Wednesday, July 25, 2012

hilang semangat !

assalam guys :)

hilang semangat ? kenapa plak time-2 ni hilang semangat ?! yupp ! tyra mengaku tyra da mule hilang semangat starting lepas LP minggu lepas (dalam 18 Julai) . *mak ! kakak nak balik NS !! :'(* sebagai surveyer kite mestilah kene setting dan angkat alatan survey tuu . tyra tak kisah sebenarnye nak angkat alatan yang berat tu . memang sangat tak kisah . :D  tapi bile lepas tyra angkat barang-2 tu , tak sampai 2 minit tangan tyra da mule sakit . tak kira la tangan mane , kiri atau kanan die mesti akan sakit . isk isk :'( sedihnyee ~ sampai biru-2 tangan tyra . ERGH ! menggigil tak payah cakap laa . ngan kebasnye lagi . ya Tuhan , dugaan betul aku hidup kat perlis ni . *seriouly nak nangis je rase.* tadi sorang member group suruh hantar alatan kat stor . tyra da cakap tyra tak boleh bende berat tapi die bagi gak . tyra amik alatan tu then tyra bagi kat aisyah, group member tyra yang lain . aisyah tahu masalah tyra lagipun haritu die yang teman tyra pergi unit kesihatan (uk). tak lame lepas tu , tangan kanan tyra jadi sakit . ubat sapu tu pun membantu la gak mengurangkan sakit walaupun still SAKIT ! . erm , nak buat macam mane . tyra kene la hadap bende tuu . sebab ni pilihan tyra sendiri . tyra yang excited then tyra jugak yang hilang semangat . besarnye dugaan ni ya Allah . rase nak dismiss je tahun depan tapi rugi jehh . harap-2 dapat la SPA tuu ~ kot-2 ada keajaiban , tyra terdapat plak IPG . memang la melompat tyra tinggi-2 ! *kot la dapat kannn ?* erm , sabar jela tyra ~

till then , wassalam

p/s : terime kasih lah ye kalau terbace entri luahan perasaan tyra yang serabut giler ni . SAYANG sikit :D  *I need some support !*
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, July 20, 2012

Bulan Ramadhan tahun 2012 :)

assalam :)

ngee ~ sumpah giler pemalas ni tyra nak taip entri sekarang . haha . takde bende nak cerita kot . kite cerita kat mak kite lahh *ngade-2 jap :p* dari 2 Jun sampai la hari ni 20 Julai tyra tak balik-2 lagi NS tu , apetah lagi nak jejakkan kaki ke rumah kat Pulapah tuu . hamik kau ! betapa la kat Arau ni . esok 21 Julai da 1 Ramadhan . PUASA! PUASA ! isk isk :'( sedih giler tak dapat puasa ngan family . homesick den makin menjadi-2 niyh . *sepak jugak kang tyra ni kang!* kalau zaman sekolah dulu , esok nak puase hari kite mintak maaf kat kawan-2 , cikgu-2 , kenalan dan tuttttt ~ *banyak bai nak mintak maaf :3* disebabkan kredit ade beberape sen je kat sini jela tyra mintak maaf ehh ? boleh kan ? kan ? kannn ? hehe .

- first nak mintak maaf kat Tuan Shahimi . hehe . kakak nak mintak maaf sebab jarang nak call abah , text kat abah . kalau-2 kakak tak dengar cakap abah ke , kakak mintak maaf .
- second kat my mum :) hehe . hari-2 skype jehh . akak mintak maaf kalau akak selalu terlepas cakap ke ? tak rajin nak buat kerje ke ? masak tak sedap ke ? hehe . bak kate mak practise jadi menantu yang baik . hehe
- third kat adik-2 tyra . udyn , wawa dan yang paling rindu sekali kat irfan . :) okay , akak kasar sikit ngan adik-2 akak . kedekut sangat bagi duit . btw , korang lagi kaya dari akak . haha . kalau akak marah pun sebab korang buat salah . korang nak manje-2 pun akak layan kann ? wayang lah , MB lahh . kann ? ape-2 pun akak mintak maaf kat korang semua .
- then , kat ayien , azza , nemo , ana , atin , ayu , anis . tyra mintak maaf kalau selame ade yang tersentap ke terasa hati ngan tyra . maaf ye ? kalau cakap-2 tyra ni kasar sangat ke pun tyra mintak maaf .
- kat budak-2 KAA dan Science . kay , tyra mulut lancang . tapi tyra rase tyra jujur ngan diri tyra . tyra taknak hipokrit kate tyra sangat baik . jadi , tyra mintak maaf kalau tyra terlampau lancang mase bercakap sampai korang terasa hati ngan tyra . so , tyra mintak maaf ye ? :)
- budak-2 aras 0 M1 terutamenya tikah , hana , tia , siti , umi , wiya , wawa, kak atin dan miza . tyra tahu tyra rajin masuk bilik korang dan melepak-2. kot-2 korang tak suke tyra mintak maaf ye ? kalau tyra bercakap ade yang tak berapa okay pun sorry gak okayy . :)
- lastly , budak AP122 terutamanya group APD1Ac . sebulan lebih kite kenal . maybe ade yang tak suke sangat ngan tyra , so , tyra mintak maaf . kalau tyra cakap tu ade yang terase ke makan hati ke ? sorry kayy .

tu je kot . nanti tyra sambung pengalaman puasa di UiTM Perlis ni . kalau rajin la ehh ? haha . deal ? kot-2 raya baru nak menaip . kot laaa ~ raya belum tentu rajin nak menaip , nak jalan-2 raya lagi . choyy ~ da cerita raya plak . dah-2 okayy . *tyra excited nak balik rumah sebenarnye kannn ? HAHA* Selamat Menyambut Bulan Ramadhan :D



till then , wassalam :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment