Monday, July 29, 2013

Counting the days BUT ____________

Assalamualaikum :)

Tyra baru reti nak muncul balik. Ni pun rasa malaaaassssss sangat. *banyak kot malas dia* Dah masuk 10 malam terakhir Ramadhan da pun. Budak-budak UiTM ni termasuk tyra da sibuk kira hari nak balik. Biasalah kannn? :) Tapi dalam dok sibuk happy-happy ni, tyra pulak bengang. Ishhh. Sabar tu rasa dah sampai limit kot. Tunggu nak meletup je. *serious talk bhai* Bayangkanlah kita ni punyalah bersangka baik dengan sorang hamba Allah ni. Yelaa. Tutup buku lama kann? Ingat dia tak buat lah perangai dia tu. Kot-kot dah berubah since tyra tengok dia baik je dengan tyra. Takde masalah bagai nak masam muka ke kan. Rupa-rupanyaa, dalam baik dia tu dia buat kerja **ik dengan tyra. Dia buat balik perangai dia tu buat kali keduanya dan menyebabkan tyra yang susah pulak kali ni. Kalau buat hal tak meyusahkan orang takpe laa. Tyra maafkan je tapi dah tentu-tentu menyusahkan orang. Lepas ni memang tyra takde la nak baik-baik dia lagi pasal hal ni. Kau selfish, aku pun boleh 10 kali selfish dari kau. Tyra malas nak baik-baik dengan dia lagi. Biar lantaklah kau tu! :)

Conclusionnya, kita tak boleh nak bersangka baik sangat dengan orang lain even kawan kita sekali pun. Sekali dia tikam belakang kita memang parahlah cerita dia. Tak boleh nak depends on someone sangat. Kita kena pentingkan diri kita dulu. Tak payah nak baik-baik tolong orang macam hamba Allah yang tyra maksudkan tu. Jadinya, counting days tyra dah terganggu dengan makhluk patut dicampak ni. Sekian :p *Im still hot inside -_-*

Itu sahaja luahkan hati saya yang sedang panas ni. Hahaha
till then, wassalam :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment