Friday, March 23, 2012

Borang Online permohonan KPLSPM 2012

salam guys :)

okayy . hari tu tyra da post entri pasal syarat-2 kelayakan untuk memohon KLPSPM iaitu Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) . klik link ni kalau nak tahu --> syarat-2 KPLSPM 2012 . mesti ramai yang pening-2 semalam cari borang permohonan online tu tak jumpa-2 . tadi tyra da jumpa link dia , so nak kongsi kat korang semua . ikut step kat bawah ni ye ? :)


step 1 : masuk laman web MOE  --> http://www.moe.gov.my/




step 2 : masuk kat page Orang Awam 



step 3 : da masuk page orang awam , korang akan jumpa page ni .
            then , masuk link e-perkhidmatan 





step 4 : korang akan jumpa banyak link kat situ . link yang warna BIRU je boleh masuk . make sure tak  salah masuk tau ? 
           cari tajuk Perguruan . haa ~ kan bawah tajuk ada link yang dicari-2 tuu . :) klik je .




step 5 : korang akan masuk page warna kuning . klik perkataan Teruskan tu .




step 6 : klik link Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) .  




step 7 : korang akan jumpa page ni . SELAMAT MENGISI ! :)
                P/S : errmm , lagi satu baca dulu soalan lazim kat page tu tau . untuk pengetahuan bagi korang yang tak faham dan confuse :) tekan link Soalan Lazim (FAQ)



tyra harap info ni dapat bantu korang semua :) 


till then , wassalam .


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment