Saturday, December 26, 2015

Final exam is around the corner

Assalamualaikum guys.

Rasanya baru habis semester 6 bulan april haritu. Sekarang ni dah masuk minggu final. *Erghhhh.* Inilah rasa bila lepas habis diploma terus gatal sambung degree. Hahahha. Break tu sekejap je. Lepas tu hadap buku balik. Alah, masa ni lah nak rasa susahnya belajar. Nanti habis belajar, rindu pulak.

I got 5 subject this semester and I think I already mention it on my previous entry. If I not mistaken. But! Final exam ada 4 paper je nak harung and I can get back home on 10th January. *Yeeayyyyy* Walaupun, 2 paper on same day. CTU and ELC on 29th morning and evening. Hahahha. Matilah nak! Lepas tu, MAT and STA on 9th and 10th. Subject killer yang memang tyra dah angkat bendera putih awal-awal. Faktor dean list semakin menjauh. Hm.

Actually, tyra nak update pasal konvo diploma haritu tapi pabila wifi uitm tak nak bagi kerjasama, aku give up terus nak update. Ni pun gadai data phone. Haaa lepas ni meroyanlah data lembab macam siput. I think I want to share some tips about being university student. Bukanlah nak bajet hebat ke apa tapi tak semua orang merasa repeat paper but still manage to grad on time. *Wuuuu cakap pasal diri sendiri ni* Plus cara nak jimat berbelanja. Kalau duduk utara selalunya makanan murah and kau boleh spend around rm200 per month dengan syarat bukan hari-hari masuk kafe hipter, secret recipes, big apple etc. Life as a student kena pandai jimat. Kalau tak rm600 sebulan pun tak cukup. Okay, tyra sambung bebel pasal duit ni kat entry tips tu nanti. Hhahahaha.

Sekarang ni kena hadap buku CTU balik. Heee. Wish me good luck for this semester! and good luck for all UiTM's degree student.

Till then, wasalam.



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment