Wednesday, January 16, 2013

Tiba - tiba je.

Assalamualaikum :)

Ehh ? tiba-tiba je kann ? haha. Tiba-tiba rajin nak update blog. Hee ~ kalau la blog ni bernyawa, mesti dia dah cakap. "A'tirah, kau ni betul ke tak sebenarnya ni?" *erk! kalau dia bercakap, den larik dulu~* Haha. Nak tahu ? Kenapa la minggu ni jugak tyra nak demam bagai? Simptom demam selsema ni. Terasa, terasa nak balik rumah je. Makkkk ! :'( Tyra rasa memang akan jadi habit bile masuk sem. Kenape ? Sebab sem lepas pun, awal-2 tyra da demam. Bak kate mak, perubahan rutin harian. Betul la kot. Mase cuti takde stress, takde assignment, takde LP, takde bagai laa. Bila da masuk sem, mula la buzy balik. Badan pun jadi penat, kepala jadi panas, mata perit, hidung berair then terjadi la demam selsema. Wahhh ! ni dah boleh jadi doktor dah ni. Lepas masuk SPA. Hee~ Owh ehh. Cerita pasal SPA. Tahun lepas, lepas final exam tyra berkejar balik Negeri Sembilan nak pergi temuduga SPA. Then, bulan 12 haritu result die keluar. Tyra tak dapat SPA *huaaaa ~ isk isk T.T* Ujian tyra pas, mase temuduga je fail. *je a'tirah ? je ?* Maybe tyra antara yang last, orang yang temuduga pun da penat and lapar. Ape lagi, die failkan tyra lahh. Ish ish *muka tak setuju* Takpe takpe. Lepas ni, tyra nak datang paling awal sekali. Biar jadi orang pertama kena temuduga, dia nak interview tyra 1 jam pun takpe. Yeaahhhh !

Hmm. Random giler cerita tyra ni ekk ? Aigoo ~ takpe laa. Lepas ni biar ade topik ye ? Haha. Budak demam memang macam ni. :p okayy la. Nak study studu kejap. Lepas tu nak tidur kejap. Heee ~ Kelas lepas Zuhur nanti. Banyak gap ni. :p


 *Kalau perasan, gambar ni dari Windows 2003. Haha*

Til then, Wassalam. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, January 11, 2013

Cerita Ceriti

Assalamualaikum :)

Hai hai ! :p debu, habuk, sawang semua ada kat blog tyra ni. nampak tak pemalasnya tu. Ishh. Bukan malas tapi masa tak mengizinkan. xD Part 2 ni saya tersangatsangatlah buzy. Buzy, penat, mengantuk. Tuhan jela yang tahu betapa penatnya jadi budak GEOMASS. Akak-2 JPK ni bising kalau tak turun aktiviti. Cakap senang la. Akak course duduk dalam aircon, cer cuba duduk tengah panas tu sambil angkut tripod, total station, prism, autolevel, errr ~ ape lagi ek ? Sampai sem 3 jela tyra sanggup duduk kat kolej ni, lepas ni tak dahh. Nak rehat pun tak sempat. *gosok mata* Ni la kot faktor tak ramai budak GEOMASS jadi MPP, MTK, JPK bagai ni. Buzy wokk ! Solar observation tak buat satu pun lagi. *geleng kepala* Faham ke ape yang tyra merapu ni ? Buat-2 faham jelaa. :p Hahaha. Stop nak merungut-2 ni. Tak tenang hidup nanti. hee ~

Sem 2 kat Perlis ni ? Okay la kot. Hampir seluruh Perlis dah tawaf. Belum semua lagi. Kalau tersesat, meraung jugak. Haha. Banyak lagi tempat tak pergi. Hari tu da lepas Gua Kelam. Even Muzil kata kitaorang budak-2 sebab pergi situ tapi kitaorang enjoy pergi situ. Menghayati keindahan alam gitu. :D Release stress ngan tengok gua tu. kau hado Muzil ? Baru semangat nak jadi pakar arkeologi. Tak minat nak jadi surveyor ni. :p muahaha *marah jugak lecturer nanti* okay laa ~ nanti-2 bercerita ceriti lagi. Nak dating ngan katil tu. Penat sangat badan ni.

*nampak tak tu ? haa ~ lepaking kat situ laa :P*

Hee ~ till then, wassalam :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment