Wednesday, December 21, 2011

kami ke Genting Highlands dan Kalumpang Resort (part 2)

salam guys !

part 1 da habis . sekarang part 2 plak . sebab ape ade part-2 ni ? sebab panjanglahh . kang pening dan jenuh nak klik ke bawah . hehe . da tahu dahh ! aku pun same , malas nak bace panjang-2 . okey-2 kita sambung balik cerita part 1 . ummm (tarik nafas ni ) huuhh (lepasss) haha .

lepas turun genting , kami semua gerak ke kalumpang resort . jalan dia hala ke tanjung malim . sebenarnya tak nampak sangat da malam-2 tu . penat sangat lowhh . perut mase tu da lapar . emy da gastrik sebab tak makan mase kat genting . aku , nemo dan wawa da makan kat atas so takdelah lapar sangat-2 . tapi aku makan gak wafer . budak-2 makan naget buat alas perut . sampai kat kalumpang kami makan malam . then , gerak masuk dorm . dorm patutnya untuk 8 orang tapi kami lenjan je 10 orang kat situ . dorm budak-2 lelaki sebelah dorm perempuan tapi ke belakang sikit . mule-2 nak gabung katil , last-2 tak jadi . maknenye ade 2 katil kongsi dua orang . malam tu budak-2 lelaki mandi kat jeram tapi budak-2 perempuan mandi kat  dorm jehh . itu pun sejuk giler . menggigil habis . haha .

esoknya , breakfast dulu . lapar , lapar ! haha . padahal aku da mencekik dulu biskut kat dalam dorm . hehe . what to do ? I'm so hungry . :p . makan time again .






lepas makan , kami pergi jalan-2 kat situ . then , sempat rendam-2 kaki kat jeram . huhu . sejuk dowhh . btw , budak-2 lelaki da berendam da dulu . mahu tak sejuk plus menggigil . haha . kami yang perempuan ni tengok jela ~ tak mahu dehh ! SEJUKK !














lek-2 ngah lepak ngan budak-2 ni , cikgu zarina panggil suruh pergi padang . cikgu suruh tukar kasut tapi macam biaselah kami masing-2 ni DEGIL ! taknak tukar kasut . mase menunggu abang fasi kami tu , sempat lah ber posing bagai . mase nak amik gambar pun budak-2 lelaki kena marah cikgu zarina . yela an , taknak berdiri belakang budak-2 perempuan . kan da kena marahh . haha . padan muke . bak kate cikgu "bile da habis sekolah makin tak dengar cakap , makin degil" haha . adatlah tu cikgu ~ budak-2 lah katekan . cehh ! aku ni punn , poyoss ! haha .





haha ! kandid ! budak-2 5SC ni pantang dapat kamera . mesti nak kena snap . haha . whateverlahh . janji kami happy ! that's was really important ! :)) . cik abang yang di tunggu pun sampai . huahua . dia suruh kitaorang tukar kasut sebab tak boleh pakai selipar . aiseh ! terpaksela kitaorang ni lari anak-2 balik dorm untuk tukar kasut . then , kene warm up dulu buat regangan baru mulakan Cross River kitaorang tuu .


cross river ? erm , mula-2 aku ngan ana fikir dari seberang ke seberang satu lagi . rupa-2nya , lawan arus sungai tu . huhh ! penat siott . air dia deras plak tu . melayang semua . huahua . ada yang luka , sandle putus (haha ! sapelah tu ?) , hanyut bawa dak arus , tergolek bagai , seluar terlondeh , koyak pun ade dan paling penting kasut masing-2 penuh ngan pasir . sakit woo ! btw , ade orang tu untung kena escort balik ngan abang ensem (bak kate budak-2 ni . haha .) tu pun cik nemo kita tak dapat teruskan . ade masalah katenye . haha . yelahh  ~






haha . macam-2 aksi ade . lawak-2 . (senyum sorang-2 niyhh) . lepas habis cross river budak-2 pergi swimming pool . lepak-2 kat sana . haha . lawan bantal yang paling tak boleh blah . pening kau ! boxing pun ade . haha . budak-2 betul . then , kami siap-2 nak balik . makan dan solat dulu baru gerak . sebelum balik sekolah , kami singgah kat the mines dulu . mase otw ke the mines , masing-2 tidur . haha . penat sangat lahh sebab tu mengantuk . sampai dekat the mines window shopping dan shopping dulu . gula-2 kapas lah , gula-2 warna-warni tu , bebearlah , cincin ( saya lah tuu ~ ) , cenderahati untuk kawan-2 lain , buku dan seangkatan ngannya . then , makan malam . yummy ~ sedapnyaa ~ sok sek pasal someone (kan nemo kan ?) haha . 8 pm baru gerak ke negeri sembilan . adegan potong-memotong pun bermula . siap lambai pakai handphone (nyalakan lampu dulu) . haha . lawak lah korang . pukul 11 lebih baru sampai sekolahh . ape-2 pun  seronoknya masih terasa . btw , that's was really exciting vacation with my classmates . 

p/s : nak tengok some other pictures , klik facebook Ever Green ni yee ?

till, then . wassalam :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

3 comments:

  1. hahaha... sye pon snyum je bce.. hahaha...

    ReplyDelete
  2. nemo : saya lagilahh senyum-2 :p
    hana : saya pun RINDU !

    ReplyDelete