iras-2 diari . boleh tersenyum kalau baca :) hehe .




 akak irene selalu update guna gambar . hehe . tapi kita tetap boleh faham cerita dia . dan paling tyra suka , akak irene suka update pasal makanan . yummy :)


selamat ber'review' :)

till then, wassalam

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, May 19, 2012

My eighteen birthday

assalam guys :)

semalam 18 Mei merupakan birthday tyra :) hehe . Happy Birthday to me ! haha . senget !  tahun ni mungkin tak sama macam zaman sekolah dulu . :( btw , birthday tyra masa sekolah menengah yang paling tyra suka masa tingkatan 3 dan yang paling tyra tak berapa suka masa tingkatan 5 . sebab ? biar tyra je yang tahu :) tak baik buka aib . wish birthday kalau kat FB memang ramai . btw , thank yang wish :) tyra hargai korang yang rajin menaip HB dan sepanjang-2 ucapan . hehe . ooh , ye ! tyra bet ngan si Pika . hehe . bet si abang parking wish takk ? btw , memang budak tu tak wish punn . haha . tyra tak mengharap pun la budakk ! erm , hadiah ? tyra tak minta apa-2 punn , ucapan da memandai bagi tyra . btw , tyra dapat hadiah yang paling best ! nak tahu ape dia ?

TADAAA !

1. kad dari Hana . thank atas kad dan entri :) saya suka lagu dan video tuu :) teringat plak cerita Dream High tuu . haha

weee ~ saya suka saya suka

2. ucapan daripada Nemo . thanks atas entri ucapan dan gambar yang sweet ni :) saya suka cuci mata tengok video nemo :p haha *gatai betul kann ?

╲╭━━━━╮╲╲╲╭━━━━━━━━━╮

╲┃╭╮╭╮┃╲╲╲┃ SMILE !!!.......... :)┃ 
┗┫┏━━┓┣┛╲╲╰┳╮ It's a SUNNAH! ┃ 
╲┃╰━━╯┃━━━━╯╰━━━━━━━╯
╲╰┳━━┳╯╲╲╲╲╲╲╲╲

╲╲┛╲╲┗╲╲╲╲╲╲╲╲╲ 


I love it :)


3. petang tu , tengah best tidur . mak kejut tyra . "kakak ! syahril datang tuu ~" . ngan muka comel *giler perasan  sambil peluk patung angry bird merah adik irfan , tyra pun bukak pintuu . haa ~ tu dia si airel kunkun datang ~ haha . bawak something yummy tau tau . hehe . dia bawak tupperware penuh ngan speggeti punya adik-beradik . *tyra lupa nama dia ape . hehe  . then , dia boleh cakap birthday aku , kau plak masak ! haha . boleh je kawan ! kalau aku ada kat NS ni . haha . btw , saya kenyang makan tuu . thanks kat cik Ina sebab masakkan dan thanks kat kau sebab hantarkan kat rumahh . hehe . *lupa nak amik gambar , da  selamat dalam perut saya :P

moga tyra lebih matang dalam menghadapi kehidupan ni . thanks semua . :) terima kasih ya Allah atas segala nikmatMU :)

till then , wassalam .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, May 17, 2012

Selamat Hari Guru

assalam guys :)

hehe . giler lambat tyra buat entri ni . maaf ye sebab lewat dari 16 Mei :) hal ini kerana saya sangatlah malas . hahaha ~ disebabkan tyra malas nak fikir ayat puitis macam kawan-2 tyra , tampal gambar dari Mr Google jelaa .

Selamat Hari Guru kepada cikgu-2 tyra . I wish you all will be always success in your life :) terima kasih atas ilmu dan jasa-2 yang diberikann :)

ucapan tyra ni kepada : *jeng jeng jeennggg  

- cikgu dalam hidup tyra , cikgu Siti Normah :) my mum dan abah , Tuan Shahimi (1994 till now)
- cikgu Tabika Kemas BN5 5 tahun (1999)
- cikgu Tabika Kemas BN5 6 tahun (2000)
- cikgu-2 SK Simpang Renggam (1999-2004)
- cikgu-2 S. Agama Kompleks Penghulu (2001-2004)
- cikgu-2 S. Agama Simpang Renggam (2004)
- cikgu-2 SK Sri Tebrau (2005-2006)
- cikgu-2 S. Agama FRU 2 (2005-2006)
- cikgu-2 SK Pulapah (2006)
- cikgu-2 SMK Serting Hilir Kompleks (2007-2011)
- cikgu-2 sekolah memandu 
- cikgu-2 tusyen berbayar
- cikgu-2 yang pernah hadir bantu tyra , maaf sebab kalau tyra tak ingat :)

p/s : harapan saya nak jadi cikgu ? LOADING ~~~ ntah bila nak tercapai ? ermm .

till then , wassalam :)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, May 13, 2012

Selamat Hari Ibu :)

as salam guys :)

hari ni ahad minggu kedua kann ? so , hari ni hari ibu ! nak buat special untuk mak ? ntah laa . tyra da pun tak tahu . kiranya hebat lagi kot . haha . *cakap besar woo ! hari-2 masak untuk mak dan family , hari-2 kemas rumah , basuh baju hari-2 , sidai kain , sapu sampah etc . haha . kau ada ? takdekann ?? ramai cakap hari ibu tu haram . tyra ada tanya mak , mak cakap asalkan niat kakak betul . tyra tak merayakan macam orang kristian atau nasrani . cuma untuk satu hari ni , tyra akan buatkan mak kad :) kalau terlebih kretif tyra buatkan hadiah sendiri . tapi selalunya kad laa . dulu pakai tangan sekarang beli takpun tyra buat sendiri . :) nak tahu satu rahsia takk ? mak simpan semua hadiah dan kad-2 tyra tu dari tyra kecik sampai sekarang . terharu sangat :) *saya start menangis ni :'(  sesetengah orang , hari ibu ni baru nak tolong mak buat kerja rumah , habis selama ni duduk melangut tengok mak buat kerja sorang-2 . hari ibu , tyra still tolong mak buat kerja rumah tapi tambah advance sebab sikit tyra bagi hadiah . :) disebabkan tadi pergi Jusco Seremban 2 , tyra belikan mak kad hari ibu . disebabkan duit ada RM6 je , kad jela mampu . kalau tak tyra ingat nak belikan something lagi memorial :)

hehe . teddy tu cute kann ? setiap tahun tyra akan bagi kad kecuali terlebih rajin nak buat something macam kek :p cuba kira dari umur 5tahun sampai sekarang ada berapa kad tyra yang mak simpan . hehe . terharu sangat :)

tyra pilih kad ni bukan sebab teddy tu sebenarnya . tapi isi kad tuu . sesuatu ucapan yang tyra tak terfikir nak cakap kat mak . selalunya 'sayang mak' kann ? . tahun lepas tyra senaraikan semua yang mak buat kat tyra . siap ada gambar mak lagi :) hehe .

kerja wajib adik-2 tyra selalunya akan belikan kek . tapi sebab udyn dan wawa kat asrama cuma ada tyra dan irfan jelaa . jadi , kad sudah memandai bagi mak tyra :) birthday mak nanti kitaorang belikan kek ye ? hehe . ucapan untuk mak tyra :-

Selamat Hari Ibu ! love you always and everyday :) terima kasih sebab jaga kakak dari kecik , bagi makan minum cukup , belikan pakaian , gosokkan baju sekolah, layan cerita-2 kakak , ajar kakak buat homework, ajar mengaji , ajar solat , bagi nasihat , selalu tegur kakak kalau ada buat salah , ajar pasal adab , ingatkan pasal adat Melayu , selalu belikan itu ini , always support me in whatever I do , nasihat pasal budak lelaki *haha , ada dalam senarai mak tyra , believe in me , tolong kakak macam-2 hal , jaga kakak masa kat hospital , faham diri kakak dan macam-2lahh . da tak senarai sebab banyak sangat . ape-2 pun , kakak will always love you and remember all your advice :) Selamat Hari Ibu . terima kasih sebab jadi emak kakak untuk 18tahun ni :)

till then , wassalam :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, May 9, 2012

keputusan UPU

salam guys :)

hehe . sebenarnya keputusan keluar 7 Mei tapi tyra hari ni baru nak menaip entri . hehe . tersangat la malas :p keputusannya ? TADAA ~


hehe . tersangkut course ni plakk . padahal ni pilihan ke 5 ke 6 tyra . course ni nama lain dia ukur tanah . hehe . saya dapat lebih kurang ngan nemo laa . cuma nemo kat PUO . hehe . 8 Mei 12PM baru dia umumkan penempatan UITM tuu . malam 7 Mei , tyra baca course tyra cuma ada kat UITM Perlis ngan UITM Shah Alam . dalam hati kata sure dia campak aku kat Perlis . resultnya ?


haha . kan betul tekaan tyra ~ UITM Perlis kat Arau . haha . memang jauh ! abah masa dengar tyra dapat diploma dia kata pergi . bila tyra mungkin dapat kat Perlis , dia terus cakap "takpayah pergi diploma , pergi matrik je" aduhh . tyra tak tough nak jumpa sains tulen kat matrik tuu . lagipun tyra dapat matrik NS je . tyra decided tyra amik diploma 3tahun dan tak pergi matrik setahun . FULLSTOP !


bila da setuju , baru tahu nak daftar bila . erm , tyra daftar sama tarikh ngan hana . budak-2 matrik 28 Mei . awal sikit daripada tyra ngan kawan-2 yang pilih diploma ni .

p/s : hati terasa sayu nak tinggalkan rumah :'(

till then , wassalam .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment