Saturday, March 12, 2011

senior year sport day

salam..:D

epy ? sangat sangat epy lowh..HAHA ! walaupun umah Saidina Umar (merah) tak jadi johan tahun ni, aku tak kisah pun..aku tetap enjoy acara tu(padahal, sangat sangat kisah ni..) dapat tempat kedua je..oke la tu kan daripada dapat tempat last..tu lagi malu siioott..dengan ketiadaan ketua umah, kteorang tak terumbang ambing pun..si ezham a.k.a apak kena dilanjutan tarikh gantung sekolah die tu..sebab ? entah ! aku sendiri tak tahu la..oke oke ! cite ari sukan balik..acara sukan dan balapan mula 9 dan 10 mac..9 aribulan acara padang..dan 10 aribulan tu acara balapan..PERRGHH ! penat la aku cakap..aku ni dah la terlibat ngan persiapan khemah, tiba tiba cikgu suhana suruh saia masuk acara 4x100 ngan 4x400..hah ! amik ko ! pujuk la cikgu, aku amik 4x100 je..penat nak lari ngan kaki yang bengkak ni..HAHA ! bengkak akibat tergelincir masa sukantara acara lompat tinggi..sampai sekarang bengkaknye..aduhai !takpe, demi umah merah saia lari gak ! yarrhh !semangat ! menang kalah belakang cite, janji lari..

umah merah memang gempak tahun ni ! suke la !bab khemah, perbarisan, sorakan, bendera..huuu..memang smart ! tapi budak perbarisan kurang best la..tak sporting langsung ! akak ketuk kepala korang sume tahu la ! akak senior marah ni..hoho..suruh nyanyi ramai ramai pun payah..sorakan pun same..alamatnye aku, saza ngan faqih yang bersorak..sampaikan faqih hilang suara..ermm..oke oke..ni corat coret mase sukan berlansung selama 2 ari tu..

faqih>mase bertukang nak hias khemah umah merah..
orang kuat umah merah ni..

maskot perbarisan umah merah..
awalnye pari pari..tapi da jadi para para..
sebab lelaki..kihkih..

yarhh ! caiyuk saidina umar !
*semangat plak !

antara jejaka kepoh mepoh umah merah..
HAHA !

kami tetap merah ! haha !
masing masing cover dowh !
*budak baju putih tu sesat la. .HAHA !

piala piala yang diperolehi...
tak banyak macam umah hijau, tapi tetap ada kan?

haahh ! inilah dia rupa olahragawati 2011..
nurfatehah bistamam..
*piala tu smart la..belum kira pingat yang die dapat lagi tu..

tekan link bawah ni kalau korang nak tengok gambar yang lain..

kedudukan rumah untuk acara sukantara :-
1.Saidina Umar (merah)
2.Saidina Ali (kuning)
3.Saidina Uthman (hijau)
4.Saidina Abu Bakar (biru)

kedudukan rumah untuk acara padang dan balapan :-
1.Saidina Uthman (hijau)
2.Saidina Abu bakar (biru)
3.Saidina Umar (merah)
4.Saidina Ali (kuning)

kedudukan keseluruhan :-
1.Saidina Uthman (hijau)
2.Saidina Umar (merah)
3.Saidina Abu Bakar (biru)
4.Saidina Ali (kuning)

btw, menang kalah belakang cite..aku tak kisah la sampai nak bergaduh kan? adat la..yang penting ada semangat kesukanan..lagipun ni tahun akhir aku kat smkshk tu..mesti rindu acara macam ni lagi..tahun kelima dah ni..banyak sangat kenangan tu..takpe, asalkan aku tak lupa dan sentiasa ingat..oke, tahniah la kepada yang menang..jangan bangga dan riak sangat suda la..korang kena ingat "majulah sukan untuk negara"..haha..bapak poyo giler !..miong suda !

wassalam..:D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment