Thursday, June 18, 2015

Rindu Ramadhan Dulu

Assalamualaikum Guys

Done sahur done berbuka untuk hari pertama. Amacam? Mesti yang student tu tersengguk-sengguk kat dalam kelas, yang kerja sure-lah menguap tahap giler-giler. Hahahaha. Biasalah hari pertama, memasing cuba nak adopt dengan keadaan bulan puasa ni. Masa belajar dulu, tyra tentu dah duduk kat tepi jalan sebab penat giler masa buat kerja luar. Dah tak pedulilah dengan apa yang orang tegur, yang penting tyra tahu tyra tengah penaaaaaattttt. *tengah buat throwback ni, please bear with me*  

This year I got chance to go Iftar with my family. Yeaaaayyyyyyy. Selama tiga tahun sambut Ramadhan dekat Perlis, Tahun ni dapatlah kita sahur dan berbuka dengan mak. *Love youuu makkk* Lagipun tahun ni, harini dapat makan masakan mak. Haaaaa kauu. Lepas gian terus. Selama ni duk makan lauk sahur hafa dengan izhaton, lepas tu berbuka cari makanan kat bazar uitm. Even selalu jugak merungut plus ala-ala sedih sambut Ramadhan dekat perlis tapi sekarang tyra dah mula rindu suasana Ramadhan dekat uitm. Sahur dan berbuka dengan kawan-kawan kelas and budak aras, ada satu semester tu tyra berbuka bertemankan laptop je, Sadiskan? Nak buat macam mana kalau roommates lari berbuka kat bilik lain. Kita ni pulak berbuka dengan air panas, jadi malaslah nak menepek kat bilik orang. Dah meroyan sangat, berbuka jugak kat bilik orang lepas tu redha lah berbuka dengan laptop. *Sesiapa yang bernama pelajar, maybe akan rasa pengalaman macam ni* Alah, lama-lama biasalah tu. Hahahaha. Waktu ala-ala tengah malam tu, student uitm perlis terutamanya yang perempuan tentu-tentunya dah sibuk cari lauk sahur. Dah malas sangat, pantry kolej pun sedap je nasi ayam berempah dia, Hohoho. Kadang-kadang tu, akak-akak kolej ni rajin pusing tiap aras. Haaaaa time ni lah, kau bukak pintu dan bayar je. *time ni memang dah tahap pemalas nak mampus! :p :p* Kalau student lelaki, tak tahulah saya. Maybe macam kitaorang jugakla kot. Cuma dorang ni daring lah sikit, pukul 4 pagi tu memang keluar kedailah kot cari makanan untuk sahur. Takpun, tidur jela atas katil tu, Hahahaha. *Cakap gini sebab pernah ada pengalaman kejut classmate lelaki. Dah bangun dia membuta balik. Hahaha. Aduhai* 


Sekarang pulak, sambut Ramadhan sambil bekerja. Haaaa. Dugaan dia entah macam mana pulak. First day pulak tyra memang off. So, tak tahu lagilah rasa dia berbuka dengan staff-staff lain. Berkobarlah sikitlah kot perasaan dia. Hahahaha *MashaAllah, poyonyaaa aku. Hahaha* Esok kerja 4 pm sampai 10 pm kott. Ai ai ai. Mohon jangan akak Nani call panggil kerja pepagi tuuu. Saya mood tak sampai lagi nak pergi kerja time tuuu. Hohoho.


Tak kiralah kat mana kita menyambut Ramadhan, asalkan kita ni sentiasa bersyukur dan berpada bila berbelanja juadah berbuka tu. *Aisehhhh tyra oi!* Sampai sini jela kita bercerita, tunggulah kalau mood tyra rajin nak update blog zaman tok kadok ni. Hahaha.





 till then, wassalam.



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment