Sunday, May 15, 2011

ambil pistol . tembak diri sendiri .

salam .

HAHA ! sebab aku da dapat satu komen baik punye, aku nak wat keputusan...keputusannya ialah :-

-diam je ! jangan cakap kalau tak perlu
-jangan bgtahu komen yang ade dalam kepala aku kat orang
-duduk diam dan wat kerja

sebabnya da ada yang tak tahan ngan aku. oke. tak ape. cakap, komen dan kritiklah aku. aku sangat tak kisah pun. terasa mungkin ada tapi tu kan lumrah alam. tapi kalau aku nak touching, menangis atau segala bagai, tak mungkinlah..aku anggap ni satu cabaran untuk aku sebab kat luar sana (luar pulapah, serting, bbs, bahau, n9) lagi banyak cabaran yang lagi teruk daripada ni..ni sebagai satu persiapanlah bak kata cikgu cikgu terutamanya cikgu kaunselor..hehe..

yang penting sekarang aku kena fokus kat study aku...SPM tinggal beberapa bulan lagi..banyak lagi aku tak catch up..kena banyak rajinkan diri dan tahan diri daripada asyik melepak je..lagi satu, aku kena kurangkan gelak..lagi lagi gelak yang besar..habis keluar ilmu aku..tak sempat nak tangkap balik bak kata cikgu yusniza...haha ! ops ! gelak lagi..lagi pun tajuk ni tak ada kaitan pun..cuma terfikir je pasal tajuk tuu..hoho..oke oke..berhenti la tyra..gi study ke ? aiyoo...till soon..


wassalam :DD

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, May 5, 2011

Pertandingan Kawat daerah Jempol 2011

salam..

sebenarnya kawat daerah ni da lama lepas cuma aku yang tersangatlah malas nak update..HAHA ! mula-mula sebab penat pastu gara-gara tak ade mood...haaa ~ baguslah tu perangai macam tu a'tirah..oke oke..aku mula cerita ye..(poyo siioott !) pasukan kawat PPIM aku dapat tempatkan diri kteorang ke daerah ngan kadet polis lelaki dan wanita, KRS lelaki dan pengakap lelaki..pertandingan kawat tu kat SMK palong 7 masa ari rabu 4 Mei 2011..haha ! da bebanyak ari yang berlalu..bas kteorang pertama yang gerak tapi 3 paling lambat sampai gara-gara tersesat kat palong 6...aku plak tak perasan sampai la si shamira ngan suhaila kecoh-kecoh kat sebelah aku..erm..sebenarnya mase tu aku ngan ain tidur, tu yang tak perasan tu..HAHA ! driver bas tu palk marah sebab kteorang tak bagitahu jalan ke palong 7..heloo pakcik ! pakcik tak cakap pun kat kteorang yang pakcik tak tahu jalan..pastu nak marah..adoiyai ! sampai kat palong 7, ustazah kasmah, cikgu alin ngan yang lain-lain suruh kteorang cepat sebab giliran kteorang yang kedua..aik ! bukan ketiga ke ? huh ! bagus la tu ! seri perpatih yang number 2 tarik diri..memang tak kelam-kabut la kteorang...then, berkawat la kteorang...aku kene tukar penanda gara-gara gerakan siti kurang laju..seriuos aku cakap, tu yang menyebabkan aku banyak lupa step formasi..sorry ye korang ! nak buat macam mana kan ? benda dah jadi..kite kene redha jela..

lepas kawat semua, aku dan ain gi makan dulu...then, lepak jap kat "kelas persalinan" kteorang baru turun solat kat surau die yang tak bape best tu..tapi yang penting surau dorang sejuk taw..aku sempat nak tidur nak tunggu pukul 3 pm..aiyoo ! haha ! bengong betul ! 



pastu kiteorang kene masuk barisan, kene berbaris la macam kawat..PERRGGHH ! yang aku tak boleh tahan adun palong tu..dah la datang lambat, jalan terhegeh-hegeh plak tu..mase bagi ucapan "penutup" beliau tu, die asyik cakap pasal palong, balai polis palong dan paling aku bengang die cakap pasal jalan tak habis-habis...pasal kawat langsung tak ade..ERGHH ! sabar jela..aku cakap dengan teha yang aku rindukan shamsulkahar..HAHA ! die pun setuju dengan aku..dan keputusan pun diumumkan...



NGO lelaki :
pertama : PBSM palong 7
kedua : smkx
ketiga : pengakap smkshk

NGO perempuan :
pertama : pengakap palong 
kedua : PPIM smkshk
ketiga : smkx

GO lelaki :
pertama : kadet polis palong 7
kedua : kadet polis seri perpatih
ketiga : tiada

GO perempuan :
pertama : kadet polis palong 7
kedua : kadet  polis smkshk
ketiga : kadet polis smkx

KRS lelaki :
pertama : palong 7
kedua : smkshk
ketiga : smkx

KRS perempuan :
pertama : palong 7
kedua : smkx
ketiga : smkx



ketua platun terbaik :-
NGO lelaki : PBSM palong 7
NGO perempuan : palong 7 (smkshk tempak kedua ; fatehah bistamam)
GO lelaki : palong 7
GO perempuan : smkshk ; ema adzmi (palong 7 tempat kedua)
KRS lelaki : palong 7 (smkshk tempat ketiga ; fahmi)
KRS perempuan : palong 7

P/S : sorry yarh ! aku lupa sekolah lain yang menang sebab aku cuma tumpukan perhatian pada sekolah aku dan palong 7..hehe ! maaf sangat !



ape-ape pun kami gembira sangat dengan kejayaan ni..selama aku berkawat, PPIM smkshk tak pernah  dapat tempat kat daerah..even, platun yang terbaik tahun lepas pun tak dapat tempat..tapi tahun ni Alhamdulillah dapat tempat juga akhirnya..kepada semua pasukan kawat smkshk tahniah atas kejayan korang semua..dan yang paling istimewa pasukan PPIM 2011 tahniah sangat-sangat ye..:))

ni pic yang sempat aku dan teha snap..ENJOY !



maaflah ye ? ade masalah kat upload picture ..
cube try masuk link ni..Kawat kaki daerah 2011

till soon ! wassalam..<3




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, May 2, 2011

Bila semua ni nak berakhir ?

salam !

yupp ! bila semua ni nak berakhir ? erm...ntah la..aku sangat sangat penat ngan semua dugaan ni..dari mula mula aku pindah pulapah, sampai la sekarang..macam macam dugaan yang aku dapat..memang dapat selesaikan semua tapi kesannya pada diri aku sendiri..semua tu wat aku fikir aku tak wujud kat n9 ni lagi bagus..tapi ain, azza dan aten mesti terasa kalau aku cakap macam tu..macam aku tak menghargai dorang..eh ! pembetulan ye ? saia sangat sayangkan bestfriend saia tuu !! huhh ! serius aku cakap ! aku da tak larat nak lalui dugaan ni lagi..aku ni cuma manusia biasa, lagi lagi aku yang tak kuat nak lawan cakap cakap orang..menangis ? penat taw tak ? bengkak suda mata aku ni..

hey ! kenapa ade orang terdesak sangat sampai wat sesuatu tak fikir kesannya ? ade satu pepatah katanya, 'kejahatan tak akan dikira sebagai perkara baik, walaupun kejahatan itu digunakan untuk kebaikan." hah ! tengok tuu..aku tak kata aku ni baik sangat tapi aku berusaha untuk jadi baik..aku berusaha nak jaga ati orang lain..tapi orang lain tak pernah cuba cuba jaga ati aku..aku tak mintak pown untuk jaga ati aku..tapi bila cakap aku tak reti jaga ati orang..nak cakap sikit kamu ade nak jaga ati saia atau orang lain ? huhh ! tak guna gak cakap macam tu..kalau orang da cop kita tak berguna, sampai mati kita tetap dikira tak berguna..btw, aku tetap berusaha untuk jadi kawan yang baik untuk semua orang..Insya-Allah :))



ape ape pown, sebagai hamba Allah aku harap dan sangat sangat berdoa yang semua ni akan berakhir..sama ada dugaan tu akan berhenti atau aku da tak ade lagi..(kat n9 ni atau kat bumi Allah ni) harap korang sabar ngan aku..aku ikhlas berkawan ngan orang semua..

satu je pertanyaan aku "bila semua ni nak berakhir ?"



salam :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment