Monday, April 25, 2011

suke hati korang la 2 !

salam ! :))

ari ni bersamaan 25 aribulan 4 2011 segalanya da terbongkar..cehh ! bapak poyo siiooottt ! kononnya sempena tahun nak exam SPM ni nak wat sesi luah perasaan dan sesi mintak maaf..mula mula cakap pasal orang ni segale la..pas tu amal suruh feha cakap pasal aku...bile nak cakap rase macam salah plak..feha start cakap pasal aku bla bla bla bla bla bla bla bla dan bla bla bla lagi bla bla bla bla..aku sikit pun tak terasa..mungkin ape yang aku cakap pasal diri aku selame ni betul..AKU JIWA KOSONG..tak rase bersalah apetah lagi nak terase..pas tu amal cakap pasal kem BM..feha suruh diam..bile die da siap cakap, aku tanye pasal kem BM tu...die tanye aku ade cakap ape ape tak, tak pun cakap nak pindah..aku cakap la ade tapi sebab budak pulapah malas nak maintain nama orang lain..aku tahu sape budak yang terase ngan kate kate aku nak pindah tu, anim an ?? die gak yang bukak cite tu kat dorang yang lain..feha cakap dorang tak sampai ati nak pulaukan aku...yupp ! rancangan budak 5sc tu nak pulaukan aku kecuali ana, ayu dan anis..


alasannye nak sedarkan aku...YUPP !! aku memang da sedar pasal perangai aku dan korang makin makin menyedarkan aku..terima kasih banyak banyak aku ucapkan atas keprihatinan korang !!! tapi aku rase tak perlu sampai nak pulau pulau kan aku..cube aku plak yang pulaukan korang..mesti tak suke an ?? tegur suda r..tak payah nak wat semua tu...kate tak sampai ati tapi wat gak an ?? oke la tu..aku caye...erm...aku malas gak nak gi mintak mintak maaf tu, iyela kang wat malu je orang tak nak maafkan kite an ??? last last aku pergi la gak...kang ape plak kate orang..aku mintak maaf kat anis, ayu then ana..feha datang mintak maaf...then, aku bukak cite semuanye..al-kisahnye,,,,(malas nak cite tak penting pun, kang kate aku raih simpati..) then, nemo, anim dan pika mintak maaf..ya ya ya..aku maafkan korang...korang tak pernah sakitkan ati aku apetah lagi wat salahkan aku walaupun sebesar zarah yee...then, aku blah nak amik beg kat makmal bio...aku tanye ayu pasal hal tu..ni antara isi perbualan aku dan ayu..

aku : ayu, kau, ana ngan anis tahu tak pasal hal dorang nak pulaukan aku tu ?
ayu : tak. aku tak tahu pun pasal tu sampai la jumaat malam kem BM tu..malam tu baru anim cite.
aku : hahh ? anim cite ape ?
ayu : mule mule aku nak ajak kau tido same dorm ngan aku..pas tu anim kate tak payah ajak..aku pelik ar nape die cakap macam tu..pas tu die macam nanti aku cite..tup tup malam tu die cite la pasal budak budak ni nak pulaukan kau..
aku : ooh..biar la dorang..

tu antare perbualan antare aku dan ayu mase nak gi makmal bio..isi selanjutnye...bla bla bla bla bla bla dan bla..perasaan aku ?? marah la gak..macam poyo je..bagi aku kalau nak kawan ngan aku, terime je baik atau buruk perangai aku..nak komen aku, komen la aku tak kisah pun..tapi kalau nak ubah perangai secara drastik..tak ! tak mungkin ! aku nak tanye korang boleh ke ubah perangai korang secara drastik ??? tak an ?? macam tu la aku..aku akan komen korang tapi aku tak akan suruh korang ubah perangai korang..wat ape semua tu ???macam bait lirik lagu siti..
      
        Baiknya Aku Buruknya Aku

Terimalah Aku Apa Adanya


terime jela..aku terime je perangai korang tu..teruk ke tak..aku tak kisah..aku pegang ngan kate kate mak aku..

1. kawan datang dan pergi
2. kalau die setia, die akan tunggu
3. kalau die nak tinggalkan kite, die akan tinggalkan kite gak..
4. ramai lagi kawan kat luar sane..
5. nak kawan, kawan la...tak nak kawan suda..

ni yang mak aku ajar aku..aku da kene brain wash ngan mak aku..macam yang aku cakap kat entri yang Suke Hati Korang La ! aku takde hak nak pakse pakse korang suke kawan ngan aku..tu hak korang sendiri..suke ati korang la nak wat ape pun..nak pulaukan aku ke ape ke wat la..aku Insya -Allah boleh bawak diri ngan keadaan tu..aku da kene macam tu dari form3 lagi...sape yang rapat ngan aku dari lower form tahu la ape yang pernah aku lalui..ape ape pun thanks ngan Program Penyedaran A'tirah korang tu..aku da makin makin sedar..just wait and see perubahan aku yang korang nak tu...aku akan usaha nak berubah utk korang je..special for 5science 2011 student..wassalam..

MOOD : OOH ! AKU DA TAHU + A BIT MAD + REDA SESANGAT !


 :DD seronok dapat tahu hal ni ! ! !

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, April 24, 2011

suke hati korang la !

salam .

'takde orang nak kawan ngan die..', kate amirul aqamal...ooh ! kate kate tu utk aku ye ? tak perasan plak mase tuu..tapi sekarang aku perasan..bile pikir balik mase ari selasa or ari rabu budak budak kelas aku macam tak nak layan aku..makin aku perasan lagi mase ari khamis da semestinya mase ari jumaat..nemo ngan hanim selalu tinggalkan aku, buat aku jalan sorang sorang...terase gak bhai ! ! budak yang lain pun same..yang selalu cakap ngan aku pun da tak cakap ngan aku..ema, mirul, emy, linda, pika, sara, man, keceng, habib, ayie dan amal ( due yang last tu memang da tak nak cakap ngan aku..) aku ingat lagi sampai sekarang, mase ari rabu..aku datang kat linda ngan pika mase dorang wat papan kenyataan, aku cakap ngan dorang..pika pandang aku macam dengar suare aku je..linda plak macam tak nampak aku..muke macam tak suke aku...sara plak mase tu kelas physics kot..aku tak ingat sangat ari ape, aku cakap ngan die, die tak layan aku langsung..terus paling muke daripada aku..PERRH ! memang syokk la aku cakap ! mirul, ema, emy selalunye akan cakap ngan aku..tapi nak pandang aku pun tak nak da sekarang..

perasaan aku ?? yupp ! aku sangat terase ! rase macam aku mule mule masuk kelas science awal tahun lepas..sangat kesunyian..kejadian ni wat aku teringat kay ain, azza ngan atin..dorang selalu ade utk aku..tak akan tinggallkan aku bile nak jalan kat mane mane..gi kelas same same, gi makmal same same, gi rehat same same..semuanye same same..mase ari jumaat, mase waktu rehat aku ngadu hal ni kat ayu, ana ngan anis..nasib la dorang sudi nak teman aku rehat...thx ana, ayu dan anis..perasaan aku terubat sikit mase pergi kem BM kat kompleks rakan muda BBS..aku lepak habis ngan ain, azza ngan atin..jumaat malam sabtu, aku, ain ngan azza lepak kat bilik aku sampai pukul 1..atin plak cube menidurkan diri..tak dapat join kiteorang..aku, ain ngan azza gurau gurau, gelak gelak...semuenye larh ! aku tak nak pikir pasal ramai budak 5sc tak nak kawan ngan aku...tu la cara nak lupekan masalah aku..


ape yang berlaku ni, aku reda je..mungkin tu satu dugaan utk aku..aku terime je..takpe, utk menyenangkan korang, aku akan diam dalam kelas 5sc tu dan bile lepas SPM nanti aku try keluarkan diri aku drpd kawasan serting ni seterusnye N9..korang da tak payah nak hadap muke aku lagi dah ! ape ape pun, SUKE HATI KORANG LA ! aku tak nak dan tak boleh pakse supaya orang suke nak kawan ngan aku, tu hak korang..wassalam..


MOOD : TERASE + SEDIH SIKIT + REDA NGAN DUGAAN-NYA

:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, April 16, 2011

happy macam bercinta lah !

salam . :DD

mesti pelik bace tajuk entri kali ni...HOHO ! bukan bermaksud aku tengah bercinta la...tapi sangat sangat happy la...nak taw kenapa ? bace sampai habis ye..(jahat aku ni !) al-kisahnya macam ni..

13 April 2011 bersamaan hari rabu, ada pertandingan kawat kaki peringkat sekolah..:) ari tu tak silap ade 8 pasukan yang hantar penyertaan..aku da la datang agak lambat, pas tu taw giliran PPIM yang kedua pas kadet polis perempuan...PEERRRHH ! memang tak kelam-kabut aku...ngan baju uniform tak pakai lagi..aku pakai t-shirt je time tu..alahai ! ngan glove lembab lupa nak sidai pagi tu..mase sibuk nak betulkan tudung, cikgu aman tegur butang baju terjatuh...mule-mule memang tak perasan..bile ain cakap butang yang paling atas..hah ! amik ko ! panik aku..lau butang lain takpe lagi..ni butang yang paling penting...aduiyai ! aku bgtaw ustazah..die pin kan balek guna jarum peniti..oke la tuu..boleh cover an ? mase cek pakaian aku da gabra giler..tak dapat nak tengok ngan tenang darx polis perempuan kawat sebab aku cuak, takut, sibuk ingatkan darx darx ni..bile teha suruh amik tempat, ya Allah ! mase tu tak taw la perasaan aku..takut ! ! ! walaupun da lame kawat, perasaan takut dan cuak tu tetap ade..kat sini aku masukkan skit gambar gambar mase pertandingan tuu..








kalau nak tengok pasukan lain klik link ni..
kawat kaki SMKSHK 2011

mase cik azman bagi ucapan aku dengar tak dengar je..bile cikgu azwan nak bagi keputusan...aku da mule takut...yela, tahun ni tak macam tahun lepas ade dua kategori, kategori lelaki dan perempuan..tahun ni campur lelaki da perempuan..aku da predict PPIM kalah ngan kadet polis lelaki..mule mule umum saguhati dulu..antaranya :
-pandu puteri
-krs lelaki
-krs perempuan
-pengakap lelaki
-pengakap perempuan

then, tempat ketiga kadet polis perempuan...wahh ! aku da seronok time tuu..cikgu azwan umun juara dulu pas tu baru taw naib juara..aku, teha, ain, adawiyah dan darx darx ni da tunduk penuh ketakutan (poyosnye ! haha ! ) 

cikgu azwan : juara pertandingan kawat kaki peringkat sekolah, masih mengekalkan kejuaraan (aku tak perasan sangat ayat ni) tak lain tak bukan PPIM...

menjerit + melompat aku...bukan aku je, ain, teha, adwiyah, alliyah semua terkejut..tak sangke giler..Alhamdulillah ! tak sia sia la aku marah marah darx ni...dan kiteorang dapat gi peringkat daerah...tapi tak taw 21 April ni atau bulan 5 nanti..nanti aku tanye cikgu elmy balik...kan aku da cakap happynye macam orang bercinta...tak tergambar ngan kate kate..tahniah pasukan PPIM 2011..teha ! gempak siot ! ! tahniah gak kat pasukan kadet polis lelaki dan perempuan..korang antara yang the best !kite same same gi daerah nanti..:DD ketua platun terbaik plak...ade 4 calon, antaranya :
-ema (kadet polis)
-teha (PPIM)
-fahmi (KRS)
-nasyrol (kadet polis)

pemenangnye, aku da predict awal awal..ema bt adzmi..tahniah beb !

MOOD : HAPPY + TAK SANGKE + BERSYUKUR

till then, wassalam :DD



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, April 3, 2011

pengalaman jadi guru muda...

salam :)

ari ni pada 2 april 2011 ari sabtu kat dewan ujana ilmu ade bengkel math..aku kena ajar member form5...wah !!giler ar..aku takut betul aku salah ajar darx darx ni..yela, kang dorang salahkan aku plak..aku bukan pandai sangat dalam subjek math ni..lagi lagi aku tak minat subjek tuu..nasib la cikgu yus da ready kan guru guru muda ni..nak tau sape guru mudanya ? ni hahh :-

1. ana
2. ayu
3. anis
4. anim
5. ema
6. nemo
7. emy
8. pika
9. lynn
10. feha
11. ain
12. sara
13. keceng
14. habib
15. arel
16. mirul
17. ayie
18. atin
19.ira
20.nizam
21.syed
22. nora
23. atira ( saia la tuu )

guru muda kena datang awal kol 8, yang lain kol 8.30..10 minit sbelum kol 8 aku da sampai..sorang sorang je..yang lain sume form3..segan giler aku...bile da ramai yang datang guru muda start susun kerusi, bagi bagi kelas..aku ngan anim pilih kelas MPV group faqih..selalu yang oke ngan faqih, sure oke ngan aku an ?mase susun meja plak..tibe tibe..GEDEBUUSSSSHHH ! disertai ngan jeritan kecil (poyosnye !) rupe rupenye air anim tumpah kat lantai dewan tuu..bapak segan die..tu la, air letak atas kerusi pas tu gi tolak kerusi tu..mane tak jatuh..HAHA ! cian anim...darx group aku ade 7 orang..sume oke oke belaka...boleh diajar..cume azraf ngan tengku susah ckit..btw, azraf boleh wat sendiri bile kali ke 2 dan ke 3..tapi tengku aku kena ajar satu satu gak..payah sungguh..sangat menguji kesabaran..ape ape pown aku seronok dapat ajar membe kelas lain..selain dapat tolong dorang paham, aku dapat ingatkan untuk diri aku sendiri..aku kagum dan respek giler kat dorang..tetap hormat kat aku dan anim walaupun tak layak nak ajar dorang..azraf sampai tak gi rehat sebab nak wat latihan tu..banyak sebab aku kagum kat dorang :-

1.datang bengkel walaupun tahu kteorang yang ajar
2.hormat kteorang
3.semangat wat latihan
4.tak malu mintak kteorang ajar..

aku epy dapat ajar dan tolong dorang..paling aku terharu kata kata azraf "tira jasamu dikenang" dan "tira terima kasih sebab ajar aku"..hilang penat bile dengar macam tu..baru aku tahu penatnye jadi seorang guru dan perasaan seorang guru bile anak murid die hargai ape yang die ajar..gud luck darx darx group aku dan anim tadi..harap korang dapat jawab soalan dan tak gagal ujian math nanti...

MOOD : EPY + ENJOY + IKHLAS
p/s : sorry ! tak ade pic nak tunjuk..

salam :)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment