Friday, December 19, 2014

Perihal Ujian Komputer KPP

Assamualaikum readers.

Okay, straight to the point! Hehehe. Actually, tyra dah perasan lama pasal ni tapi tak rasa kata apa-apa. *Nervouslah tuuu. Heehhh* "Ujian Komputer KPP" Kenapa dengan ujian ni? Takdelah, tyra perasan searchword dan pageview tyra banyak pasal ujian ni. Alahai, wahai sayang-sayang sekali. Entri tyra pasal Ujian KPP ni masa zaman-zaman lepas SPM dulu dan tyra cuma update pasal perasaan dan pengalaman tyra. Haaaaa~ *Bebudak lagi masa tu* Nak tahu apa tyra update masa tu, baca sini -> Ujian Komputer KPP Kadang-kadang rasa kesian pulak korang dok search tapi satu soalan KPP tak keluaq kat google ni. Hahaha. Lagi-lagi blog tyra ni lah haa. xD Everyday, only the same searchwords that appear on my blog. Tak caya? Nah! Setepek!


Pageviews pun sama. Keywords ni tak pernah turun takhta lagi. Hahahahahaha *aku bagi crown nanti*


Haaa. Nampak dah kann? Tetap top three tu! I wonder if korang betul dapat soalan KPP tuu? Actually, soalan dia dah ada dalam buku ujian komputer KPP yang korang beli tuu. Buat yang tu je. Masa tyra amik lesen dulu, tyra jawab soalan tu berulang-ulang sampai lunyai aku kerjakan buku tuu. *Semangat nak lulus punya pasal!* Soalan tu tak mungkin keluar kat google sesenang gituu. Even, masa amik ujian kat myEg pun ada CCTV. Tak menyempat korang nak bawak phone keluar and snap the questions and then upload on the media social. Lepas tu, letak caption "Kita nervous lah jawab soalan KPP ni. Susah gilerrwwwwww. Doakan kita lulus eh?" Erk! Dalam 45 minit korang akan sentiasa di pantau dalam CCTV tuu. Dah la akak-akak myEg tu muka ketat je *Tatut itewww. Gedik pulak aku. Dush dush dush* 

Sebab kesian kat adik-adik yang nak amik ujian KPP ni, *ade akak-akak ke abang-abang ke kengkawan kee. Errrr~* tyra bagi tips sikit okay? Hahaha. Padahal amik ujian tahun 2011. *Kepala hotak diaaaa! lama dah kotttttt* 

1. Masa kelas KPP, kalau boleh awal-awal tu jangan tidur. Kalau boleh sampai habis tahanlah mata even mengantuk. *sebab tyra tersengguk-senguk tahan ngantuk* Ada point sometimes akan keluar masa KPP.
2. Buku undang-undang jangan lepas habis kelas campak pulak. Belek-beleklah banyak sikit. Sebab tu yang akan keluar masa ujian.
3. Kalau cikgu sekolah memandu korang offer beli buku latihan ujian komputer KPP, korang beli jeee! Tengok contoh soalan dia.
4. Balik rumah, buat soalan tu berdasarkan apa yang korang tahu dan dengar masa kelas then semak jawapan. Buat sampai habis buku tuu! *Jawab on paper lain, senang nak repeat jawab*
5. Repeat jawab soalan dari buku tadi. Kali ni. sambil jawab, sambil cari jawapan dalam buku undang-undang tu. Kecuali, soalan mata tu lah haaa. Dah siap semak lah. Maybe ada yang salah jugak, cari jawapan yang tepat dan kenapa salah.
6. Kalau sekolah memandu korang ada sistem komputer ujian KPP, rerajin datang dan cuba buat. Walaupun takde kelas memandu pun masa tuu. *tyra try buat before pergi myEg and I got 90 marks and above. Wuuweeewuuuu*
7. Korang buat soalan ni macam nak jawab SPM. Hahahahaha. Serious boleh lulus dengan markah 50/50. 

Hmm. Ni jelah kot masa tyra buat masa nak amik ujian KPP. Tu dapat 50/50 *Bangganya itewwwww. Please tyra gedik giler kauuu* Kalau ada masa lelebih, buat contoh soalan tu beribu kali pun takpeeee. Heh! Alah, kalau tak dapat 50 pun takpe. Asal kau lulus sudah. Dah boleh berangan-rangan nak belajar pegang stereng kereta tuu. Weyh, penat tyra perah otak pasal ujian KPP ni. Hello, this is December 2014 and I took this test on December 2011. Kesian kat tyra kesian kat korang. Harap benda ni bergunalah untuk anda-anda yang nak amik ujian KPP tuu.

Till then, Wasalam



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Show Comments: OR

No comments:

Post a Comment